REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinė penktadienį rinkosi į treniruočių stovyklą Palangoje. Tačiau tarp visų nacionalinės komandos naujienų ore tvyrojo ir kalbos dėl įvairių krepšininkų naujų karjeros stotelių.

Lietuvos rinktinė penktadienį rinkosi į treniruočių stovyklą Palangoje. Tačiau tarp visų nacionalinės komandos naujienų ore tvyrojo ir kalbos dėl įvairių krepšininkų naujų karjeros stotelių.

REKLAMA

Vienas tokių buvo Artūras Gudaitis, kuris iškart nebuvo linkęs atskleisti savo tolimesnės karjeros krypties. Vis dėlto po keletos valandų, dar sykį nusileidęs į vestibiulį, kiek nustebo sužinojęs, kad žurnalistai norėtų dar šiek tiek jį pakalbinti.

„Kažkas jau čia nutiko, šiek tiek pramiegojau“, – šypsodamasis atsakė A. Gudaitis.

Tikrai nutiko. Galutinai paaiškėjo, kad 27 metų lietuvis po trijų sezonų praleistų Milane, „AX Armani“ klube, palieka Italiją ir karjerą pratęs Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje. Lietuvis pasirašė kontraktą pagal formulę 1+1. Beje, puolėjo kontrakte yra numatyta galimybė išvykti į NBA, Teisės į jį priklauso Klyvlendo „Cavaliers“ klubui.

A. Gudaitis Rusijoje sutiks buvusius žalgiriečius. Sutartis su klubu jau pasirašė iš Ispanijos atvykstantis Kevinas Pangosas bei „Žalgirį“ paliekantis K.C.Riversas, kuris į Kauną atvyko praėjusio sezono eigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Puolėjo treneriu Rusijoje taps gerai žinomas vardas Europos krepšinyje ispanas Xavi Pascualis.

– Buvo netikėta, kai Milanas ėmė performuoti priekinę liniją?

– Nebuvo nieko netikėto. Žinojau, kad treneriui labai patinka Kyle'as Hinesas, kuris atvyko. Nematau nieko tame blogo. Kadangi jis su juo laimėjo Eurolygą. Tai žaidėjas su didele patirtimi ir treneriui tas patinka. Kaip supratau ir Zachas Leday'us veikiausiai bus komandoje. Su Kalebu Tarczewskiu ir pratęsė sutartį. Tai tiesiog tu supranti, kad geriau tau, jei tu nori žaisti, palikti klubą.

REKLAMA

– Kaip įvertintum tuos tris sezonus komandoje. Galima skirstyti tavo karjerą ten į dvi dalis?

– Pirmas-antras tikrai superiniai. Tik pabaiga ta dėl traumos sujaukė viską. Ir daug sujaukė. Bet tai sportas, traumos to dalis ir kaip ir gaila, bet kažkur durys užsidarė, tuo metu kažkur atsidarė. Tai tiesiog reiks įrodyti dar sau ir visiems, kad esi geras žaidėjas.

– Grįžtant prie trenerio Ettores Messinos, galima sakyti, kad šiek tiek pavedė jis jus ar ne ?

– Aš kitaip žiūriu į visą šitą dalyką. Tai sportas, mes už tai gauname pinigus. Jie žiūri iš savo pusės, aš iš savo. Nemanau, kad reikia laikyti pykčio. Aš tikrai dariau viską iš širdies. Bet čia sportas, nėra ko gailėtis, jie pasielgė taip kaip norėjo ir nėra pykčių.

REKLAMA
REKLAMA

– Kalbėjote su komandos vadovais?

– Taip, kalbėjome, ir ne kartą. Aišku, E. Messina ten daugiausiai viską sprendžia. Buvo pasakytos sąlygos, kad jis pasitiki K. Hinesu. Tiesiog vietos nebeliko. Tai profesionalus pasakymas tiesiai šviesai, kaip yra. Tame nieko blogo.

– O pats norėjai likti Milane, ar tų trijų metų pakanka?

– Aš gal kitaip žiūriu. Kažkur užsidarė durys, o kažkur kitur manęs nori. Ir reikia imti tą galimybę ir įrodinėti iš naujo.

– Vieną galimybę?

– Na, tų spekuliacijų buvo. Bet tai buvo viena aiškiausia stotelė, ta, kur man atrodė reali, pas gerą trenerį, su aiškia role.

– Kiek gandai dėl Madrido „Real“ buvo teisingi?

– Manau, kad buvau tame sąraše tik gal ne pirmoje vietoje. Kaip ir visur, yra prioritetai ir tokiuose sąrašuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kuo Xavi Pascualis, kaip treneris imponuoja, kaip jis moka aukštaūgius išnaudoti?

– Manau kiekvienas jo sezonas skirtinga istorija. Priklauso ir nuo sudėties viskas, sistemos. Buvo pasakyta, kad būsiu vienas pagrindinių žaidėjų. Treneris tikrai jis yra vienas geriausių Europoje. Kaip jis išnaudoja, matysime. Kol kas kaip jie renka žaidėjus man patinka.

– Galimas sakyti, kad „Zenit“ tikslai bus aukšti kitame sezone, žiūrint į Kevino Pangoso, K.C. Riverso įsigijimą?

– Sunku dabar pasakyti. Kad tą žingsnį į priekį, žiūrint į praeitą sezoną, dėsime tai tikrai manau. O Eurolygoje daug pajėgių komandų, tai bus sunkoka. Visos žaidžiančios, tai kalbėti dabar apie  tikslus sunku. Galbūt padėti žingsnį link tų elitinių komandų. Aš tikiuosi, bet žiūrėsime.

REKLAMA

– Komplektacija vyksta „Zenit“ gretose, bet, stebint jų suolą, neatrodo jis itin pajėgus. Tai gal jūsų žaidimo laikas dar išaugs labiau nei Milane?

– Man tai duok Dieve, kad taip ir būtų. Manau, treneris suburs gerą komandą, konkurencija bus, net jei suolas silpnesnis. Vėlgi, traumų tikimybė visada yra. Negali žaidimą statyti ant dviejų-trijų žaidėjų. Turi būti kažkoks suolas.

– Ar kūnas pasiruošęs žaisti galimai daug minučių?

 Na, taip. Aišku, tikiuosi, kad viskas bus gerai ir kad tiek daug minučių žaidimo suteiktų.

– Kalbant apie E. Messina. Jis į klubą prieš sezoną atvyko, ambicijų daug buvo, bet ne viską pavyko įgyvendint. Dabar, atsukant laiką atgal, galima įvardinti, kas galbūt ne taip susiklostė?

REKLAMA

– Įdomu, kaip šis sezonas būtų buvęs pasibaigęs. O šiaip, gal buvom patyrę, bet nelabai jauni. Tai gal jėgų pritrūkdavo, ypač jei per savaitę du-trys mačai. O jei dar Italijos lygoje, kur nebūdavome aukštai. Šiaip, nežinau, ko pritrūko. Pirmi metai, naujas treneris, niekada nebūna lengvi. Tikrai per tuos tris metus žaidžiau su puikiais žaidėjais. Dabar vėl bus nauja komanda, tai sunku pasakyti, kas laukia

– Praėjusį sezoną šalia buvo veteranas Luisas Scola. Kaip jis atrodė ir ko galbūt iš tokio žaidėjo galima pasimokyti?

– Super profesionalas. Pirmas toks, kurį mačiau, kad taip dirbtų būdamas 40-ties. Jei laisva diena, vis vien eina į salę. Tikrai didelis pavyzdys ne tik aikštėje. Kaip save prižiūri, koks suderintas jo maisto racionas ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– M. Kuzminskas palikdamas Milaną yra užsiminęs, kad viena bėdų buvo italų nebuvimas komandoje. To branduolio. Kaip buvo prie E. Messinos?

– Matote, jie pasirašė sutartį su Luigi Datome, kuris yra gero lygio žaidėjas. Man irgi kyla klausimų, kodėl jie neturi aukšto lygių italų komandoje. Manau jie tikrai gali leisti sau tą finansiškai. Aš pradėčiau statyti klubą ant tokio pagrindo. O kodėl jie to nedaro aš nežinau. Kalbant apie Simone Pianigiani (buvęs „Ax Armani“ treneris,  aut. past.)  jis jais nepasitikėdavo. E. Messina duoda šansų. Nes supranta, kad be jų vietinėje lygoje ypač sunku.

„Zenit“ turbūt šiuo atžvilgiu į S. Pianigani bus panašesnis?

– Na, yra keli ruseliai, kurie gali sužaisti (šypsosi, – aut. past.). Net ir Eurolygoje. Sunku pasakyti, manau žiūrėsime. VTB lygoje yra taisyklės, kur rusai turi žaisti.

REKLAMA

– Apie duris kalbant, amžinas klausimas yra kokia situacija su NBA.

– Nežinau, ką atsakyti. Prieš traumą tas sezonas buvo geras, dabar vėl toks, kai reikia įrodinėti. Gal ateis 38 metai ir pačiam sau įrodinėsi, kad vos gali atsikelti.

– Bet ryšys yra?

– Buvo kelis sykius po mano traumos atvažiavę kalbėtis. Bet ir jie tik spalį gali rašytis su žaidėjais sutartis. Tai toks, nežinau.

– Vasarą aktualiausia naujiena  turbūt buvo apie Šarūno Jasikevičiaus persikėlimą į „Barcelona“. Kaip pats įvertintumėte tokią naują jo karjeros kryptį?

– Manau, kad gera perspektyva jam. Tokia galimybė gera, negalėjo jis jos paleisti. Prie šitos situacijos, kai toks klubas pasiūlo tau negali atsisakyti. Sveikintina, kad ir lietuvius pasiima su savimi. Manau, kad ir „Žalgiris“ neprapuls. Turi stiprų stuburą, vardą ir tikrai žaidėjai norės žaisti komandoje.

– Tai „Barcelona“ turbūt yra ryškus Eurolygos favoritas.

– Na taip, o ypač su tokia sudėtimi. Bet Eurolygoje sunku vertinti, daug gerų komandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų