REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bėgimo taurės (LBT) sezonas sugrįžo Elektrėnuose. Būtent čia šeštadienį vyko tradicinis, jau 49-asis, bėgimas „Aplink Elektrėnų marias“, o jo nugalėtojais pagrindinėje – pusmaratonio – rungtyje tapo latvis Dmitrijs Serjogins („Stadija“) ir lietuvė Loreta Kančytė („Origami runners“).

Lietuvos bėgimo taurės (LBT) sezonas sugrįžo Elektrėnuose. Būtent čia šeštadienį vyko tradicinis, jau 49-asis, bėgimas „Aplink Elektrėnų marias“, o jo nugalėtojais pagrindinėje – pusmaratonio – rungtyje tapo latvis Dmitrijs Serjogins („Stadija“) ir lietuvė Loreta Kančytė („Origami runners“).

REKLAMA

Komandinėje įskaitoje geriausiai pasirodė „Stadija“.

Vienas pajėgiausių Latvijos stajerių D. Serjogins finišavo per 1 val. 10 min. 14 sek. Antrąją vietą užėmęs Jaunius Strazdas („Stadija“) nugalėtojui pralaimėjo daugiau nei 7 min. (1:17.22). Trečiąją vietą užėmė šio LBT sezono lyderis Aurimas Rimkus („Stadija“, 1:18.15,8).

„Tikėjausi laimėti, bet buvo tikrai labai karšta, o trasa gana sudėtinga, todėl toks geras rezultatas mane nustebino. Man tai pirmas kartas Elektrėnuose, čia yra labai gražu“, - sakė D. Serjogins, pridūręs, kad tai nebuvo jo pirmoji pergalė Lietuvoje. Latviui tai buvo pirmas laimėjimas nuo pandemijos pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp moterų nugalėjusi L. Kančytė pusmaratonio distanciją įveikė per 1 val. 24 min. 48,4 sek. Tarp visų bėgimo dalyvių jos laikas buvo šeštas. Antroji vieta atiteko Gitanai Akmanavičiūtei („Begimo klubas“, 1:29.47,7), trečioji – latvei Kitijai Valterei (1:30.53,3).

REKLAMA

„Jau buvau pamiršusi 21 km bėgimo varžybas, nes tokios buvo jau gana senokai. Praėjusią savaitę bėgau 10 km Druskininkuose, tai jaudulys tiek tada, tiek dabar buvo labai didelis. Jis jau buvo kiek pasimiršęs, todėl labai smagu sugrįžti į varžybas, - kalbėjo L. Kančytė. – Elektrėnuose esu pirmą kartą, tai galiu sutikti, kad trasa – viena sudėtingiausių Lietuvoje, bet džiaugiuosi, kad šįkart aš įveikiau Elektrėnus, o ne Elektrėnai mane. Manau, kad čia dar sugrįšiu“.

10 km bėgime nugalėjo Donatas Košiuba („RunFace VaSti“). Jo laikas – 37 min. 13,4 sek. Antras finišavo Deividas Zakševskis (RCN, 37.40,6), trečias – Ruslanas Seitkalijevas („Begimo klubas“, 39.40,1).

REKLAMA
REKLAMA

„Forma dabar nebloga, tai siekiau pasigerinti savo rezultatą. Treti metai čia bėgu, trasos įkalnės žavi, iš tikrųjų. Prieš du metus buvau trečias, pernai – antras, o dabar – pavyko nugalėti. Gavosi tokia tendencija. Kitais metais bėgimas bus jubiliejinis, tai mėginsiu įveikti pusmaratonį“, - sakė D. Košiuba.

Tarp moterų greičiausia buvo Romualda Kondratienė („Stadija“, 42.24,5). Antra buvo Austė Janušauskaitė (Kauno maratono klubas, 46.34,2), trečia – Ieva Lobačiūtė („Clapham chrasers“, 48.51,1).

„Trasa buvo gana sudėtinga. Labiau išgąsdino ne kalniukai, o karštis. Gerai, kad buvo šiek tiek pavėsio, nes be jo būtų labai sunku. Šiandieną pasitikrinome, kad visas pasiruošimas sezonui buvo labai geras. Padidinome kilometrų skaičių, stiprinome bendrą fizinį pasirengimą, tas ir padėjo laimėti“, - teigė R. Kondratienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1,2 km bėgime nugalėjo Povilas Kačinskas ir Julija Jačun. Taip pat Elektrėnuose vyko 10 km šiaurietiškas ėjimas bei 500 m vaikų bėgimas.

Bendroje Lietuvos bėgimo taurės įskaitoje po keturių įskaitinių etapų lyderio poziciją sustiprino Aurimas Rimkus (3782 tšk.). Antrąją vietą išsaugojo Marius Ignotas (3466 tšk.), o į trečiąją pakilo Simas Stasiukaitis (3113 tšk.).

Moterų įskaitos lydere tapo Vilmantė Stašauskaitė (3606 tšk.). Į antrąją poziciją pakilo Nadežda Normontienė (3556 tšk.). Buvusi lyderė Viktorija Varnagirytė (2989 tšk.) Elektrėnuose nestartavo ir smuktelėjo į trečiąją vietą.

Klubų įskaitoje į pirmą vietą pakilo „Stadija“ (4393 tšk.), minimaliai aplenkusi „Bėgimo klubą“ (4383 tšk.). Trečioje pozicijoje – Kauno BMK (4116 tšk.).

Jau liepos 6-ąją - vyks XI LBT etapas – „Žaliųjų ežerų bėgimas“ Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų