REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos atstovas Mindaugas Sinkevičius nedalyvaus Seimo rinkimuose, kad liktų Jonavos meru.

Socialdemokratų partijos atstovas Mindaugas Sinkevičius nedalyvaus Seimo rinkimuose, kad liktų Jonavos meru.

REKLAMA

M. Sinkevičius penktadienį informavo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybą, kad braukiasi iš rinkimų sąrašo, kuriame buvo įrašytas trečiu numeriu.

„Vertinu partijos bičiulių ir pirmininko parodytą pasitikėjimą, kandidatų sąrašas buvo sudarytas remiantis jų nuomone, todėl toks įvertinimas man asmeniškai daug reiškia“, – sako M. Sinkevičius laiške partijos tarybai.

„Vis dėlto turiu pripažinti, kad ir Jonavos mero, ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pozicijos man yra labai svarbios, manau, kad per pastaruosius metus stipriai pajudėjome į priekį savivaldai palankios teisėkūros prasme, tapome labiau matomi, aktyvūs ir nebesitenkiname tik stebėtojo pozicija“, – teigia Jonavos meras.

Dėl šių priežasčių jis sako nusprendęs rinkimuose nedalyvauti ir likti užimti mero bei Savivaldybių asociacijos prezidento pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

M. Sinkevičiaus dalyvavimui Seimo rinkimuose nepritarė ir jo vadovaujamas LSDP Jonavos skyrius.

LSDP Jonavos skyriaus taryba nusprendė, kad svarbu nuoseklumas, todėl praėjus metams po savivaldybių tarybų rinkimų būtų netikslinga apleisti mero poziciją.

REKLAMA

Lietuvos socialdemokratų partijos taryba šią savaitę pranešė patvirtinusi kandidatų į Seimą sąrašą, jį veda partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Jonavos meras M. Sinkevičius jame buvo įrašytas trečiu numeriu.

Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, socialdemokratai partijų reitinge yra treti su maždaug 9 proc. žadamų balsų.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų