REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas nurodė grąžinti prokurorą Julių Rėksnį į buvusias pareigas Vilniaus apygardos prokuratūroje, nes jam skirta nuobauda už tarnybinį nusižengimą buvo neproporcinga pažeidimui.

Teismas nurodė grąžinti prokurorą Julių Rėksnį į buvusias pareigas Vilniaus apygardos prokuratūroje, nes jam skirta nuobauda už tarnybinį nusižengimą buvo neproporcinga pažeidimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Rėksnį, dirbusi Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiuoju prokuroru, pareigose šį kovą pažemino generalinis prokuroras Evaldas Pašilis po prokuroro viešų pareiškimų apie politikų esą darytą įtaką teisėsaugai. J. Rėksnys tuomet paskirtas specializuoto skyriaus prokuroru, sumažintas jo atlyginimas.

REKLAMA

Kaip informavo Generalinė prokuratūra, Vilniaus apygardos administracinis teismas, ketvirtadienį iš dalies patenkino J. Rėksnio skundą.

Pasak prokuratūros, teismas konstatavo, kad J. Rėksnys padarė tarnybinį nusižengimą eidamas vadovaujamas pareigas, taip pat nenustatė jo atsakomybę šalinančių aplinkybių, tad sutiko su prokuratūros pozicija, jog už pažeidimą turi būti taikoma griežtesnė atsakomybė nei pastaba.

„Tačiau paskirtoji – perkėlimas į žemesnes pareigas, teismo vertinimu, yra neproporcinga padarytam pažeidimui. Atsižvelgdamas į šiuos argumentus teismas pakeitė generalinio prokuroro 2020 metų kovo 5 dienos įsakymo dalį dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo pareiškėjui iš perkėlimo į žemesnes pareigas į papeikimą bei nurodė šią teismo sprendimo dalį vykdyti skubiai“, – nurodo prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas dar gali būti skundžiamas per mėnesį, prokuratūra dar spręs, ar tai daryti, BNS nurodė atstovė spaudai Elena Martinonienė, 

Pasak jos, į minėtas pareigas jau buvo paskelbtas konkursas, tačiau po teismo sprendimo procedūros atšauktos.

J. Rėksnio veiksmus Prokurorų etikos komisija nagrinėjo po jo viešų pareiškimų apie politikų esą darytą įtaką.

Interviu „Lietuvos rytui“ J. Rėksnys kritikavo teisėsaugos veiksmus CŽV kalėjimo ir „MG Baltic“ bylose – J. Rėksnys kalbėjo, kad pirmojoje „prezidentė žaidė prieš Lietuvą per ankstesnį prokuratūros vadovą“, o antrojoje „kažkodėl teisiami tik vienos partijos atstovai, o kiti – neliečiami“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie politikų įtaką, jis sakė, jog būdavo atvejų, kai „buvo paduodamas sąrašas žmonių ir liepiama jiems pareikšti įtarimus, nors tam nebūdavo pagrindo“.

Prokurorų etikos komisija siūlė J. Rėksnį už šiuos pareiškimus bausti papeikimu, tačiau E. Pašilis norėjo skirti griežtesnę nuobaudą. Tam nepritarė Prokurorų profesinė sąjunga, tačiau Generalinė prokuratūra kreipėsi į teismus, kurie panaikino profesinės sąjungos atsisakymą duoti sutikimą skirti nuobaudą.

J. Rėksnys yra Prokurorų profesinės sąjungos valdymo organo narys, norint jį pažeminti pareigose buvo reikalingi profesinės sąjungos bei Valstybinės darbo inspekcijos teritorinio skyriaus vadovo sutikimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų