REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ir amerikiečių, ir rusų mokslininkai skelbia apie sėkmingus vakcinų nuo koronaviruso bandymus ir teikia vilties, kad jau kitąmet bus pagaminti milijonai dozių skiepų, kurie padės žmonėms nugalėti koronavirusą. O kol kas šalys kliaunasi karantino reikalavimais. Štai britams netrukus bus privaloma dėvėti kaukes prekybos centruose.

Ir amerikiečių, ir rusų mokslininkai skelbia apie sėkmingus vakcinų nuo koronaviruso bandymus ir teikia vilties, kad jau kitąmet bus pagaminti milijonai dozių skiepų, kurie padės žmonėms nugalėti koronavirusą. O kol kas šalys kliaunasi karantino reikalavimais. Štai britams netrukus bus privaloma dėvėti kaukes prekybos centruose.

REKLAMA

Pasaulinio garso menininko išplatintame vaizdo įraše ir žinutė britams: apsimetęs dezinfekavimo tarnybos darbuotoju į Londono metro vagoną įeina užsislapstinęs britų menininkas Banksy. Ir štai netrukus traukinyje prie lango atsiranda čiaudinti žiurkė. Tuoj vagone jis purškiamais dažais išpiešia ir daugiau graužikų – pastarieji apsaugines veido kaukes naudoja, kaip gelbėjimosi parašiutus. Žaismas anglų kalba reiškiantis: „Pritariu izoliacijai, nes galiu vėl atsikelti…“

Vaizdo įrašas platinamas kaip tik tuo metu, kai Londonas paskelbė nuo liepos 24-osios įvedantis reikalavimą britams dėvėti kaukes prekybos centruose. Britai šiemet neskubėjo įvesti karantino ir už tai sumokėjo skaudžią kainą – daugiausia mirčių Europoje. Vien oficialiais skaičiais 45 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie britai, tiesa, suskubo ir patys labiau saugoti save, ir savo verslus nuo viruso plitimo. Liepos 4 d. duris atvėrus barams ir restoranams, vienoje nedidelėje aludėje Kornvalyje, pietvakarių Anglijoje šeimininkas barą apjuosė elektriniu piemeniu. Kad lankytojai laikytųsi 2 m. atstumo ir nesigrūstų prie baro.

REKLAMA

„Kol prie virvės yra perspėjimas – ji legali. Čia veikia baimės faktorius. Žmonės kaip ir avys laikosi atokiai“, – sako baro šeimininkas Jonny McFadden.

JK dėl pandemijos net 94-erių karalienė Elžbieta griebiasi naujovių. Karalienė vaizdo transliacijos metu bendravo su įvairiose pasaulio šalyse dislokuotais JK kariais. Kai kurie per pandemiją dar nebuvo grįžę namo.

Tuo metu trečioje pagal mirčių skaičių Europoje Prancūzijoje – vakar štai toks kuriozas įvyko Bastilijos dienos ceremonijos metu. Pramonės ministrė susizgribo pamiršusi kaukę automobilyje. Bet šis jau buvo nuvažiavęs. Net ėmė delnais dengti veidą, kol pagalbos ranką, o tiksliau kaukę jai ištiesė čia buvusi klerkė.

REKLAMA
REKLAMA

Beje minėjimo metu Prancūzijoje buvo plojama šalies medikams už darbą pandemijos metu. O pastarieji surengė protestą. Sako, vietoje plojimų jiems reikia didesnių algų ir geresnių darbo sąlygų. Vyriausybė šalies medikams sumokėjo 1,5 tūkst. eurų bonusus ir pažadėjo skirti papildomus 6 mlrd. algoms, bet jiems to nepakanka.

Tūkstančiai protestuoti į gatves išėjo ir Izraelyje. Čia nesiliauja protestai dėl valdžios prasto atsako į pandemiją. Šį kartą demonstrantai susirinko netoli premjero Benjamino Netanyahu rezidencijos Jeruzalėje, reikalaudami jo atsistatydinimo. Tuo pačiu ir dėl korupcijos skandalo į kurį jis įklimpęs. Policija areštavo 50 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Virusas niekaip nepaleidžia ir Ispanijos. Tūkstančiams ispanų vėl nurodyta užsirakinti namie. Katalonijos Leidos regione plintant virusui, uždaromi keli miesteliai su 160 tūkst. žmonių. Griežtas karantinas nuo šiandien įvedamas dviem savaitėms.O vilties koronaviruso niekaip nepaleidžiamam pasauliui bent teikia žinia, kad mokslininkai esą sėkmingai kuria vakciną nuo koronaviruso. Amerikieičų bendrovė „Moderna“ vakar paskelbė sėkmingai baigusi bandymus su 45 savanoriais, kuriems rodos atsirado imunitetas koronavirusui. Tiesa po vakcinacijos jie jautė šalutinių efektų: galvos skausmą, nuovargį, drebulį ir raumenų skausmą skiepo vietoje.

REKLAMA

Kembridže, Masačiusetse esanti bendrovė sako, kad jau kitąmet galės pagaminti iki milijardo vakcinos dozių.

Apie pirmus sėkmingus klinikinius vakcinos tyrimus skelbia ir rusų Sečionovo medicinos universitetas. Iki mėnesio pabaigos jų mokslininkai žada turėti visus duomenis, koks atsparumas koronavirusui išsivystė pas savanorius, o tuomet Rusijos sveikatos ministerija spręs ar atlikti platesnio mąsto vakcinos bandymus. Paraleliai Sečionovo universiteto vakcinos bandymus atliko ir Rusijos gynybos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų