REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
D. Maskoliūnas (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau savaitę pluša Palangoje. 

14

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau savaitę pluša Palangoje. 

REKLAMA

Čia susirinkę 13 krepšininkų iš pradžių daugiau dirbo su fizinio rengimo treneriu, o nuo dabar daugiau dėmesio skirs šlifuoti derinius ir metimams tobulinti.

Tiesa, kontaktinio sporto negali žaisti keli krepšininkai. Tai yra naujajame klube Sankt Peterburgo „Zenit“ medicininės patikros nepraėjęs Artūras Gudaitis ir po kelio traumos atsigaunantis Arnoldas Kulboka.

Kelioms dienoms į Turkiją išvyko ir Stambulo „Fenerbahče“ puolėjas Edgaras Ulanovas, kuris turėjo būtent ir pereiti medicininį patikrinimą.

Vyriausiasis rinktinės treneris Darius Maskoliūnas pasidžiaugė žaidėjų darbu ir tikino, kad visi kaip reikiant išsiilgę krepšinio.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas super. Labai patenkinti mes viskuo kol kas. Kaip ir sakiau anksčiau, matosi, kad žaidėjai po karantino išsiilgę darbo, krepšinio. Netgi suprasdami, ka dši stovykla yra tokia specifinė. Tai jau minėjau, bet jų atsidavimas 100 proc. Visi supranta, ką mes čia darome ir kam tai reikalinga“, - sakė treneris..

REKLAMA

Ties kuo konkrečiai pirmąją savaitę buvo dirbama?

Pirmi blokai buvo grynai traumų prevencija po ilgo nesportavimo laiko, kad krepšininkams nieko nenutiktų. Fizinio rengimo treneris su daktarais taikė įvairias programas ir stiprino, judino įvairia žaidėjus jau kontaktiniam sportui.

Kaip jaunimas įsiliejo?

Nesiskundžia dar kol kas, reiškia viskas gerai (šypsois).

Edgaras Ulanovas paliko trumpai stovyklą, kada ruošiasi sugrįžti?

Rytoj vakare.

Ką laisvu laiku pats veikiate?

Dienomis tenisas, vakare būnu su šeima (šypsos).

Sekmadienį ir pirmadienį sužaisti du mačus  tarpusavy?

Liepos 21 čia bus mačas, o sekmadienį treniruotė, kuri ir, kaip matėte, nors irgi baigėsi tarsi maču. O pirmadienį mes turėsime tarsi rungtynes žali prieš baltus tarpusavyje. Nes neturime daug žaidėjų, nebent iš 3x3 ką nors prisikviesime pažaisti.

REKLAMA
REKLAMA

Trečia treniruotė dabar jau. Prasideda antrasis stovyklos etapas, kokie tie uždaviniai dabar jau nusimato?

Žaidėjus įvesti į sistemą, tiek puolime, tiek ir gynyboje. Kartojame derinius kaskart. Prisivedėm jų nemažai jau, tai sakau ,tobulinama ir supažindiname su dalykais, kurie bus reikalingi žaidžiant rimtas varžybas.

Žiemą, kai buvo langai, tarsi reikėjo neužkrauti per daug žaidėjams galvų deriniais, o kaip yra dabar?

Truputėlį lengviau, nes daug žalgiriečių yra tų, kurie ir tada buvo. Nėra didelių naujovių, tad visiems lengviau.

Yra komandoje gal tokio sveiko atsipalaidavimo, kadangi na nieks neiškris iš to dvyliktuko?

Taip, sakau. aš jau anksčiau kalbėjau apie tai, kad situacija specifinė. Mes galim tik padėkoti visiems, kad sukurtos tokios sąlygos, tokia stovykla. O dėl spaudimo tai aišku, nes nėra įtampos. Ir dirba visi gerai, ir nori, ir nori pasirodyti. Čia yra geras momentas apsirodyti treneriams, komandos draugus, ką tu gali, ką sugebi. O varžybų laikas ateis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marekas Blaževičius, Rokas Jokūbaitis du „Žalgirio“ atstovai jaunieji komandoje. Gal klubui paslaugą padarysite ir leisite jiems gerinti tarpusavio ryšį?

Ne, nežinau. Matote, turime tik 10 žmonių, nes keli dar negali dirbti su kontaktu, tai nėra lengva. Planavome daugiau žaidėjų turėti, bet dabar yra kaip yra. Dėl tam tikrų priežasčių keletas neatvažiavo, bet tos priežastys suprantamos. „Žalgiriui“ stengsiuosi visada padėti, bet dėl Roko ir Mareko pastovaus dueto nepažadu, bet, kad tokių momentų bus kažkada tai tikrai.

O kas tie du, kurie pilnai negali kontaktinio žaidimo palaikyti?

Artūras Gudaitis, kuris dar klube medicininės patikros neperėjo. Kol to nėra, tol neįsigaliojo kontraktas ir mes nenorime nei juo, nei sutartimi rizikuoti. O Arnoldas Kulboka turėjo problemų su keliu, tai ir jo gal ir sulauksim.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų