REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jos širdis neturėjo jokių ribų – būtent tokiais žodžiais scenos primadoną Nelly Paltinienę apibūdina tarti paskutinį sudie sostinės Bernardinų bažnyčioje susirinkę draugai ir artimieji.

Jos širdis neturėjo jokių ribų – būtent tokiais žodžiais scenos primadoną Nelly Paltinienę apibūdina tarti paskutinį sudie sostinės Bernardinų bažnyčioje susirinkę draugai ir artimieji.

REKLAMA

Moteris anapilin iškeliavo Vokietijoje prieš keturis mėnesius, tačiau dėl karantino atlikėjos laidojimo iškilmės gerokai nusikėlė. Šiandien buvę jos scenos partneriai ir gerbėjai, draugai neslepia liūdesio – be šios ryškios, stilingos, ir labai sau reiklios atlikėjos, Lietuvos estrada jau niekada nebebus kokia buvo.

Tapo šalies rekordininke

Visą širdimi atsidavusią ir dainavimui, ir gyvenimui – būtent tokią Nelly Paltinienę prisimena daugelis jos gerbėjų ir draugų. Šiandien, pasibaigus karantinui, sostinės bernardinų bažnyčioje surengtas iškilmingas atsisveikinimas su viena iškiliausių mūsų laikų atlikėja.

Per karjerą tūkstančius koncertų Lietuvoje ir užsienyje surengusi moteris anapilin iškeliavo prieš keturis mėnesius Vokietijoje, eidama 92-uosius gyvenimo metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Vargo šalyje mane mažą mažą našlaitę meile šventa per vaikystę vedei. Buvai man motina miela mano vienišam kely“:

Būtent šie Nelly Paltinienės išdainuoti žodžiai tiksliai apibūdina jos pačios – ryškios ir be galo talentingos moters gyvenimą. 2009 m. ji tapo šalies rekordininke – agentūra „Factum“ įrašė N. Paltinienę kaip daugiausia metų, tuomet 58, dainuojančią solistę. Daugelis šiandien tarti paskutinį sudie atėjusių jos bičiulių tikina, kad Nelly širdis neturėjusi jokių ribų.

REKLAMA

Turėjo didžiulę Dievo dovaną 

Režisierius Vytenis Pauliukaitis negaili gerų žodžių iškeliavusiai scenos primadonai:

„Tai yra legenda. Tai yra ta, kuri nešė daug džiaugsmo žmonėms. Čia pozityvas buvo nepaprastas. Ją mylėjo. Manau, kad ji turėjo daug puikaus dėmesio iš mūsų visų. Taigi, amžiną atilsį.“

Artimi N. Paltinienės bičiuliai  Petras ir Liveta Kazlauskai taip pat prisimena moterį su nuolatine šypsena veide:

„Ji turėjo didžiulę Dievo dovaną. Ji turėjo didžiulę Dievo dovaną, tą didžiulę širdį, tą didžiulį jautrumą, ji be galo mylėjo savo publiką, ir galbūt tas nuoširdumas, tikrumas, kuris ėjo iš jos, žmonės ir jautė, nes publikos tikrai neapgausi.“

REKLAMA
REKLAMA

O žurnalistas Vidas Mičiulis tik priduria, kad ši moteris jo gyvenime iš tiesų buvo išskirtinė:

„Tokio dvasingo žmogaus, tokio nuoširdaus žmogaus, tokios nuostabios dainininkės kaip Nelly Paltinienė man neteko susitikt. Ką jinai darė, ką jinai sakė, sakė iš visos širdies.“

„Ji buvo pati šviesa"

Nelly Paltinienė gimė Lenkijoje, mažame miestelyje netoli Varšuvos. Moters vaikystė labai sunki – lenkė motina mirė dar vaikystėje, lietuvis tėvas išėjo tarnauti antrajame pasauliniame kare.

Nelly, likusi su seserimi buvo priversta elgetauti, pateko į vaikų namus. Pasak jos artimųjų – būtent sunkūs vaikystės išgyvenimai ir atvėrė dainininkės širdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gražiai ir jautriai N. Paltinienės asmenybę apibendrina bičiulė aktorė Virginija Kochanskytė, kuri moterį vadina nuolatine šviesa:

„Suvokė, kad tu gali prisipildyti skausmo, neapykantos, ir tave nugalės tas pyktis. O kaip tik atvirkščiai, tu patyręs tą sakai – aš liudysiu meilę, aš liudysiu gėrį, aš liudysiu grožį kiekvieną akimirką. Ir bet kurio, kas ją pažinojo, jeigu paklaustumėt, ji buvo pati šviesa.“

Moteris amžino poilsio atgulė Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų