REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jau keli metai iš eilės marinuoju agurkus pagal šitą receptą, šiandien dalinuosi juo ir su jumis. Receptą turiu iš mamos. Tiesa, čia ne tas atvejis, kai receptas keliauja iš kartos į kartą. Mama ji gavo prieš kelis metus iš pažįstamų. Būtent tokiu būdu marinuotus agurkus valgo visa šeima, ypač vaikai“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

„Jau keli metai iš eilės marinuoju agurkus pagal šitą receptą, šiandien dalinuosi juo ir su jumis. Receptą turiu iš mamos. Tiesa, čia ne tas atvejis, kai receptas keliauja iš kartos į kartą. Mama ji gavo prieš kelis metus iš pažįstamų. Būtent tokiu būdu marinuotus agurkus valgo visa šeima, ypač vaikai“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

REKLAMA

Į stiklainį: krapų; juodųjų serbentų lapų; vyšnių lapų.

Marinatui, 1 litrui vandens: 2 valg. šaukštų druskos (plokščio, be kalnelio); 1 valg. šaukšto cukraus (plokščio, be kalnelio); 100 g acto (9%).

Prieskonių: juodųjų pipirų; žirneliai; česnako skiltelių.

Į stiklainį sudedame lapus, krapus, išplautus ir nusausintus agurkus.Užverdame vandenį, suberiame druską ir cukrų. Verdame, kol viskas ištirps. Nuimame verdantį vandenį nuo ugnies ir pilame į stiklainį ant agurkų, uždengiame dangteliu (bet neužsukame, tiesiog, kad nieko neįkristų). Paliekame apie 2–4 val., kol atauš.

Išpilame marinatą atgal į puodą ir vėl verdame. Į stiklainius įdedame juodųjų pipirų žirneliais, kelias česnako skilteles. Užvirus marinatui, įpilame acto, išmaišome. Nuimame nuo ugnies ir vėl pilame į stiklainius ant agurkų iki pat stiklainio viršaus (kad viską apsemtų). Užsukame dangteliais ir viskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų