REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seime svarstomos įstatymo pataisos, kuriomis siūloma pakeisti prekybą vaistais.

Antradienį Seime svarstomos įstatymo pataisos, kuriomis siūloma pakeisti prekybą vaistais.

REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narių Ramūno Karbauskio ir Agnės Širinskienės pasiūlytomis Farmacijos įstatymo pataisomis siūloma nustatyti, kad ligoninės vaistinė – tai asmens sveikatos priežiūros įstaigos padalinys, aprūpinantis šią įstaigą vaistiniais preparatais ir vaistinių prekėmis.

Be to, siūloma nustatyti, kad ligoninės vaistinėje vaistiniai preparatai gali būti parduodami (išduodami) ir gyventojams. O ligoninės vaistinę gali steigti tik asmens sveikatos priežiūros įstaiga.

Dabar ligoninių vaistinės negali pardavinėti vaistų gyventojams.

Šis įstatymo projektas sukėlė daug diskusijų ir kritikos.

Daug pastabų jam turėjo Seimo Teisės departamentas, Europos teisės departamentas prie Teisingumo ministerijos, Konkurencijos taryba, ekspertinį vertinimą atlikęs Lietuvos laisvosios rinkos institutas.

REKLAMA
REKLAMA

Projektui taip pat nepritarė pagrindinis Seimo Sveikatos reikalų komitetas.

Mišriai Seimo grupės narė Aušrinė Armonaitė posėdyje palaikė komiteto poziciją ir argumentavo, kad projektas yra neadekvatus ir galimai prieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA

Tuo metu frakcijos kolega Povilas Urbšys sakė, kad valstybinių vaistinių stūmimas yra politinis veiksmas. Tačiau vaistų rinkos problemos esą yra didelės ir jas būtina spręsti.

Seimas daugumos balsais atmetė komiteto išvadą, dėl to dabar projektą svarstys Teisės ir teisėtvarkos komitetas, kuriam vadovauja A. Širinskienė.

Beje, pats R. Karbauskis viešai ne kartą yra žadėjęs, kad valstybinės vaistinės Lietuvoje bus įteisintos. Toks pažadas buvo ir valdančiųjų rinkimų į Seimą programoje.

Kad įstatymo projektas būtų galutinai priimtas, už jį Seimas turės balsuoti dar kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų