REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šarūno Jasikevičiaus ateitis Kaune kaip niekada neaiški. Po dėmesio iš Stambulo „Fenerbahče“ klubo iškyla didelė grėsmė „Žalgiriui“ netekti savo vyriausiojo trenerio.

Šarūno Jasikevičiaus ateitis Kaune kaip niekada neaiški. Po dėmesio iš Stambulo „Fenerbahče“ klubo iškyla didelė grėsmė „Žalgiriui“ netekti savo vyriausiojo trenerio.

REKLAMA

Gandai apie trenerio išvykimą aptarinėjami jau ne pirmus metus. Puikiai užsirekomendavęs lietuvis, natūralu, kad sulaukia turtingiausių Europos klubų dėmesio. Kiek anksčiau „Barcelona“ svarstė kviestis lietuvį, buvo kalbų ir apie Atėnų „Panathinaikos“.

Vis dėlto dabar situacija dar kitokia po to, kai „Fenerbahče“ trenerio postą paliko Željko Obradovičius. Patyręs specialistas komandoje dirbo septynerius metus ir, anot pranešimų, klubo vadovai į jo vietą nori kviestis būtent Š.Jasikevičių.

Nors kai kurie Turkijos žurnalistai pagrindiniais favoritais laiko vietinius specialistus, bet klubo noras daugiau nei aiškus  – Š. Jasikevičius. Jie lietuviui galėtų pasiūlyti ir kur kas didesnę algą („Žalgiryje“ jis siekia apie 800-850 tūkst. eurų.), ir kur kas didesnius finansinius resursus žaidėjams įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA

Nors „Fenerbahče“ biudžetas turėtų susitraukti iki 22-23 mln. eurų, bet krepšininkų algoms jie galėtų pasiūlyti 12 mln. eurų., bent taip skelbė Turkijos žiniasklaida.

REKLAMA

Ne paslaptis yra ir geras ryšys tarp Ž. Obradovičiaus ir paties Š. Jasikevičiaus. Serbas yra treniravęs lietuvį kaip žaidėją, o pats Š. Jasikevičius visada Ž. Obradovičių vadino savo mokytoju. 

Ž. Obradovičius lietuvio treneriu buvo 2007–2010 m. ir 2011–2012 metais. Kartu jie laimėjo Eurolygos turnyrą 2009 metais. 

Patyrusio trenerio koziris šioje situacijoje taip pat gali būti itin svarbus, jei jis nuspręstų padėti įtikinti Š. Jasikevičių atvykti į Stambulo klubą. 

„Taip, tai yra ir sunkus, ir svarbus klausimas, – apie šią situaciją su portalu tv3.lt kalbėjo krepšinio ekspertas Rūtenis Paulauskas. –  „Žalgiris visada pradeda nuo jo trenerio. Tai vėlgi ne visiems turbūt naujiena, kad jis paklausus rinkoje ir jei komanda gerą trenerį keičia tai keičia jį geru, o dar ir jaunesniu šiuo atveju. Tokiu kaip Š .Jasikevičius. „Žalgirui“ apskritai tokį trenerį turėti yra didelė privilegija, bet yra ir privalumų, dėl kurių jis gali likti“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Paulausko, finansiniais resursais kauniečiai tikrai neprilygs Turkijos klubui, tačiau kartais tokiose situacijose yra svarbesni ir kiti aspektai.

„Pirmas dalykas, tai aš galvoju, kad dirbti Kaune jam yra didelis komfortas. Pasitikėjimas juo didelis, meilė jam yra iš kitų užsitarnauta iki gyvenimo pabaigos, plius ir šeimos žodis gali būti lemiamas. O, atrodo, kad jai Kaune gyventi yra pakankamai komfortiška. Jei finansinės sąlygos nesikeis drastiškai, manau, kad jam tai bus pagrindinis faktorius. Antras dalykas, jam visada, kaip augančiam, ieškančiam naujovių treneriui, „Žalgirio“ žaidėjų bazė yra ta, kur bus ir jaunimo, ir naujų legionierių, kurie norės tobulėti, išmokti. Tai yra iššūkis treneriui, bet Š. Jasikevičiui tokie iššūkiai patinka.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ nori nenori bus priverstas mažinti biudžetą, skirtą trenerių, žaidėjų algoms. O turkai mažina, bet, na, jie vis vien gali pasiūlyti solidesnę sumą. Kai yra sąlygos, biudžetas, tai yra galimybė ir komandą geresnę surinkti“, – sakė R. Paulauskas. 

44 metų Š. Jasikevičius Kaune dirba nuo 2016-ųjų metų. Jis klubą pavertė puikiai dirbančia mašina, kuri nuolat varo baimės Eurolygos grandams. 2018 metais jis atvedė „Žalgirį“ į turnyro finalinį ketvertą. Nors jo treniruojamos komandos rezultatai čia puikūs, tačiau „Fenerbahče“ klube spaudimas yra dar kur kas didesnis.

„Šaras vėlgi tas žmogus, kuris nebijo spaudimo. Čia ar kitur jis elgsis vienodai. Klausimas aišku, kaip klostytis darbas, nes yra įvairus pobūdžio spaudimų. „Fenerbahče“ nors ir su mažesniu biudžetu, bet vis vien ten būtinai reikia laimėti Turkijos čempionatą, Eurolygoje visada patekti į finalinį ketvertą, tai tokie aspektai tikrai svarbūs priimant sprendimą. Nes spaudimas ten iš visų pusių labai didelis“, – pridūrė R. Paulauskas.

REKLAMA

Svarstyti Turkijos klubo pasiūlymą verčia ir neaiški „Žalgirio“ situacija. Koronavirusas tikrai pakoreguos finansinius klubo planus ir veikiausiai teks veržtis diržus kitam sezonui. Nors visoje šitoje situacijoje yra ir kita medalio pusė.

Pati „Fenerbahče“ situacija nėra tokia stabili, kaip kartais atrodo. Dar praėjusį sezoną buvo kalbų apie vėluojamus atlyginimus, tam tikrus nesutarimus klubo viduje. O Š. Jasikevičius būtent iš tų žmonių, kuris, ypač priimdamas tokį atsakingą karjeros sprendimą, tikrai nori žinoti visas aplinkybes iki smulkiausių detalių ir prieš save turėti visą aiškų paveikslą.

Š. Jasikevičius turi galiojanti kontraktą su „Žalgiriu“ iki 2021-ųjų , tačiau „Fenerbahče“ dėmesys ir dedami koziriai ant stalo sudaro tokią situaciją, kad, nepaisant visko, Š. Jasikevičiaus išvykimas iš „Žalgirio“ dabar atrodo kaip niekada realus.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų