REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antroje kovo pusėje parašiau du tekstus apie Merkurijaus ir koronaviruso pandemijos ryšį. Dabar tenka prie šios temos grįžti dar kartą. Reikalas tas, kas neseniai grįžau iš kelionės – epidemiologinė padėtis Kroatijoje tuo metu buvo tokia, kad į šalį buvo galima vykti laisvai, ta proga ir pasinaudojome. Pakako savaitę nebūti Lietuvoje, ir pasidarė akivaizdūs kai kurie dalykai.

Antroje kovo pusėje parašiau du tekstus apie Merkurijaus ir koronaviruso pandemijos ryšį. Dabar tenka prie šios temos grįžti dar kartą. Reikalas tas, kas neseniai grįžau iš kelionės – epidemiologinė padėtis Kroatijoje tuo metu buvo tokia, kad į šalį buvo galima vykti laisvai, ta proga ir pasinaudojome. Pakako savaitę nebūti Lietuvoje, ir pasidarė akivaizdūs kai kurie dalykai.

REKLAMA

Kovo mėnesį rašytuose tekstuose nagrinėjau Merkurijaus judėjimą Žuvų ženklu pirmyn ir atgal – taip vadinamą planetos judėjimo kilpą. Trumpai priminsiu apie ką buvo kalba. Visos planetos išskyrus Šviesulius Zodiako ratu juda pirmyn, stabteli, ima judėti atgal, vėl sustoja ir tuomet nuskuba pirmyn.

Ta planetos fazė, kai ji juda atgal, vadinama retrogradine, planetos savybės tuo metu nusilpsta, o jos valdomos aplinkybės mūsų, žmonių gyvenime, smarkiai suprastėja. Vasario ir kovo mėnesiais Merkurijus buvo susilpnintas labai smarkiai ir tai sutapo su koronaviruso sukelta dalykinio gyvenimo avarija nuo Niujorko bei Londono iki Pekino.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai pavyko sutapatinti Merkurijaus judėjimą su viruso sukeltu dalykinio gyvenimo sustojimu, atsivėrė galimybė prognozuoti, kas bus toliau. Prognozavau, kad po to, kai Merkurijus sustiprės, koronavirusas atsitrauks, epidemiologinė situacija ims gerėti, o dalykinis gyvenimas aktyvės. Taip ir nutiko.

REKLAMA

Tačiau šios liepos pradžioje būnant Kroatijoje pastebėjau mirgant antraštes, kurių svarbiausias leitmotyvas buvo - „šakės,  artėja antroji koronaviruso banga, ji bus tokia baisi, tokia baisi, kad visiems galas. Na, gal ne visiems, bet tiems kai kuriems likusiems irgi bus baisu, baisu, labai baisu“.

Iš tiesų galėjo susidaryti įspūdis, kad trūksta tik vos vos, ir žmonijos civilizacija žlugs, o po to vėl prasidės Tamsieji Viduramžiai. Ši koronatryzna, kitaip nepavadinsi, buvo ir yra transliuojama iš visų pakampių, jos šaltiniai – labai abejotinos reputacijos medicinos pasaulio atstovai. Be to, ne tik Lietuvoje ji yra, nors kitur ir ne tokia ryški – pervažiavus Europą iš šiaurės į pietus ir iš pietų į šiaurę galiu tai nuoširdžiai patvirtinti.

REKLAMA
REKLAMA

Tai iš kur ta baimė?

Grįžkime prie Merkurijaus. Pasirodo, šis dalykinio gyvenimo globėjas dabar daro antrąją šių metų kilpą, ir yra ši kilpa yra Vėžio ženkle. Panagrinėkime smulkiau. Pirmiausia – ir šiaurinių platumų Vėžys, ir pietinių platumų Krabas – vienas ir tas pats personažas. Kaip lietuviškas vėžys sprunka iš sėkliaus vos pagąsdintas, taip ir Viduržemio jūros krabas, vos pagąsdintas pradingsta nuo dumbliais apaugusio akmens tiesiog akimirksniu. Kitaip tariant, zodiakinis Vėžys yra be kita ko yra baikštus (nors patys Vėžio ženklo atstovai sako, kad jie yra apdairūs – tebūnie taip). Tik ir žiūri kur čia pavojai, tik ir laukia, kada čia reikės sprukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar prisiminkime: antroje gegužės pusėje, kai Merkurijus buvo Dvyniuose (ir labai stiprus), visa aplinka spinduliavo optimizmu – virusas traukėsi, karantinai buvo nutraukiami, atsivėrė daugelio valstybių sienos. Iš europinio pasaulio virusas ėmė trauktis tolyn – į Pietų ar Šiaurės Ameriką ir panašias vietas.

Ir štai – gegužės 28 d. Merkurijus perėjo į Vėžio ženklą ir jau birželį prasidėjo kalbos kad ne viskas čia taip jau gerai, kad dar visko gali būti, kad ateitis dar neaiški, nors kol kas dar nieko bloga. Kitaip tariant, Merkurijus Vėžio ženkle pradėjo gaudyti savo baimes. Birželio 18 d. prasidėjo retrogradinė Merkurijaus fazė ir reikalai ėmė prastėti smarkiau – baimių daugėjo, nors susirgimų dar ne, bent jau augimas šioje srityje nebuvo didelis.

REKLAMA

Retrogradinė Merkurijaus fazė pasibaigė liepos 12 d. Maždaug tuo metu ėmė labiau ryškėti nedidelis susirgusiųjų skaičiaus didėjimas (nepamirškime, kad susirgusieji užsikrėtė maždaug dviejų savaičių laikotarpiu, tai yra kai Merkurijus dar buvo retrogradinis), o žiniasklaidoje prasidėjo tikra koronatryda – atseit, tuoj tuoj visiems ir viskam ateis galas.

Tai kas toliau? O toliau bus visai neblogi dalykai.

Pirmiausia, Merkurijus jau direkcinis, taigi, stipresnis nei birželio pabaigoje/liepos pradžioje. Antra, Vėžio ženkle jis bus iki rugpjūčio 5 d., kai pereis į Liūto ženklą ir taps žaismingas, narsus, truputį povas, mielai pasakos istorijas apie tai, kaip šauniai jis susidorojo su visokiais sunkumais. Kitaip tariant, jis netaps protingas, bet bus labai optimistiškas. Svarbiausia – dings ta visaapimanti koronabaimė. Todėl galime tikėtis, kad apie tą metą ir dalykinis gyvenimas tarsi nei iš šio, nei iš to ims spinduliuoti optimizmą ir aktyvumą. O gal ir priežastis atsiras.

REKLAMA

Liūto ženklą Merkurijus perskros labai greitai – per dvi savaites, ir jau rugpjūčio 20 d. įžengs į Mergelės ženklą, kuriame bus iki spalio 6 d. Prasidės dar įdomesni dalykai.

Reikalas tas, kad Mergelė yra antrieji Merkurijaus zodiakiniai namai, čia jis jaučiasi labai stiprus, tikslus, kruopštus, viską numatantis, viską suplanuojantis ir viską apskaičiuojantis. O pati Mergelė be kita ko yra tiesiogiai susijusi su medicina ir gydymu – ji yra šių sričių globėja ir įkvėpėja. Todėl galvojant apie laiką, kada gali būti surasti vaistai arba išrasta vakcina nuo koronaviruso, pirmiausia mintys krypsta apie laikotarpį, kai Merkurijus bus Mergelės ženkle. Nežinau, ar skiepai bus sukurti bei paviešinti būtent tada, bet dalykinio gyvenimo aktyvumas tuo metu turėtų šauti į viršų kaip raketa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir čia jau galima pereiti prie liepos 15 d. žinios, kuri šmėstelėjo trumpai, liko baimių užgožta, bet yra labai svarbi – pranešama, kad farmacijos kompanijoms Europoje bei JAV liko labai nedaug, kad sukurtų skiepus nuo šio viruso. Atseit, bandymai jau prasidėjo, rezultatas tuoj tuoj bus.

Ir čia ėmė tvirtėti tokia, sakyčiau, bjauri mintis: dabar, kol Merkurijus yra Vėžio ženkle, mes esame farširuojami baimėmis, kai Merkurijus bus Liūte pasklis Geroji Žinia, o kai Merkurijus bus Mergelėje – prasidės tikrasis gydymas. Ar bent jau atsiras raktas į jį.

O kol kas – bijokite (bet nesirkite), ir bus galima skiepus parduoti greitai, daug ir brangiai.

Post Skriptum. Ar šiais metais dar bus laiko tarpas, kai Merkurijus bus silpnas? Taip. Tris savaites prieš Kalėdas, Šaulio ženkle. Kai pradedame sirgti sezoniniu gripu. Tačiau būdamas ten jis bent jau nėra bailys.

Komentaro autorius yra Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų