REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hortenzijos neišvengiamai išstums kitus augalus sode. Nesvarbu, ar norite padalyti savo hortenzijas ar sukurti dar vieną, tokį pat įspūdingą krūmą, atsiminkite šiuos veiksmus, kad tai atliktumėte tinkamai.

Hortenzijos neišvengiamai išstums kitus augalus sode. Nesvarbu, ar norite padalyti savo hortenzijas ar sukurti dar vieną, tokį pat įspūdingą krūmą, atsiminkite šiuos veiksmus, kad tai atliktumėte tinkamai.

REKLAMA

Nors daugelį veislių, pavyzdžiui „Mophead“ ir „Lacecap hydrangeas“ galima sėkmingai padalyti, „Nikko Blue“, viena iš populiariausių hortenzijų, atrodo ypač imli šiai dalijimo ir persodinimo technikai. Ši hortenzijos rūšis greitai auga ir jai reikia daug vietos, todėl būtinai pasodinkite ją tokioje vietoje, kur ji turės daug vietos išsiskleisti.

1 žingsnis

Geriausia du kartus padalyti hortenzijas rudenį, kai nukrito lapai ir krūmai yra pasirengę ramybės būsenai, arba ankstyvą pavasarį, prieš prasidedant naujam augimui. Pasirinkite tinkamą laiką, kad padalintumėte hortenzijas ir pradėtumėte dirbti.

„Vieną dieną prieš planuodami hortenziją padalinti, kruopščiai ją laistykite, tačiau ne per daug“, – pataria „doityourself.co.uk“ ekspertė sodininkystės klausimais Rachel Klein.

REKLAMA
REKLAMA

2 žingsnis

Pririškite hortenzijos galūnes virvele, prieš padalinimą. Tai atliekama dviem tikslais: išlaikyti krūmą, kad jį būtų galima lengvai transportuoti, ir atidengti kamieną, kad jį būtų patogu pasiekti kasant.

REKLAMA

3 žingsnis

Kasti aplink hortenzijos perimetrą maždaug už 10 cm nuo pagrindinio stiebo, kastuvu darant aštrius ir gilius pjūvius. Dirbkite taip, kad šaknys būtų kuo labiau atlaisvintos iš dirvožemio, atsargiai ir jų nenukirskite.

Būkite atsargus! Brandžios hortenzijos gali būti ypač sunkios. Kai kurie sodininkai pranešė, kad šaknies rutuliai yra labai kieti. Nors tai gali būti šiek tiek perdėta, įsitvirtinusio augalo šaknies rutulys bus sunkus ir storas, todėl norint tinkamai pašalinti subrendusį šaknies rutulį, gali prireikti griežtesnių priemonių, pavyzdžiui, naudojant kirvį.

REKLAMA
REKLAMA

4 žingsnis

Dabar, kai šaknies rutulys yra iš žemės paviršiaus, nenusiminkite dėl jo didžiulio dydžio ir svorio. Iš tikrųjų šaknų gylis ir plotis yra geri hortenzijų sveikatos rodikliai. Padalinkite šaknies rutulį į norimų pjūvių skaičių dar kartą, naudodamiesi kastuvo pagalba.

Pirmiausia įremkite kastuvo ašmenis šaknies rutulio viduryje ir paspauskite, kad suskaidytumėte į du atskirus maždaug vienodo dydžio krūmus.

5 žingsnis

Kai hortenzijos bus padalytos, laikas jas pasodinti į žemę naujoje vietoje. Geriausias laikas hortenzijoms sodinti yra tada, kai dangus yra apsiniaukęs, nors atsargiai juos galima persodinti bet kuriuo paros metu.

Iš dalies užpildykite duobę vandeniu ir atlaisvinkite dirvą, kad šaknys galėtų lengvai prasiskverbti. Įpilkite gero dirvožemio ir mėšlo mišinio, kad būtų lengviau pradėti augti.

Jūsų hortenzija turės stiebo dirvožemio žymių iš ankstesnės dirvos linijos. Negalima sodinti giliau nei šios linijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų