REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

M.Paulauskas: "Žalgiris" šiuo metu yra stipresnis

Penktose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse pergalę rezultatu 82:74 šventė namuose žaidę Kauno "Žalgirio" krepšininkai, kurie nugalėjo Vilniaus "Lietuvos rytą" ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 3-2.

REKLAMA
REKLAMA

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas pasakojo: "Žalgiris" šiuo metu yra stipresnis, tik kartais savo stipriosiomis pusėmis kauniečiai nesugeba pasinaudoti, paleidžia žaidimo vadžias. Todėl ši finalo serija taip prasitęsė. Vakarykštėse rungtynėse kėlė nerimą prastas baudų pataikymas. Jei žalgiriečiai butų užtikrinčiau metę baudas, dvikovos pabaiga galėjo būti ne tokia įtempta.

REKLAMA

Taip pat "Žalgiriui" trūksta atsarginių žaidėjų indėlio, tuo tarpu "Lietuvos rytas" gal remtis didesniu skaičiumi krepšininkų. Kiekvienose rungtynėse žalgiriečiai leidžia netikėtai "iššauti" vienam ar kitam Vilniaus klubo krepšininkui. Šįkart nemažai problemų pridarė Andrius Šležas.

Galima pastebėti, kad Kauno komanda daug geriau žaidžia pirmoje rungtynių pusėje, o antroje tarsi išsikvepia. Vakarykščiame mače taip pat buvo panašiai – per pirmuosius du kėlinius šeimininkai sėkmingai puolė ir gynėsi bei kontroliavo žaidimą, o po didžiosios pertraukos Vilniaus krepšininkai sugebėjo primesti grubų žaidimą ir greitai panaikino deficitą, kuris vienu metu siekė net 16 taškų. Noriu pagirti arbitrus, kurie neleido įsiplieksti aistroms aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA

Labai gerą įspūdį paliko po traumos grįžusio Loreno Woodso žaidimas. Jis puikiai įsiliejo į komandą ir buvo vienas lyderių, gelbėjo ekipą reikiamais momentais. Aukštaūgis gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių. Tanoka Beardas – dar vienas krepšininkas, kurį norėčiau išskirti. "Žalgirio" kapitonas tikrai vertas pagarbos, gerai dirbo tiek puolime, tiek gynyboje."

Sabonio krepšinio agentūros direktorius Gytis Rūkas: "Viena iš "Žalgirio" pergalės priežasčių - baudos metimai. Kauno komanda metė dvigubai daugiau baudų metimų, nei varžovai, o tai parodo kur kas aktyvesnį, agresyvesnį ir įvairiapusiškesnį puolimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesuprantu, kodėl "Lietuvos rytas" neišnaudoja Eurelijaus Žukausko. Kuomet šis žaidėjas yra aikštėje, žalgiriečiams paruošti atakas užtrunka gerokai ilgiau. "Žalgirio" treneriai sugebėjo efektyviau panaudoti žaidėjų rezervą.

Išskirčiau du žalgiriečius, kurie buvo pastebimiausi – D.Collinsas ir L.Woodsas. Šie žaidėjai padarė daugiau, nei turėjo padaryti. D.Collinsas ne tik vėl "ištrynė" iš žaidimo R.Štelmaherį, bet ir pats pataikė daug labai svarbių metimų. L.Woodsas buvo atsvara naudingam E.Žukausko žaidimui."

Šeštosios finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos antradienį (05.22), Vilniuje.

"Žalgiris"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų