REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Lisa Kudrow (nuotr. SCANPIX)

Prieš ketvirtį amžiaus, 1994 m. rugsėjo 22 dieną debiutavo kultinis serialas „Draugai“, amžiams pakeitęs situacijų komedijų ir televizijos serialų rinką.

10

Prieš ketvirtį amžiaus, 1994 m. rugsėjo 22 dieną debiutavo kultinis serialas „Draugai“, amžiams pakeitęs situacijų komedijų ir televizijos serialų rinką.

REKLAMA

Jo dėka, šeši pagrindinių vaidmenų atlikėjai – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ir David Schwimmer – tapo bangiausiai televizijos istorijoje apmokamomis žvaigždėmis. 

Legendinio serialo „Draugai“ žvaigždės pasuko skirtingais keliais – neišskiriamus bičiulius vaizdavę jaunuoliai užaugo. Kas pasuko sėkmingos ir profesionalios aktorystės keliu, o kas buvo blaškomas gyvenimo negandų.

Sūnus nesižavi mamos karjera

Darbas seriale aktorei Lisai Kudrow pelnė ne tik šlovę, tačiau ir asmeninę laimę – būsimą sutuoktinį moteris sutiko „Draugų“ filmavimo aikštelėje. Pasibaigus serialui aktorė aktyviai dalyvavo pokalbių laidose, filmavosi televizijoje ir kine, puikiai pasirodė seriale „The Comeback“, šmėžavo filmuose „P.S. I Love You“, „Analyze This“, „Analyze That“, „Love and Other Impossible Pursuits“, tačiau nei vienas kitas vaidmuo nebuvo tokiu sėkmingu kaip pasirodymas seriale „Draugai“. Šiandien moteris apšyla kojas prodiuserio ir scenaristo kėdėje, atlieka smulkius vaidmenis didžiajame kine ir mėgaujasi šeimynine laime tikindama, jog gyvena gyvenimą, apie kurį visuomet svajojo.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pasirodo, kad 56 metų aktorės 22 metų sūnus Julianas jos aktoriniais sugebėjimais nė kiek nesižavi. Negana to, pati aktorė pripažino, kad su savo atžala, kurios susilaukė su Micheliu Sternu, apie darbą ir praėjusiais roles nė nesikalba.

REKLAMA

„Mes daug apie tai nekalbame. Jam buvo įdomūs kai kurie dalykai, kuriuos aš dariau, tačiau jis nėra mano fanas, o aš ir nenoriu, kad tokiu būtų“, – užsienio žiniasklaidai sakė Lisa.

„Aš noriu, kad jis būtų mano sūnus. Jis turėtų laikyti mane atsakinga už mano auklėjimą, visus tėvų dalykus“, – pridėjo garsi aktorė.

L. Kudrow, kuria seriale suvaidino Phoebe Buffay, teigia, kad jai ir jos mylimajam labai pasisekė, kad jų sūnus yra toks, koks yra.

„Jis neįtikėtinai puikus, mums labai pasisekė. Kartais noriu patarti jam apie merginas, tačiau netrukus suprantu, kad, tikriausiai, nė nenutuokiu, ką kalbu“, – pridėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad tapusi mama ji nustojo žavėtis ar juoktis iš tam tikrų TV šou ar filmų. „Motinystė viską pakeitė. Prisimenu, kad galvojau, jog daugiau niekas nebebus taip svarbu, kaip motinystė. Liūdna tai, kad daugybė dalykų pasidarė nebejuokingi. Yra daug filmų ir TV šou, kurių nebegaliu žiūrėti“, – pripažino aktorė.

„Nebegaliu žiūrėti, kaip vaikai susižeidžia ar daktarų serialų. Motinystė pakeitė mano jautrumą“, – kalbėjo ji.

Tiesa, įdomu tai, kad nepaisant to, jog serialas „Draugai“ jai sukrovė didžiulius turtus, aktorė pripažįsta iki šiol nemačiusi visų serialo epizodų. „Reikėtų, nes jie – juokingi. Visada, kiek esu žiūrėjusi serialą, labai mėgavausi. Tačiau, nuoširdžiai kalbant, vis dar yra epizodų, kurių mačiusi nesu. Ir aš tarp ten vaidinusių aktorių esu tokia ne viena. Pasidarai toks užimtas, kad nebežiūri visų scenų, nes neturi laiko. Tai – beprotiška, bet laukiu dienos, kai labai norėsiu pažiūrėti „Draugus“, – atviravo žvaigždė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasidarė plastinę operaciją

„Draugų“ žvaigždė Lisa Kudrow atskleidė, kad būdama 16 metų ji pasidarė nosies plastinę operaciją, kuri pakeitė jos gyvenimą.

Būdama paauglė L. Kudrow kompleksavo dėl savo nosies ir manė, kad yra bjauri. Tačiau plastinė operacija jai padėjo jaustis geriau ir nebemanyti, kad ji yra šlykšti.

„Plastinę operaciją pasidariau vasarą prieš einant į mokyklą. Ten niekas nežinojo, kaip aš atrodžiau anksčiau. Tai buvo geras pokytis“, – teigė penkiasdešimtmetė aktorė.

Aktorė taip pat prasitarė, kad būdama moksleivė ji kentėjo nuo patyčių, jog yra žydė, rašo dailymail.co.uk.

Lisos draugė, sužinojusi, kad aktorė yra žydė, pasakė  nemėgstanti šios tautybės žmonių. Per pietų pertrauką Lisa pietaudavo su seserimi, nes būdavo visiškai viena, duodama interviu „Saturday Evening Post“ teigė aktorė.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad L. Kudrow – ne tik aktorė, bet ir dainininkė. Taip pat ji pasirodė visuose „Draugų“ epizoduose, kurių išvis buvo net 236. Serialas milžiniško populiarumo sulaukė dar 1994-aisiais, o 2004 metais žiūrovai išvydo paskutiniąją seriją.

Faktai, kurių, galbūt nežinojote:

1. Nors „Draugai“ televizijos eterį paliko kone prieš 15 metų, Didžiojoje Britanijoje serialas vis dar laikomas mėgstamiausia jaunimo televizijos laida. Pakito tik serialo peržiūros formatas – galimybe serialą žiūrėti mobiliajame telefone naudojasi vis daugiau žiūrovų.

2. Serialą sudaro 10 sezonų arba 236 serijos, kurių kiekviena trunka apie 25 minutes. Norint peržiūrėti visą kultinį serialą jums prireiks 85 valandų nuolatinio žiūrėjimo be pertraukų. Nusprendus serialą žiūrėti 8 valandas per dieną, jums prireiktų dviejų savaičių atostogų!

REKLAMA

3. Seriale vaidinusių aktorių atlygis sparčiai kilo: 3-ajame sezone jie uždirbdavo 75 tūkst. JAV dolerių už vieną seriją, 4-ajame – 85 tūkst., 5-ajame – 100 tūkst., 6-ajame – 125 tūkst., 7-ajame ir 8-ajame – 750 tūkst., 9-ajame ir 10-ajame – 1 mln. JAV dolerių, pagrindinių vaidmenų atlikėjas paversdamas brangiausiai televizijos istorijoje apmokamomis žvaigždėmis.

4. Serialui pasibaigus, aktoriai gavo teisę į procentą nuo „Draugų“ pajamų. Courtney Cox, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ir Matthew Perry  iki šiol kasmet gauna 2 proc. serialo pajamų, t.y. kiekvienas jų kasmet uždirba maždaug 20 milijonų JAV dolerių ir uždirbs juos tol, kol serialas bus rodomas, bet kokioje vaizdo transliacijų platformoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Vaizdo transliacijų platforma „Netflix“ serialo teises turinčiam „Warner Media“ kasmet moka 100 milijonų JAV dolerių už teisę serialą transliuoti savo platformoje. Sutartis pasirašyta iki 2020-ųjų, kuomet serialas pereis į HBO Max rankas.

6. „Draugams“ priklauso nemažai su televizijos reitingais susijusių rekordų. Vien Jungtinėse Amerikos Valstijose paskutinę „Draugų“ seriją žiūrėjo 52,5 mln. televizijos žiūrovų, paversdamas ją žiūrimiausia metų laida. 

7. Televizijos eteryje serialą transliavo mažiausiai 56 pasaulio šalys.

8. Keletas šalių (Indija, Didžioji Britanija ir net JAV!) bandė sukurti serialus, atkartojančius siužetinę „Draugų“ liniją, tačiau nei vienam jų nenusišypsojo sėkmė.

REKLAMA

9. Seriale „Draugai“ kviestinių svečių pavidalu pasirodė labai daug Holivudo žvaigždžių. Ryškiausios jų – Helen Hunt, Bruce Willis, Robin Williams, Reese Witherspoon, Fergie, Julia Roberts, Brad Pitt, Jean Claude Van Damme, George Clooney, Ben Stiller, Susan Sarandon, Gary Odlman, Winona Ryder, Sean Penn, Alec Baldwin, Christina Applegate, Danny DeVito, Hugh Laurie, Dakota Fanning ir daugelis kitų.

10. „Entertainment Weekly“ sudarytame brangiausių visų laikų JAV televizijoje rodytų serialų sąraše „Draugai“ užėmė 4-ąją vietą. 

11. „The Hollywood Reporter“, apklausęs kino pramonės profesionalus ir sudaręs 100 mylimiausių TV serialų sąrašą, pirmą vietą vienbalsiai skyrė serialui „Draugai“.

12. Visi šeši pagrindinius vaidmenis atlikę aktoriai nusifilmavo visose 236 serialo „Draugai“ serijose. Tam nesutrukdė kuriamos šeimos, į pasaulį ateinantys jų vaikai, traumos ir karjeros didžiajame kine – „Draugai“ pasirodo esąs vienu iš nedaugelio pasaulio serialų, kuriame aktorių sudėtis nesikeitė ištisus 10 metų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų