REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paradoksas: vasara – atostogų metas ir tiems, kurie pagal įstatymus atostogų neturi. Tai – Seimo nariai. Plenariniams posėdžiams artėjant į pabaigą, žurnalistai pasiteiravo, kur ir kaip paskutinę kadencijos vasarą poilsiaus parlamentarai. Kas svajoja apie atostogas užsienyje, o kas tiesiog privalo sprukti iš gimtinės, nes čia sulaukia per daug dėmesio.

Paradoksas: vasara – atostogų metas ir tiems, kurie pagal įstatymus atostogų neturi. Tai – Seimo nariai. Plenariniams posėdžiams artėjant į pabaigą, žurnalistai pasiteiravo, kur ir kaip paskutinę kadencijos vasarą poilsiaus parlamentarai. Kas svajoja apie atostogas užsienyje, o kas tiesiog privalo sprukti iš gimtinės, nes čia sulaukia per daug dėmesio.

REKLAMA

Įmerkti kojas į ošiančią Baltiją svajoja ne tik eiliniai lietuviai, bet ir tautos išrinktieji. Tiesa, ši vasara kitokia. Ir ne tik todėl, kad bene vienintelė prieinama jūra ir yra mūsiškė Baltija. Parlamentarai sutartinai tvirtina, kad poilsio artimiausiu metu nė nebus, mat dauguma ruošiasi spalį vyksiantiems Seimo rinkimams.

O tas dienas ar savaites, kurias visgi skirs atostogoms, seimūnai žada išnaudoti labai įvairiai.

„Nemoku gulėti, labai sunku. Jeigu pajūry – tai nors su koja spardau smėlį“, – sako Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas Pranckietis vasarą ketina vykti į žmonos tėviškę – į Zarasus prie ežerų:

„Pastačiau tiltelį ir kasmet jį stengiuosi suremontuoti. Pastačiau prieš 25-30 metų, esu atremontavęs, pastačiau kryžių didelį 1989 m., jį atrestauravau 2015 m., kasmet reikia jį nutepti. Tai yra tokių hobių.“

REKLAMA

Premjeras Saulius Skvernelis sakosi dar nesukurpęs atostogų planų: „Matysim, kokia bus epidemiologinė situacija.“

Lakoniškas ir valstiečių pirmininkas Ramūnas Karbauskis: „Ne, į pajūrį nelabai važiuosiu. Namai.“

O štai koronaviruso chaoso metu daugiausia darbo iš ministrų turėjęs Aurelijus Veryga trauks į Latviją. Tačiau ne dėl to, kad ten jūra ar ežerai geresni. Lietuvoje Veryga tiesiog… per daug populiarus:

„Man Lietuvoj sudėtinga. Žmonės nori pabendraut, prieit. Tikrai nepiktai, labai smagu su visais pasišnekėt, bet tai vargina, kai norisi atostogų.“

REKLAMA
REKLAMA

O ministro bendražygė Agnė Širinskienė dienas savo kabinete Seime jau leidžia be savo žymiojo augintinio. Triušiui Dornui atostogos pradėjo anksčiau nei šeimininkei:

„Augintinis jau kurį laiką atostogauja kaime, tai jis turi daugiau privilegijų nei aš.“

A. Širinskienė tikina poilsiauti nusiteikusi tik savaitgaliais, ir tik savo sodyboje: „Ar galima Ignalinos ežerus į jūrą mainyti?“

Tuo metu Irenai Degutienei tai bus ne tik paskutinė šios kadencijos, bet apskritai politinės karjeros vasara. Penkis kartus į parlamentą išrinkta Degutienė spalį iš aktyvios politikos žada trauktis:

„Labiausiai dabar jau norisi visiškai atsipalaiduot, būt be pašalinių minčių. Na, ir kiek norėsiu, tiek galėsiu skaityt knygų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienė atostogas irgi planuoja leisti sodyboje: „Maudymasis ežere, plaukymas su valtimi ir kaip lietuviškai pasakyt… irklente, jo.“

Dalis politikų pirmenybę teikia aktyviam laisvalaikiui. Algirdas Sysas dalyvauja orientacinėse varžybose – bėgte ir dviračiu:

„Reikia važiuoti ir nuo stačių skardžių, ir per pelkes, ir per mišką tiesiai, be takų. Rimtas dviratis turi būt. O tokių varžybų bus.“

O štai olimpinis čempionas Virgilijus Alekna disko jau nebesvaido. Tačiau į rankas dažnai ima golfo lazdą:

„Laukia Lietuvos čempionatas. Lietuvos golfo čempionatas, šiek tiek žaidžiu golfą. Vasarą vyks Klaipėdoj, trijų dienų.“

REKLAMA

„Planuoju liepos pabaigoj – rugpjūčio pradžioj dalyvauti „Nida Jazz“ teniso turnyre. Ir ta proga kartu su šeima pabūt“, – pasakoja socialdarbietis Gediminas Kirkilas.

Daugelis kalbintų Seimo narių sakosi kelionių į užsienį nė neplanavę. Vis dar svarsto apie tai Gabrielius Landsbergis:

„Jeigu būtų galimybė ir karantininės, „covidinės“ aplinkybės leistų, kur nors į pietų Europą nuskrist pailsėt. Jeigu ne, tai kur nors prie ežero Lietuvoj.“

„Sodyboje, medžių paunksnėje, pamiškėje prie balos, kur pats geriausias poilsis“, – teigia aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

„Rašau, skaitau ir atgaivinau žvejybą. Savo vaikus išmokiau, dar ne visus, sliekus dėt, bet jau artėjam. Tai žvejojam“, – kalbėjo konservatorius Žygimantas Pavilionis.

REKLAMA

„Aišku, kad jūra visada vilioja. Bet turbūt į Palangą šiais metais nebus įmanoma įžengti, nes visi, kurie važiuodavo svetur, suvažiuos ten. Gal pavyks kokią vieną kitą dieną ištaikyti“, – sako konservatorius Vytautas Juozapaitis.

„Laukia sesės vestuvės liepos mėnesį, kurių ir aš labai laukiu ir jaudinuosi dėl to. Ir galbūt Lietuvos pajūryje su dviračiais, kaip visada“, – sako liberalė Aušrinė Armonaitė.

Pagal įstatymus, Seimo nariai oficialių atostogų išvis neturi. Kiekvieną kadenciją pasigirsta politikų siūlymų jas įteisinti, tačiau viskas baigiasi tik kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų