REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gatvę prie premjero Sauliaus Skvernelio namų apipaišęs buvęs kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas Gediminas Vaitkevičius kaltina ministrą pirmininką dėl šios gatvės asfaltavimo.

Gatvę prie premjero Sauliaus Skvernelio namų apipaišęs buvęs kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas Gediminas Vaitkevičius kaltina ministrą pirmininką dėl šios gatvės asfaltavimo.

REKLAMA

„Apie nuotykio Upės gatvėje prasmę. Negavau savo paaiškinimo, rašyto policijai įvykio vietoje, kopijos, bet atlikdamas pilietinę pareigą pareiškiu tiesiai šviesiai: aš kaltinu ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, kad eidamas šias pareigas siekė savo gatvės asfaltavimo už mokesčių mokėtojų pinigus“, – įrašą feisbuke pradėjo G. Vaitkevičius.

„Kaltinu jį pasinaudojus tarnybine padėtimi propaguoti savo gatvės asfaltavimą anksčiau už kitų, kur yra didesnis gyventojų skaičiaus ir ilgio santykis. Kaltinu jį piktnaudžiavus pareigomis siekiant asmeninės naudos, kai ne vieną kartą pavaldiems ministrų kabineto nariams ar tarnautojams, atsakingiems už kelius, nurodinėjo, kad jo gyvenama Upės gatvė Vilniaus rajone turi būti asfaltuojama“, – tęsė gatvę apipaišęs vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigia kaltinantis premjerą pasinaudojus Vadovybės apsaugos departamentu (VAD) kaip įrankiu siekiant Upės gatvės asfaltavimo.

„Pats susisiekimo ministrui kaip argumentą minėjo VAD raštus Vilniaus rajono savivaldybės administracijai. O VAD vadovas viršijo savo įgaliojimus reikalaudamas iš Vilniaus rajono savivaldybės administracijos asfaltuoti Upės gatvę“, – rašė G. Vaitkevičius.

REKLAMA

Be kita ko, vyras kaltina premjerą tuo, kad, esant 2017 metų Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Seimo kontrolieriaus išvadoms dėl neskaidraus kelių tvarkymo Vilniaus rajone, vietoj to, kad siektų skaidrinimo ir rekomendacijų įgyvendinimo, pasinaudojo šia padėtimi savivaldybės administracijoje asmeniniais tikslais užtikrinti savo gatvės asfaltavimą.

„Kaip dar 2018 metais nuėjo signalas į savivaldybės administraciją ir pradėtas projektavimas, patirtimi iš darbo šios savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju galėtų pasidalinti Skvernelio pažįstamas“, – teigė G. Vaitkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

2007–2013 metais Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju dirbo dabartinis susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius.

G. Vaitkevičius taip pat teigė kaltinantis premjerą ir dėl to, kad „siekė ir pasiekė atsikratyti“ 2017 metais pradėto taikyti Kelių programos lėšų skirstymo savivaldybių projektams pagal balus.

„Kitaip būtų sunku prakišti Upės gatvės asfaltavimą“, – rašė buvęs šalies vadovės ir ministro patarėjas.

Vyras tvirtina, kad S. Skvernelis, dar dirbdamas vidaus reikalų ministru, derindavo tokius lėšų skyrimo sąrašus ignoruodamas Valstybės kontrolės rekomendacijas rikiuoti projektus pagal kriterijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ar būtų įmanomas toks atvejis didžiausios gerovės Europos šalyse, į kurias, deja, taip masiškai emigruoja mūsų broliai ir sesės? Ne, neįmanomas. Nei Švedijoje, nei Norvegijoje, nei Didžiojoje Britanijoje su Škotija, nei Airijoje, nei Nyderlanduose, nei Vokietijoje, nei Šveicarijoje, nei Danijoje, nei Islandijoje joks pareigūnas negalėtų net užuominos pasakyti apie savo kelio asfaltavimą“, – svarstė G. Vaitkevičius.

„Pasidomėkime, už ką praėjusiais metais atsistatydino Suomijos ministras pirmininkas. O Lietuvoje galbūt net paaukštintų? Ministras pirmininkas Skvernelis tyčiojasi iš Lietuvos žmonių ir laiko juos kvailiais nepatraukdamas prisivogusio ministro, nors bendrininkas išklojo apie visą korupcinį tinklą“, – tęsė gatvę apipaišęs vyras.

REKLAMA

Jis taip pat tvirtina, kad premjeras „naudojasi dalies žmonių neapsišvietimu“.

„Gal jie, kaip ir jis pats, nemoka anglų kalbos, kad nežino, jog minėtose Europos šalyse, apie kurių gerovę svajoja, tokio ministro pirmininko negalėtų būti. Ir būtent todėl tos šalys ir pasiekė žymiai aukštesnį gyvenimo lygį. Galbūt išeitis, kad žinantys žmonės, tarp jų ir emigravę artimieji, papasakotų apie tai nežinantiems, kad visi žinotų?“, – teigė G. Vaitkevičius.

Buvęs šalies vadovės ir ministro patarėjas taip pat dėkojo už visiems palaikymą ir įrašą baigė žodžiais „už nekorumpuotą Lietuvą!“.

Birželio viduryje dažais buvo apipaišytas premjero gyvenamos Upės gatvės asfaltas, ant jo buvo palikti užrašai „vagies namas“ ir „Skvernelis“.

Gatvę apipaišiusį 1981-aisiais gimusį vyrą vietoje sulaikė Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai ir perdavė policijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų