REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis Prezidentui Gitanui Nausėdai pasiūlė kandidatą į laisvą ekonomikos ir inovacijų ministro postą – tai Seimo narys, socdarbietis buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkvevičius. Prezidentas jam kelia vieną pagrindinį tikslą – sutvarkyti nuo karantino nukentėjusio verslo paramos sistemą.

Premjeras Saulius Skvernelis Prezidentui Gitanui Nausėdai pasiūlė kandidatą į laisvą ekonomikos ir inovacijų ministro postą – tai Seimo narys, socdarbietis buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkvevičius. Prezidentas jam kelia vieną pagrindinį tikslą – sutvarkyti nuo karantino nukentėjusio verslo paramos sistemą.

REKLAMA

„Man patinka, kad Sinkevičius, Sinkevičius tęsia, Sinkevičius“, – sako pateiktasis kandidatas į ministrus Rimantas Sinkevičius.

Pateiktasis kandidatas į ekonomikos ir inovacijų ministrus, Seimo narys „socdarbietis“, buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius juokauja apie savo pavardę. Mat, net 2 skirtingi Sinkevičiai nuo 2016-ųjų jau šeimininkavo Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje.

Rimanto Sinkevičiaus sūnus, Mindaugas Sinkevičius,vadovavo iki tol, kol socialdemokratų partijos taryba nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos. Mindaugą Sinkevičių tada pakeitė valstietis Virginijus Sinkevičius. Jis poste išbuvo iki tol, kol tapo eurokomisaru.

REKLAMA
REKLAMA

Ir štai, po pusmečio Ekonomikos ir inovacijų ministerija galbūt vėl turės naują nuolatinį šeimininką Sinkevičių. Premjeras Saulius Skverenlis Prezidentui pateikė Rimanto Sinkevičiaus kandidatūrą.

REKLAMA

„Turi gebėjimų, kompetencijų, patirties politinės. Tikiuosi, kad pavyks. Diskusijų buvo daug dėl ministro kandidatūros, tai jeigu mes sutarėme, išdiskutavome“, – pasakoja premjeras Saulius Skvernelis.

Su pateiktuoju kandidatu netrukus susitiko ir Gitanas Nausėda. Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis akcentuoja, kad artėjant rinkimams svarbiausia surasti pakankamai patyrusį kandidatą.

„Likus mažiau negu pusmečiui iki Seimo rinkimų, akivaizdu, kad šitas pareigas gali užimti asmuo, kuris turi supratimą apie ekonomikos ir inovacijų ministerijos veiklą. O būtent Rimantas Sinkevičius yra Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas ir išmano šią sritį“, – teigia Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūra kelią ministrui vieną pagrindinę užduotį. Sutvarkyti paramos nuo visuotinio karantino nukentėjusiam verslui priemones.

„Kaip žinia 11-a procentų. Tik tai tokia dalis suplanuotos paramos pasiekė verslą. Dėl to ministro indėlis efektyvinant paramos mechanizmus yra ypatingai svarbus“, – kalbėjo P. Mačiulis.

„Visą ta kompleksą priemonių, manau, reikia peržiūrėti. Ir tos, kurios neveikia, išsiaiškinti, kodėl jos neveikia. Ar tai per didelį biurokratinė našta verslui. Ar per brangiai kainuojantis dalykas. Ar tiesiog nėra patrauklus verslui. Tai tos kurios neveikia galėtų būti gaivinamos arba modifikuojamos“, – sako R. Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rimantą Sinkevičių kolegos Seime vertina dvejopai. Vieni giria jo vadybinius sugebėjimus, kiti įsitikinę, kad pateiktajam kandidatui trūksta inovatyvių idėjų.

„Na, aš nežinau, galbūt tai nėra tas žmogus, kurį pirmiausia asocijuočiau su inovacijomis. Tikrai jau buvo galimybė nebekelti audrų Vyriausybės stiklinėje ir palaukti, ne tiek daug laiko liko. Kažkaip tas laivelis svyruodamas plaukia“, – pasakoja Seimo narys Gabrielius Landsbergis.

„Rimantas yra žmogus turintis parlamentinio darbo patirties ir darbo Vyriausybėje patirties. Manau, kad sugebėtų užkamšyti skyles, kurios čia buvo atsiradusios per metus ir šita Covid-19 krizė labai atvėrė tą skylę, nes ministras Vaičiūnas šokinėdamas per dvi kėdes, tikrai ne viską sugebėjo“, – teigia Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA

Tam, kad Rimantas Sinkevičius taptų ministru, Prezidentas kandidatūrą dar turės patvirtinti. Politikos apžvalgininkas Tadas Ignatavičius aiškina, kad Nausėdai neparanku atmesti dar vieną Sauliaus Skvernelio kandidatą.

„Prezidentas neturi pasirinkimo, nes iki pavasario sesijos pabaigos liko dienos ir praktiškai jau rytoj ministras turėtų prisiekti, šią savaitę turėtų prisiekti, nes kitaip vėl atsidėtų, o jeigu nebūtų paskirtas ministras, vėl liktų joks, ir atsakomybė kristų Prezidentui. Aš suprantu, kad jis ir sutinka su šita kandidatūra, ir tam tikra prasme yra įspraustas į kampą“, – kalbėjo politikos apžvalgininkas Tadas Ignatavičius.

Nausėdos komanda aiškina, kad Prezidentas turėtų apsispręsti artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų