REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisme išnagrinėta savo scenarijumi šiek tiek neįprasta byla, kurios epicentre atsidūrė į tarpusavio konfliktą įsivėlę kaimynai. Vis dėlto, šio kivirčo atomazga baigėsi tragiškai – sudrausminti naktį triukšmavusį kaimyną norėjęs Tautvydas Š. pastūmė žmogų, kuris galiausiai mirė.

Teisme išnagrinėta savo scenarijumi šiek tiek neįprasta byla, kurios epicentre atsidūrė į tarpusavio konfliktą įsivėlę kaimynai. Vis dėlto, šio kivirčo atomazga baigėsi tragiškai – sudrausminti naktį triukšmavusį kaimyną norėjęs Tautvydas Š. pastūmė žmogų, kuris galiausiai mirė.

REKLAMA

Pastumtas žmogus, prieš tai atsitrenkęs į sienos kampą, nukrito laiptinėje ir jau nebeatsistojo. Į komą panirusio vyro gyvybę mėnesį palaikė medicininiai aparatai, tačiau galiausia medikams teko konstatuoti nukentėjusiojo mirtį.

Dėl tokios konflikto atomazgos Tautvydas Š. atsidūrė teisiamųjų suole, kaltinamas dėl žmogaus nužudymo. Už tokį nusikaltimą vyrui grėsė įkalinimas nuo septynerių iki 15 metų. Vis dėlto, bylą išnagrinėjęs teismas dar kartą perdėliojo nusikaltimo mozaiką.

Triukšmas naktį

Bylos duomenimis, Tautvydas Š. 2019 m. gruodžio 4 d., apie 17.35 val., daugiabučio namo laiptinės antro aukšto aikštelėje abiem rankomis pastūmė nukentėjusįjį V. B. Dėl ko šis, atsitrenkęs į laiptinės kampinės sienos briauną, nugriuvo ant laiptinės grindinio.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusiajam V. B. buvo sužalota galva. Netrukus į smegenis išsiliejo kraujas, jį ištiko koma, prasidėjo ūminis širdies veiklos ir kvėpavimo nepakankamumas. Nuo patirtų sužalojimų nukentėjusysis 2020 m. sausio 3 d., Elektrėnų ligoninėje mirė.

REKLAMA

Tautvydas Š. kaltę dėl atliktų veiksmų pripažino bei nurodė, kad nenorėjo, jog atsirastų tokios skaudžios pasekmės. Duodamas parodymus jis paaiškino, kad kaltinime nurodytą dieną grįžęs pastatė automobilį, eidamas namo sutiko V. B. ir jo žmoną.

Kadangi kelias naktis prieš tai V. B. triukšmavo ir drumstė kaimyno ramybę, vyras sustojo papriekaištauti V. B. bei išsakyti savo nuomonę. Paklausė, kiek galima rėkti naktimis? Nebaigus kalbėti, V. B. pradėjo rėkti, keiktis necenzūriniais žodžiais, pagrasino, kad jį papjaus.

Norėdamas, kad V. B., kuris stovėjo prie durų, apsiramintų, Tautvydas Š. jį už peties prispaudė. Tada pajuto smūgį į tarpukojį ir atleido rankas, o V. B., anot kaltinamojo, jį puolė sugriebdamas už gerklės.

REKLAMA
REKLAMA

Tautvydas Š. tada atsitraukė iki laiptinės galo, iki nišos. Dar vyko apsižodžiavimas. Tautvydas Š. norėjo išeiti, bet išgirdo grasinimą.

V. B. tęsė įžeidinėjimus, pagrasino rusiškai sakydamas „aš tave nušausiu laiptinėje“, kaip pasirodė, jog pajudėjo jo kryptimi, instinktyviai atsisukęs tiesdamas abi rankas bei ištardamas, kiek pamena, „ką tu nušausi“, atstūmė ar pastūmė jį nuo savęs, kad išvengtų tolimesnių bet kokių fizinių kontaktų, tačiau jis nugriuvo.

Puolė gelbėti

Pastūmęs V. B. Tautvydas Š. iš karto norėjo leistis laiptais žemyn, bet išgirdo smūgį ir kaip kažkas nukrenta. Jis sustojo, atsisuko ir pamatė, kad V. B. guli. Išsigando ir prišokęs prie jo pamatė bėgantį kraują.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tautvydas Š. iškart paskambino greitosios pagalbos numeriu, iškvietė medikus. Jam pasirodė, kad jie ilgai neatvyksta, todėl vyras dar kartą paskambino, paklausė, ką galima daryti, kaip galima padėti. V. B. esą dar bandė atsistoti, bet to padaryti nebepavyko.

Tautvydas Š. paprašė žmonos, ką nors atnešti padėti po galvą, nes matė, kad iš V. B. ausies bėga kraujas. Tada atvyko policija, greitoji medicinos pagalba. V. B. įkėlė į neštuvus, Tautvydas Š. darbuotojams padėjo išnešti nukentėjusįjį.

Į komą panirusio kaimyno Tautvydas Š. neapleido ir šiam dar gulint ligoninėje. Ten vyras lankėsi porą kartų. Pirmą kartą atvažiavo, bet nėjo, į reanimaciją, nuėjo brolis. Ne šeimos narių ten neleidžia.

REKLAMA

Kaimynui mirus, vyras atlygino 1 tūkst. eurų už laidojimo paslaugas. Po įvykio bendravo su mirusio kaimyno žmona, siūlė pagalbą.

Dėl neturtinės žalos atlyginimo, pradinė suma jam buvo pasakyta 40 eurų į mėnesį. Vis dėlto, netrukus sužinojo, kad reikalaujama 24 tūkst. eurų, kuriuos esą reikia sumokėti iš karto.

Laukia gimstančio vaiko

Oficialiai šeimos Tautvydas Š. nėra sukūręs, jis gyvena su drauge. Porai rugsėjo mėnesį gims vaikas. Tai taip pat galėjo lemti teismo sprendimą. Buvo surinkta pakankamai įrodymų, kurie patvirtino, jog Tautvydas Š. neturėjo tyčios nužudyti kaimyną. Šis faktorius tapo lemiamu šiame teisminiame procese.

REKLAMA

Pirmiausia, Tautvydas Š. buvo nuteistas ne dėl nužudymo, o dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Baudžiamajame kodekse už šį nusikaltimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Teismas Tautvydą Š. pripažino kaltu ir paskyrė laisvės atėmimą 1 metams 9 mėnesiams. Paskirtos bausmės vykdymą nuspręsta atidėti 1 metams 6 mėnesiams, paskiriant pareigą 6 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Nukentėjusiosios S. K. civilinį ieškinį dėl turtinės žalos ir neturtinės žalos atlyginimo nuspręsta tenkinti iš dalies ir priteisti iš Tautvydo Š. 263 eurus turtinei žalai atlyginti ir 15 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Tautvydas Š. taip pat turės sumokėti apie 6,7 tūkst. eurų Vilniaus teritorinei ligonių kasai dėl nukentėjusiojo gydymo. Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų