REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimų kampanija įsibėgėja – iki Seimo rinkimų liko trys mėnesiai, o į partijų ir savarankiškų kandidatų rinkimines sąskaitas gausiai pildo įvairiausi aukotojai nuo verslininkų ir politikų iki žinomų visuomenės veikėjų. Tiesa, ne visų sąskaitos pilnėja vienodai sparčiai, kai kurios partijos ir kandidatai vis dar negali pasigirti pritraukę aukų.

Rinkimų kampanija įsibėgėja – iki Seimo rinkimų liko trys mėnesiai, o į partijų ir savarankiškų kandidatų rinkimines sąskaitas gausiai pildo įvairiausi aukotojai nuo verslininkų ir politikų iki žinomų visuomenės veikėjų. Tiesa, ne visų sąskaitos pilnėja vienodai sparčiai, kai kurios partijos ir kandidatai vis dar negali pasigirti pritraukę aukų.

REKLAMA

Iki liepos vidurio spalio 11 dieną vykstančiose Seimo rinkimuose registravosi aštuoniolika partijų ir keturiolika savarankiškų dalyvių.

Daugiausiai lėšų turi socialdarbiečiai ir socialdemokratai

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys, kol kas daugiausiai pinigų spalį vyksiantiems rinkimams numatė valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) ir opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

Daugiausiai lėšų kol kas turi LSDDP – 210 tūkst. Visa suma – valstybės biudžeto asignavimai. O buvę kolegos socialdemokratai – 201 tūkst. 752,38 euro. Į savo sąskaitą valstybės biudžeto lėšų jie įsinešė 200 tūkst., o 1 tūkst. 720,38 euro buvo politinės partijos lėšos, kai fizinių asmenų aukos – 32 eurai.

REKLAMA
REKLAMA

Gerokai mažiau pinigų skyrė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) bei Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD).

Konservatoriai papildė savo rinkimų sąskaitas ir dabar turi 100 tūkst. 20 eurų. 20 eurų TS-LKD paaukojo pilietis Vytautas Bučelis kaip ir valstiečiams bei socialdemokratams. Valstiečių sąskaitoje šiuo metu 110 tūkst. 28 eurai. 8 eurus įnešė iš politinės partijos lėšų.

REKLAMA

Žaliųjų ir Laisvės partijas remia įtakingi verslininkai

Lietuvos žaliųjų partiją (LŽP) aktyviai remia partijos nariai ir verslininkai. Jų sąskaitoje šiuo metu surinkta 43 tūkst. 354 eurai. Daugiausiai lėšų pervedė pats partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas – 26 tūkst. 344 eurus. Jo kolega, verslininkas Rimantas Bukauskas skyrė 10 tūkst. eurų.

Buvęs koncerno „Achemos grupė“ generalinis direktorius, verslininkas Romualdas Žadeika LŽP parėmė 7 tūkst. eurų. 1 tūkst. eurų prisidėjo ir nuo socialdemokratų atsiskyręs, su LŽP į rinkimus eisiantis Seimo narys Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Laisvės partija (LP) taip pat sparčiai renka verslininkų ir kitų fizinių asmenų aukas. Dabar sąskaitoje 29 tūkst. 802,77 euro. Daugiausiai iš jų yra fizinių asmenų aukos, o partijos lėšos – 3 tūkst. 500 eurų.

Startuolio „Omnisend“ įkūrėjas Rytis Laurinavičius LP paaukojo 5 tūkst. eurų, verslininkas Martynas Majeris – 2 tūkst. eurų, Mindaugas Žilionis skyrė 7 tūkst. 990 eurų, Vidas Kazlauskas – 1 tūkst. eurų, Jurijus Rodevičius – 1 tūkst. eurų. verslininkas Arūnas Tarnauskas – taip pat 1 tūkst. eurų.

500 eurų paaukojo bendrovės „Vilniaus vystymo kompanija“ direktorė Rasa Čeponytė. LGBT aktyvistas Tomas Vytautas Raskevičius pervedė 512 eurų. 1 tūkst. eurų skyrė verslininkas Benediktas Gylys, bet dėl pastarosios aukos priėmimo kol kas neapsispręsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienų sąskaitos dar pildosi, o kitų – tuščios

Centro partija „Gerovės Lietuva“ (CP) turi sąskaitoje 100 tūkst. 398,20 euro. 100 tūkst. – iš valstybės biudžeto asignavimų, o likusieji pinigai – fizinių asmenų aukos. Darbo partija taip pat į sąskaitą įsinešė 5 tūkst. valstybės skirtų pinigų rinkimams.

Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) rinkimams kol kas sukaupė kiek didesnį nei 5 tūkst. eurų biudžetą. Tai – valstybės biudžeto asignavimų ir partijos lėšos.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (LRLS) savo sąskaitoje turi kiek daugiau nei 60 tūkst. eurų. Beveik visos lėšos iš valstybės biudžeto asignavimų. O 20 eurų auką skyrė kandidatas Vytautas Tamošiūnas.

REKLAMA

Krikščionių sąjunga (KS) savo rinkimų kampanijai turi tik kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų. Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) turi tik 3 tūkst. 900 eurų, o „Kartų solidarumo sąjunga-Santalka Lietuva“ (KSS-SL) – vos 446 eurus.

Seimo rinkimuose registravosi dalyvauti Tauro Jakelaičio vadovaujama Lietuvos liaudies partija (LLP), Stanislovo Buškevičiaus vedama „Jaunoji Lietuva“ (JL), Tomo Pačėso suburta partija „Lietuva – visų“ (LV) ir Nacionalinis susivienijimas (S). Šių organizacijų sąskaitos kol kas tuščios.

D. Ulbinaitę parėmė pensininkų atstovė, o Graužinienės sąskaita – tuščia

Kaip rodo VRK duomenys, šiuo metu keturiolika savarankiškų registravosi kaip savarankiški dalyviai.

REKLAMA

Buvusi prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja Daiva Ulbinaitė savo rinkimų sąskaitoje turi 3334 eurus. 1 tūkst. įnešė pati, o Lietuvos pensininkų susivienijimo prezidentė Aldona Marija Gedvilienė ją parėmė 2200 eurų. Dar 134 eurai buvo pervesti fizinių asmenų.

Dar vienas savarankiškas kandidatas Seimo narys, valstietis Darius Kaminskas rinkimų sąskaitoje turi 2,5 tūkst. eurų, kuriuos įnešė pats kandidatas. Šiaulių mero Artūro Visocko bendražygis, miesto tarybos narys Zakiras Medžidovas turi 1533,10 eurų. 1 tūkst. 500 eurų, kuriuos įnešė pats. 33,10 eurai – fizinio asmens auka.

Seimo konservatorių frakcijos narys Raimundas Martinėlis sąskaitoje turi 6 tūkst. 1 tūkst. įnešė pats, o 5 tūkst. iš TS-LKD valstybės biudžeto asignavimo lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusi Indijos prekybos rūmų Lietuvoje prezidentė Alina Adomaitytė sąskaitoje turi 144 eurus. Visos jos – tai fizinių asmenų aukos. Šiaulių vicemero Domo Griškevičiaus sąskaitoje yra 598 eurai. 250 eurų įnešė pats, o likusios lėšos – fizinių asmenų.

Taip pat rinkimuose kaip savarankiški kandidatai dar registravosi, bet kol kas lėšų neturi buvusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, konservatorius Mantas Adomėnas, buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko bendražygis Olegas Beriozovas, Kauno Aleksoto seniūnijos seniūnė Liukrecija Navickienė, Arūnas Rimkus, Tauragės rajono savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas Vidas Bičkus ir Radviliškio rajono paramos centro vadovas Gediminas Lipnevičius.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų