REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienos iš Kambodžos, kur viena provincija priėmė istorinį draudimą – valgyti šunieną. 

Naujienos iš Kambodžos, kur viena provincija priėmė istorinį draudimą – valgyti šunieną. 

REKLAMA

Šunys šioje šalyje yra kariami ir valgomi. Kai gyvūnas neberodo gyvybės ženklų, verdančiame vandenyje keturkojui nudiriamas kailis. Galiausiai iš gyvūno mėsos pradedamas ruošti šunienos patiekalas, kuriuo Kambodžoje žmonėms gardžiuotis įprasta.

Tačiau nuo šiol kasmet maždaug dviejų milijonų turistų sulaukianti Siem Reapo provincija priėmė istorinį sprendimą. Čia uždrausta prekiauti šuniena.

„Manome, kad kasmet Kambodžoje nužudoma daugiau nei trys milijonai šunų, o nežinomas skaičius jų išgabenami į Vietnamą. Daugiausia šunienos žmonės suvartoja sostinėje Pnom Penyje, kur veikia daugiau nei 110 restoranų, patiekiančių vien šunų mėsą. Siem Repo provincijoje yra iki 25 tokių restoranų“, – sako gyvūnų teisių aktyvistė Katherine Polak.

Provincijos valdžia aiškina, kad žudyti šunis nuo šiol nedera, nes šie gyvūnai ištikimi žmogui, jį saugo, bet to, padeda pareigūnams ir kariškiams aiškinantis nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol bet kas šioje provincijoje pričiuptas parduodantis šunieną ar žudantis šunis, gaus įspėjimą, o jei pareigūnams įklius dar kartą, turės susimokėti baudą.

Gyvūnų teisių aktyvistai tikisi, kad ateityje minėtos provincijos pavyzdžiu paseks visa Kambodža. Beje, šunieną valgyti nuo seno įprasta ir kitose šalyse – Laose, Vietname, Tailande.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų