REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis neabejoja, kad Vyriausybė artimiausiu metu apsispręs dėl naktinių klubų veiklos ribojimo Covid-19 pandemijos metu. Tuo metu maitinimo įstaigų ir barų darbo laikas būtų ribojamas minimaliai.

Premjeras Saulius Skvernelis neabejoja, kad Vyriausybė artimiausiu metu apsispręs dėl naktinių klubų veiklos ribojimo Covid-19 pandemijos metu. Tuo metu maitinimo įstaigų ir barų darbo laikas būtų ribojamas minimaliai.

REKLAMA

Vyriausybė trečiadienio posėdyje nesiėmė svarstyti naktinių pasilinksminimo vietų veiklos ribojimo, klausimas nukeltas netolimai ateičiai.

„Taip, buvo svarstoma, diskutuojama šiuo klausimu. Manau, restoranams, kavinėms darbo laiko ribojimas bus minimalus arba jų nepalies. Kalbant dėl naktinių klubų, klausimas yra aštresnis. Buvo dar kartą pasiūlyta, kad būtų susitikta su sektoriaus atstovais, kad nebūtų priimtas sprendimas šiandien, o šiandien arba rytoj reikia jį vykdyti. Kad būtų tinkamas laikas pasiruošimui ir apsisprendimui, ką toliau daryti. 

Taip, iš tikrųjų, užtikrinti saugias sąlygas, kalbant apie naktinius klubus, yra sunkiai įmanoma, ir tie sprendimai vienokiu ar kitokiu atveju bus padaryti, kas liečia naktinius klubus“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, premjeras nesiima svarstyti, kokius tiksliai darbo laiko apribojimus taikytų naktiniams klubams. Tai, jo teigimu, turėtų rekomenduoti specialistai.

REKLAMA

„Norime, kad rekomendacijas dėl laiko išsakytų gydytojai, specialistai, epidemiologai, įvertinę, kas šiandien mums buvo pristatyta, – kitų šalių praktiką. Kitų šalių praktika yra laiko ribojimas arba visai uždaryti įstaigas, kuriose visai negalima minimalių reikalavimų užtikrinti.

Tai aš manau, kad yra užduotis duota diskutuoti su pačiais verslo atstovais, specialistais. Tada Sveikatos apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijos parengs Vyriausybės nutarimo projektą, išdiskutuosime ir tą sprendimą priimsime. Tai ne dienos ir ne dviejų klausimas“, – patikino S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimą išbraukė

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šią savaitę sakė, kad ministrų kabinetas artimiausiu metu turėtų apsispręsti, kaip turėtų būti ribojamas pasilinksminimo vietų darbo laikas. Tačiau Vyriausybė iš trečiadienio darbotvarkės posėdžio pradžioje išbraukė šį klausimą.

„Jau ir prieš tai buvo keli siūlymai nuskambėję, jie dar yra neformalūs, buvo ir antra valanda nakties siūlyta, ir dvylikta, buvo ministrų, kas siūlė dešimtą valandą. Vyriausybė apsispręs“, – sakė A. Veryga.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė mano, kad naktinių pasilinksminimo vietų darbo laiką riboti svarbu todėl, kad naktį žmonės ne taip atsakinga laikosi saugumo reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Graikijoje iki vidurnakčio ribojamas barų ir restoranų darbo laikas populiariose turistų lankomose vietose. Šalys imasi tokių priemonių, nes visiškai aišku, kad kuo vėliau į naktį, kuo vėlesnis laikas, tuo žmonės labiau atsipalaiduoja ir sunkiau yra išlaikyti atstumą tarp jų. Tuo labiau sąlyčio laikas irgi ilgėja. Atsipalaidavę žmonės, ko gero, mažiau arba neteisingai dėvi apsaugos priemones“, – sakė R. Lingienė. 

Portalas tv3.lt primena, kad maitinimo įstaigų ir barų darbo laikas karantino metu ribotas iki 22 val. Tačiau šis apribojimas panaikintas liepos viduryje.

32 nauji atvejai

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 32 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 2726, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 834 asmenys, 1794 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 85 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 4072 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 178 įvežtiniai atvejai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų