REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Palangoje vyksiančią rinktinės stovyklą prie pirmųjų atvykusių krepšininkas ne už ilgo prisijungė ir komandos treneris Darius Maskoliūnas.

Į Palangoje vyksiančią rinktinės stovyklą prie pirmųjų atvykusių krepšininkas ne už ilgo prisijungė ir komandos treneris Darius Maskoliūnas.

REKLAMA

Šypsodamasis su žurnalistais pasisveikinęs strategas pasidalijo mintimis apie artėjančią stovyklą, jos tikslus ir bemieges naktis dėl „Žalgirio“ pasiūlymo.

„Nuotaikos geros,– šypsodamasis atsakė D. Maskoliūnas. – Noriu, visų pirma, padėkoti federacijai, kad suteikė galimybę susirinkti, pasitreniruoti, pamatyti žaidėjus, kurių dar nematėme. Suprantame, kad šiuo laikotarpiu mes nelabai kam ruošiamės, išskyrus du draugiškus mačus tai stovyklos tikslai daugiau pažintiniai. Žaidėjų paruošimas jų klubiniam sezonui, didelį akcentą dėsime, kad fiziškai jie būtų gerai pasiruošę, traumų prevencijai, aišku įvesti į sistemą. Į tą, ką norėsime matyti aikštėje jau 2021 metų olimpiadoje.“

–  Kaip pats minėjote, daug jaunimo. Ar jie užims svarbesnį vaidmenį ir draugiškų rungtynių metu?

REKLAMA
REKLAMA

Tikrai taip. Bet jūs puikiai žinot, kad dėl įvairių priežasčių nepavyko visus  pamatyti, kurių norėjome. Tokia situacija. Tie žaidėjai, kur mes žinome, ką sugeba, tai jie ir aišku. Bet norime pamatyti, ką jaunimas, kaip atrodys, kaip save pristatys.

REKLAMA

–  Dar visai neseniai buvot įvardintas, kaip vienas pagrindinių kandidatų stoti prie Žalgirio vairo. Kiek toli buvo pažengusios derybos?

Net nežinau, kaip įvardinti, kokiu tai atstumu (šypsosi,- aut. past.) Mes buvome susitikę iškart po Š. Jasikevičiaus išvykimo. Susitikom, pasikalbėjome ir daug ką aparėme ir man buvo paliktas laikas apsispręsti ir aš priėmiau sprendimą tokį, kokį priėmiau.

–  O Š. Jasikevičius jums iškart pasiūlė keltis kartu į Barseloną?

– Taip.

–  Kodėl kai kurių senbuvių nėra komandoje?

– Galiu patikslinti, kad su visais senbuviais esu perkalbėjęs. Tą spragą iškart užpildžiau. Sakau, dažniausiai minimi buvo Jonas Mačiulis ar Mindaugas Kuzminskas. Ką jie sugeba, ką gali, mes žinome  tai norime pasižiūrėti, kas mūsų laukia už kelių metų iš kitų žaidėjų. Plius situacija leidžia tą daryti. Tik neieškokite jokių čia povandeninių srovių, jokių jų nėra. Jie viską puikiai supranta. Vėlgi, jie bus žiūrimi, stebimi. Reikia vietą užsitarnauti. Niekas jų neišvarė, niekas jiems durų neuždarė.

REKLAMA
REKLAMA

–  Kodėl stovykloje nėra D. Motiejūno?

– Jis turėjo žaisti Kinijoje sezoną, jei viskas būtų buvę gerai. Nežinojome, kad susiklostys tokia situacija, kokia yra dabar. Dabar mums daug įdomiau būtų išbandyti, pamatyti, ką gali Marekas nei Donatas. Nesvarstėme jo, kadangi tuo metu jam turėjo tęstis sezonas. Tai taip ir gavosi..

– Kodėl vis dėlto nusprendėte palikti „Žalgirį“? Kokie buvo tie svertai?

– Daug buvo įvairių detalių. Vienas iš tokių labai svarių svertų – rinktinė. Tai, kad aš čia stoviu. Nes būtų buvusi situacija, kuri reikalautų kitokių sprendimų. Daug galvojau, buvo dvi nemigo naktys, daug svarstymų. Aišku, nemeluosiu, norėjosi ir prisiliesti prie aukščiausio kalibro klubo ir žaidėjų. Vėlgi, tęsti darbus su  treneriu, draugu, su kuriuo man puikiai dirbasi ir mums normaliai sekasi. Tikrai labai vertinu už tai, kokią pagarbą man parodė „Žalgiris“. Esu labai dėkingas už suteiktą galimybę ir galbūt kažkada ateityje vėl užsitarnausiu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar „Barcelona“ nesudarys kliūčių dirbti per FIBA „langus“?

– Tai buvo vienas iš klausimų, pokalbių, kurį iškart iškėliau. Pasikalbėjome su Š. Jasikevičiumi ir jis sakė, kad galėsiu važiuoti.

–  Kalbant apie kitus žaidėjus, kokia yra situacija su I. Brazdeikiu?

– Būtų buvę smagu jį pamatyti, bet mums reikėjo jį kviestis daug anksčiau, kadangi grįžus iš JAV jo lauktų karantinas. Tai tokia situacija dabar. Plius, mes nežinome situacijos su pilietybe. Suprantu klausimą, gal būtų logiška jį pamatyti, kaip jis atrodo čia, išbandyti jį, net ir su perspektyva, kad gaus jis tą pilietybę, kuo aš tikrai neabejoju, nes tam nėra kažkokių kliūčių. Kuo didesnė konkurencija, mums tuo geriau, nes turėsime, iš ko rinktis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų