REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus karantinui lietuviai užgulė techninės apžiūros centrus. Vilniuje vairuotojai dūsta karštyje ilgose eilėse, kad gautų leidimą važiuoti. Apžiūros centrų atstovai tikina greičiau suktis jau nebesugebantys. Būtent dabar, pasibaigus karantinui, prasidėjo lankytojų pikas.

Pasibaigus karantinui lietuviai užgulė techninės apžiūros centrus. Vilniuje vairuotojai dūsta karštyje ilgose eilėse, kad gautų leidimą važiuoti. Apžiūros centrų atstovai tikina greičiau suktis jau nebesugebantys. Būtent dabar, pasibaigus karantinui, prasidėjo lankytojų pikas.

REKLAMA

Susigrūdo ir tie, kas nevažiavo per karantiną, ir ką tik įsigiję mašinas. Iki šiol 50 tūkst automobilių važinėja be techninės apžiūros, kurios turėjo būti patikrintos per karantiną.

Ilga eilė mašinų rikiuojasi nuo ankstyvo ryto prie Vilniuje esančio techninės apžiūros centro. Tai vienintelė vieta sostinėje, kur vairuotojai priimami be išankstinės registracijos, tad tie, kas nori dar šiandien patikrinti mašiną, priversti grūstis.

Vilniaus techninės apžiūros centre dabar pats vidurdienis, svilina vasariškas karštis. Vairuotojai priversti čia valandų valandas laukti, kol bus patikrinti jų automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Dūstantys šioje eilėje vairuotojai tvirtina neturintys kito pasirinkimo, kaip tik stovėti ir laukti, mat patvirtinimo, kad automobilis tvarkingas ir gali būti toliau eksploatuojamas, reikia būtent šiandien. Vieni apžiūrą atidėliojo paskutinei dienai, kitiems jos reikia, nes mašiną ką tik nusipirko ir reikia registruoti.

REKLAMA

Štai, ką pasakoja žmonės:

„Aš turiu kentėti karantiną ir stovėti eilėje."

„Kur pasislėpsi? Mašinoj sėdim, eilė juda, išeiti niekur negali."

Kituose sostinės apžiūros centruose būtina išankstinė registracija, o dėl didžiulio klientų srauto ten vairuotojai priimami ne tą pačią ir net ne kitą dieną. Anksčiausias priėmimo laikas – tik po savaitės.

„Transeksta“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Glėbus sako, kad problema sprendžiama.

„Įmonė problemą sprendžia, kaip padidinti tikrinimo efektyvumą, eilės gal artimiausiu metu neišnyks, bet bus mažesnės", – sako jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vairuotojai tvirtina negalintys savaitę gyventi be automobilio. Jiems leidimo važiuoti reikia šiandien. Tad į eilę atsistoję nuo ankstyvo ryto karštyje laukia čia jau tris ir daugiau valandų:

„Nupirkome mašiną vakar. Reikia kuo greičiau, palauksim, valandą kitą pastovėsime ir praeisime."

„Labai lėtai juda. Anksčiau greičiau judėdavo, dabar išvis. Bandžiau internetu – tik 25 dienai. Technikinė baigiasi šiandien."

„Iš anksto norėjau praeiti, kad nebūtų paskutinę dieną. Bet apžiūros metu trūko stabdžių šlangelės, teko anuliuoti tą, kur buvo. Dabar reikėjo išsiimti likiną, kad praeičiau techninę apžiūrą."

„Vakar buvom, ne mažesnės eilės. Vakar reikalų turėjom, o šiandien reikia. Mašiną registruoti reikia, stovėti eilėje."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos atšaukus karantiną šiomis dienomis į techninių apžiūrių centrus plūstelėjo minios vairuotojų. Juos vienijančios asociacijos „Transeksta" atstovai tikina, kad apžiūrų apimtys kone padvigubėjo, tad ragina vairuotojus apsišarvuoti kantrybe. Esą tikrintojai greičiau dirbti nebegali.

„Mes padidinome užsirašymų skaičių. Anksčiau Lietuvoje buvo po 1 tūkst automobilių užsirašyti, dabar apie 2400 vietų, kur galima atvykti pagal išankstinį užsirašymą", – sako A. Glėbus.

Ankstesniais metais vairuotojų antplūdis čia būdavo balandį- gegužę, iš karto pasibaigus žiemos sezonui, kai vairuotojai jau galėdavo važiuoti vasarinėmis padangomis.

REKLAMA

O šiemet įprastą darbų grafiką pakeitė karantinas. Pavasarinis pikas nusikėlė į šį mėnesį. Visgi „Transekstos“ atstovai ragina vairuotojus nepulti į paniką ir ypač tuos, kurių techninės apžiūros terminas baigėsi karantino metu.

Terminą Susisiekimo ministerija jiems atidėjo mėnesiui po karantino. Taigi vairuotojai savo transporto priemones gali eksploatuoti iki pat liepos vidurio. O tie, kam apžiūros reikia skubiai, tačiau nenori gaišti laiko tokioje eilėje, apžiūrų darbuotojai ragina nuvažiuoti į aplinkinių miestelių pažiūros centrus, kur tokių eilių kaip Vilniuje, tikina, nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų