REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čikagoje iš pravažiuojančio automobilio pašauta 3-metė mergaitė. Sunkiai sužeistas vaikas šiuo metu gydomas ligoninėje. Tai jau antras išpuolis per kelias dienas – šeštadienį panašiomis aplinkybėmis užpuolikai nušovė 1-erių kūdikį. 

Čikagoje iš pravažiuojančio automobilio pašauta 3-metė mergaitė. Sunkiai sužeistas vaikas šiuo metu gydomas ligoninėje. Tai jau antras išpuolis per kelias dienas – šeštadienį panašiomis aplinkybėmis užpuolikai nušovė 1-erių kūdikį. 

REKLAMA

Šaudynės tame pačiame Englvudo rajone, kuriame praėjusį sekmadienį buvo nušautas vienerių berniukas ir sužeista jo motina, vos nepareikalavo dar vienos aukos. Apie 20 val. vietos laiku iš pravažiuojančio automobilio buvo sunkiai sužeista savo namų kieme su kitais vaikais žaidusi 3-metė. 

Šeimos nariai išgirdo šūvius lauke ir pagalvojo, kad kažkas paleido fejerverkus. Mergaitės motina išbėgo į lauką ir aptiko savo dukrą gulinčią ant nugaros, o jos krūtinėje pastebėjo kulkos paliktą žaizdą, rašoma „ABC 7 Chicago“. 

Trejų mergaitė kritinės būklės buvo pristatyta į Čikagos Comerio vaikų universitetinę ligoninę. Tą patį vakarą jai buvo atlikta operacija. Mergaitės būklė apibūdinama kaip sunki, tačiau stabili. 

REKLAMA
REKLAMA

„Ji gydytojų paprašė neišimti auskaro, – cituojamas vietos bendruomenės atstovas A. Holmesas. – Tai privertė net šiek tiek nusišypsoti jos mamą, kuomet daktaras Price’as  meldėsi kartu su šeima, ją palaikė, ir žinia apie auskarą atnešė šypseną jos mamai, atnešė šypseną jos tėvui, atnešė šypseną jos močiutei ir taip jie suprato, kad ji kovoja“. 

REKLAMA

Policija šiuo metu apklausia kaimynystėje gyvenančius asmenis ir peržiūri vaizdo kamerų įrašus bandydami aptikti nusikaltimo vykdytojus. 

Nušauti du berniukai

Šeštadienį tame pačiame Čikagos rajone iš pravažiuojančio automobilio buvo nušautas vienerių metų berniukas, o jo mama buvo sužeista. Toks incidentas apstulbino trečio pagal dydį Amerikos miesto valdžią, pripratusią prie dažno smurto panaudojant ginklą.

22 metų moteris šeštadienio popietę važiavo namo, kai užpuolikas sustojo prie jos automobilio ir maždaug aštuonis kartus iššovė. Berniukui buvo pataikyta į krūtinę, o moteriai kulka kliudė galvą, pranešė policija.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai vyksta jau tikrai per dažnai, – žurnalistams miesto pietinėje dalyje, kur įvyko incidentas, sakė Čikagos policijos operacijų vadas Fredas Walleris. – Kada tai pasibaigs? Kada jau pasakysime, kad gana yra gana?“

Šis išpuolis buvo įvykdytas praėjus savaitei po to, kai labai panašiomis aplinkybėmis Čikagos vakarinėje dalyje žuvo trejų metų berniukas, važiavęs automobiliu su savo tėvu.

„Mes sugausime tą žmogų, kuris nužudė trimetį. Mes sugausime tą žmogų, kuris nužudė ir šį vaiką“, – sakė F. Walleris.

Čikagos merė Lori Lightfoot ir policijos superintendentas Davidas Brownas paragino miesto gyventojus suteikti informacijos apie šeštadienio išpuolį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas dėl šių incidentų niekas nesuimtas, tačiau policija ir toliau tiria visus šiuos smurtinius nusikaltimus.

2020-ieji be pasaulį jau sukrėtusios pandemijos gali atnešti ir biblinio masto tragediją – Rytų Afrikos, Artimųjų Rytų, Azijos ir net Rusijos pietiniuose regionuose pastebėti gigantiški spiečiai skėrių. Jie naikina pasėlius milžiniškose teritorijose – nuo Tanzanijos, Kenijos ir Somalio iki Pakistano, Indijos ir Kinijos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų