REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Viktorijos Mauručaitės gamintas tortas (nuotr. facebook.com)

Vasaros sezonas yra neatsiejamas su uogomis. Iš jų galima eksperimentuoti virtuvėje ir gaminti įvairiausius patiekalus. Taip padarė ir buvusios grupės „Dinamika“ vokalistė Viktorija Mauručaitė, kuri pagamino burnoje tirpstantį braškių tortą.

14

Vasaros sezonas yra neatsiejamas su uogomis. Iš jų galima eksperimentuoti virtuvėje ir gaminti įvairiausius patiekalus. Taip padarė ir buvusios grupės „Dinamika“ vokalistė Viktorija Mauručaitė, kuri pagamino burnoje tirpstantį braškių tortą.

REKLAMA

Receptu pasidalijo ir su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.

„Laukiamiausias mano vasaros periodas kai prisirpsta braškės. Tada gimsta ir braškinis tiramisu. Mano mėgiamiausias. Kažkada jį susikūriau be jokių receptų, tiesiog dėjau kas atrodė derės ir sukurs nuostabų skonį. Eksperimentas pasiteisino su kaupu. Kokia Jūsų mėgstamiausia uoga, o gal vaisius? 

Kad tokia paklausa, pridedu receptą:

Tokiam indui naudoju šiuos kiekius:Mažesnė pakuotė tiramisu naudojamus sausainėliai - damų piršteliai kitaip vadinami. 

REKLAMA
REKLAMA

500 maskarponės sūrio

4 kiaušiniai ( 4 tryniai, 2 baltymai)

4-5 šaukštai cukraus

Vanilės pagal skonį

Braškės, neskaičiuoju, naudoju gausiai 

Taip pat braškių ir cukraus - susitrinti braškių tyrę. ( pagal skonį cukrus)

4 kiaušinių trynius su cukrumi ir vanile išsukti iki baltumo, iki purios masės, kol visiškai ištirps cukrus. Tada dedam maskarponės sūrį, gerai išmaišom iki vientisos masės.

REKLAMA

Plakami baltymai iki standumo ir atsargiai įmaišomi į sūrio masę.Sausainius mirkome trintose uogose. Jei neturit laiko laikyt per naktį, norėsis ragauti už 3 val, į tyrę pilu vandens.Šioje tyrėje mirkau saisauniukus gausiai ir dedu jų sluoksnį į indą.

Į tarpus dedu tyrę be vandens. Tuomet sluoksnis maskarponės sūrio.Vėl mirkytų sausainių sluoksnis ir tyrė ir sūris.Viršų gausiai dengiu braškėmis.Tiesa, galima dėti ir uogų į vidų. 

Laikot per naktį šaldytuve arba jei labai norisi visko greičiau, palaikau kameroj apie valandą ir tada dar šaldytuve kokias 2 val. Kuo ilgiau pastovi, tuo skaniau.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų