REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda kviečia pasaulio lietuvius registruotis dalyvauti Seimo rinkimuose.

Prezidentas Gitanas Nausėda kviečia pasaulio lietuvius registruotis dalyvauti Seimo rinkimuose.

REKLAMA

G. Nausėda pažymi, kad pirmą kartą užsienio lietuviai rinkimuose rinks savo bendruomenės atstovą, suformavus atskirą Pasaulio lietuvių vienmandatę apygardą.

„Jau šį rudenį pasaulio lietuvių bendruomenė turės savo atstovą Lietuvos parlamente. Tai, koks svarus ir girdimas bus šis balsas, priklausys tik nuo jūsų pasirinkimo“, – sako prezidentas pranešime.

Trečiadienį prasidėjo užsienyje gyvenančių rinkėjų registracija balsuoti spalio 11 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Užsiregistruoti galima per Vyriausiosios rinkimų komisijos elektroninę registracijos sistemą adresu: https://www.rinkejopuslapis.lt/rinkeju-balsuojanciu-uzsienyje-elektronine-registracija.

Užsiregistravę svetainėje, rinkėjai vėliau bus įtraukti atitinkamos Lietuvos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos rinkėjų sąrašus.

REKLAMA
REKLAMA

VRK pažymi, kad visi užsienyje gyvenantys rinkėjai turi registruotis iš naujo – net ir tie, kurie nuolat gyvena užsienyje ir jau buvo įtraukti į užsienyje balsuojančių rinkėjų sąrašus praėjusiuose rinkimuose ar referendumuose.

REKLAMA

Ši registracija būtina, kad užsienio lietuviai galėtų balsuoti pirmą kartą įsteigtoje Pasaulio lietuvių vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Norint užsiregistruoti, sistemoje reikia suvesti savo asmens bei bei tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento, t. y. paso ar asmens tapatybės kortelės duomenis, užpildyti rinkėjo registracijos prašymą, nurodyti tikslų adresą.

Pasirinkus balsavimo paštu būdą, šiuo adresu bus išsiųsti balsavimo dokumentai. Užsienio rinkėjai gali balsuoti paštu arba atėję į diplomatinę atstovybę.

Pasaulio lietuvių vienmandatė apygarda yra sudaryta pirmą kartą šiems Seimo rinkimams, atsižvelgus didelį skaičių užsienyje dalyvavusių rinkėjų per pastaruosius rinkimus.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų