REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uodai ne tik erzina, bet ir perneša įvairias ligas – kaip nuo jų apsaugoti visą šeimą?

Uodai ne tik erzina, bet ir perneša įvairias ligas – kaip nuo jų apsaugoti visą šeimą?

REKLAMA

Uodai platina tokias infekcines ligas kaip dengės karštinė, maliarija ir Zika virusas, bet su jais kovoti skirtos cheminės priemonės dažnai pačios savaime yra kenksmingos – laikas jas pakeisti.

Kodėl? Daugelis instekticidų turi daug cheminių veikliųjų medžiagų, kurios sukelia alergijas žmonėms. Todėl jei ieškote būdų sustabdyti kasvakarines uodų atakas, štai keletas naminių priemonių, kurios atbaidys uodus nuo jūsų namų.

Indinio nimbamedžio ar levandų aliejus: Indinis nimbamedis turi įvairių gerų savybių. Tyrimai rodo, kad nimbamedžių aliejus labai gerai atbaido uodus – ir tai daro dešimt kartų efektyviau nei cheminės priemonės. Nimbamedis ne tik turi priešgrybelinių ir antibakterinių savybių, bet taip pat yra ir antivirusinė priemonė. Nimbamedžio ir levandų aliejus sumaišykite lygiomis dalimis ir tepkite ant odos.

Citrina ir gvazdikėliai: Supjaustykite citriną ir į ją įspauskite gvazdikėlių. Sakoma, kad šis metodas puikiai apsaugo nuo musių ir uodų.

REKLAMA
REKLAMA

Bazilikas: Sode auginate baziliką? Atsineškite jį į namus. Manoma, kad bazilikas efektyviai atbaido uodus. Jo skleidžiamas kvapas uodams yra labai atgrasus, rašoma indiatoday.in.

Česnakas: Sutrinkite kelias skilteles česnako ir pavirinkite jas vandenyje – tai kuriam laikui apsaugos nuo uodų. Tokį skystį taip pat galite susipilti į buteliuką su purkštuku ir juo išpurkšti namus – uodai tikrai nesumanys pas jus apsilankyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų