REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį, liepos 15 d., nuo 11 iki 15 valandos dalis vilniečių gali likti be dienos pietų. Dėl vienašališkai sumažintų tarifų tuo metu streikuos apie 80 „Bolt Food“ kurjerių.

Trečiadienį, liepos 15 d., nuo 11 iki 15 valandos dalis vilniečių gali likti be dienos pietų. Dėl vienašališkai sumažintų tarifų tuo metu streikuos apie 80 „Bolt Food“ kurjerių.

REKLAMA

Jų kantrybės taurę perpildė pirmadienio rytą 8.37 val. gauta žinutė, kad maisto pristatymo kompanija nuo 9 val. keičia bazinius įkainius. Vietoj 3 eurų už pristatymą, kurjeriai nuo šiol gauna po 2,8 euro, rašoma „Gegužės 1-osios“ profesinė sąjungos pranešime žiniasklaidai.

„Savaitė prasidėjo nuostabiai – gavau žinutę, kad man po 23 minučių mažinama alga, – pranešime cituojamas maistą Vilniuje vežiojantis Albertas Bandero. – Kompanija neva „kompensuoja“ sumažintus tarifus – 20 centų pakėlė įkainius piko ir nakties metu. Bet dabar, vasarą, pasibaigus karantinui, kai miestas pustuštis, tokie „pakėlimai“ – grynai kosmetiniai. Jau per šias pora dienų paskaičiavau, kad pokyčiai man atsieis apie 5 eurus per dieną, tad per mėnesį prarasiu virš 100 eurų.“

„Bolt Food“ kurjeriai keturias valandas nepriiminės užsakymų ir nuo 11 val. rinksis taikiam piketui Katedros aikštėje. Pasak jų, vienašališkai ir įžūliai sumažinti įkainiai – ne vienintelė maisto vežėjų problema.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo karantino pradžios „Bolt Food“ Vilniuje kas dvi savaites į darbą priiminėja naujus darbuotojus. Taip mažiau užsakymų tenka ir seniau dirbantiems, ir naujai įdarbintiems kurjeriams. Be to, prasiplėtus maisto pristatymo geografijai, pasunkėjo dviračiais važinėjančių kurjerių darbo sąlygos.

REKLAMA

„Per individualią veiklą įdarbintiems darbuotojams, kurių didelė dalis dar ir ne Lietuvos piliečiai, itin sunku ginti savo teises – tuo ir naudojasi maisto pristatymo kompanijos, – situaciją komentavo kurjerius palaikančios „Gegužės 1-osios“ profesinės sąjungos atstovas Vuk Vukotič. – Prie to prisidėjo ir COVID-19 krizė, per kurią daug kas neteko darbų ar buvo priversti išeiti į prastovas. Per karantiną maisto ir kitų prekių pristatymo verslai skaičiavo rekordinius pelnus, o jam pasibaigus, nori mažinti išlaidas darbuotojų sąskaita.“

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai streikuojančiųjų reikalavimai „Bolt Food“ – atstatyti 3 eurų bazinį pristatymo įkainį, vykdyti atsakingesnę įdarbinimo politiką ir gerbti patyrusius kurjerius. Kompanijai nesutikus pradėti derybų, kurjeriai žada kartoti ir ilginti streikus. Baziniai įkainiai buvo sumažinti tik Vilniuje dirbantiems „Bolt Food“ maisto vežėjams.

Papildyta liepos 15 d.:

Trečiadienį „Bolt“ vadovas Lietuvoje, Andrius Pacevičius atsiuntė tokį komentarą:

„Bazinį „Bolt Food“ kurjerių paslaugos teikimo tarifą sumažinome nuo 3 iki 2,8 euro, o įkainį piko metu padidinome iki 4,5 euro. Tai reiškia, kad kurjerių vidutinis valandinis darbo užmokestis ne mažės, o atvirkščiai – didės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos pokyčius įvedėme siekdami užtikrinti optimalų paslaugų teikimą, ypač piko metu, taip pat užtikrinti geras ir konkurencingas pajamas visiems mūsų platformoje dirbantiems kurjeriams – nuo šiol jie gali uždirbti daugiau, nei iki tol.

Maistą užsakantys klientai šių pokyčių nepajaus - paslauga jiems kainuos lygiai tiek pat, kaip ir iki šiol. 

Augant užsakymų skaičiui ir siekiant užtikrinti efektyvų paslaugų teikimą, nuolat plečiame kurjerių tinklą. Įvestos, naujovės, tikėtina, padidins kurjerių pajėgas piko metu, tada, kai jų paslaugų labiausiai reikia klientams. 

Apmaudu, bet apie planuojamą piketą sužinojome iš žiniasklaidos, niekas iš kurjerių su mumis tiesiogiai nesusisiekė. 

Atkreipiame dėmesį, kad „Bolt Food“ kurjeriai nėra mūsų darbuotojai, tikslingiau juos būtų vadinti vairuotojais-partneriais. Šia platforma naudojasi šimtai kurjerių. „Bolt Food“ – tai platforma, kurioje suteikiamos vienodos galimybės tiek visoms maitinimo įstaigoms, kurios nori prisijungti ir tiekti savo paruoštą maistą klientams į namus, tiek visiems asmenims, kurie norinti teikti maisto kurjerio paslaugas. Džiaugiamės galėdami užtikrinti sklandžią, efektyvią ir patogią tokio modelio veiklą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų