REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministrės prof. Kazimieros Prunskienės pavedimu Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) iš viso jau išmokėjo 58 mln. 720 tūkst. Lt. kompensacijų žemės ūkio veiklos subjektams, patyrusiems nuostolių nuo meteorologinių reiškinių 2006 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Parama pirmiausia buvo pradėta mokėti toms savivaldybėms, kurios pirmosios pateikė tvarkingas popierines pažymas dėl nuostolių kompensavimo. Tokios pažymos jau yra gautos iš visų savivaldybių.

REKLAMA

Atsižvelgiant į 2007 metų valstybės biudžete numatytą lėšų sumą – 71 mln. litų, nuostoliai kompensuojami iš dalies, išmokant 20 proc. sumos.

Žemės ūkio ministerija tikisi, kad Vyriausybės prisiimti įsipareigojimai bus ištesėti ir Lietuvos Respublikos Seimas daliniam nuostolių kompensavimui patvirtins dar 59 mln. Lt iš Privatizavimo fondo lėšų. Taip pareiškėjams papildomai bus išmokama dar 16 proc. kompensuotinų nuostolių sumos. Abi šios sumos sudarys 130 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų stichinė sausra ir nepalankūs meteorologiniai reiškiniai padarė žemdirbiams nuostolių už beveik 700 mln. litų.

Pirmoji 71 mln. Lt paramos dalis bus baigta mokėti jau kitą savaitę, o kada bus mokama likusioji 59 mln. Lt paramos dalis, priklausys nuo artimiausių Lietuvos Respublikos Seimo ir Vyriausybės sprendimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų