REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonių kūrybiškumui ribų nėra, tad per karantiną dėl pandemijos yra sugalvota įvairių gyvenimą lengvinančių išradimų.

Žmonių kūrybiškumui ribų nėra, tad per karantiną dėl pandemijos yra sugalvota įvairių gyvenimą lengvinančių išradimų.

REKLAMA

Ką daryti, kai sportuoti norisi, o griežtų atstumo ir higienos reikalavimų laikytis vis dar reikia? Išeitis – jogos pamokos kupoluose. Tokį pavyzdį pasauliui rodo Toronto jogos entuziastai. Kiekvienas jų turi savo kupolą, kuris po treniruotės yra išvalomas ir dezinfekuojamas.

„Nors ir negaliu prisiliesti nė vieno savo mokinių, kupolai – puikus būdas sportuoti kartu, pajusti bendrą energiją. Pastaruosius keletą mėnesių vedžiau užsiėmimus per „Zoom“ ir džiaugiuosi, kad šiandien to daryti nebereikia“, – sako jogos mokytoja Kay Ghajar.

Pasaulį apėmus koronavirusui, pasilepinimai maistu ne savo namų valgomajame taip pat keitėsi. Atsirado apsauginiai skydai arba romantiškos vakarienės tik dviem, visiškai nekontaktuojant su kitais asmenimis. Itin didelio populiarumo sulaukė ir kaukės, kurių nė nenusiėmus galima mėgautis maistu.

REKLAMA
REKLAMA

Koronaviruso išradimų sąraše ir specialios rankenos, kurios padeda atidaryti duris prie jų liečiantis ne rankomis, o alkūnėmis. Pasikeitimų buvo ir liftuose. Vietoje įprasto mygtukų maigymo pirštais, žmonėms teko pratintis liftus valdyti kojomis.

REKLAMA

Na, ir kaip be robotų. Pabėgėliai Jordanijoje esančioje stovykloje iš LEGO kaladėlių sukūrė robotą, kuris automatiškai rankas apipurškia dezinfekciniu skysčiu, o danų mokslininkai išrado saugų būdą testuoti žmones. Robotas be jokios pagalbos ima koronaviruso mėginius.

O keturkojis robotas Singapūro parkuose lanksto ir primena žmonėms ir toliau laikytis saugaus atstumo.

Kitas simpatiškas robotas apdirba ledą ir padeda barmenui maišyti kokteilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų