REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragiškas įvykis Kuršėnuose sukrėtė Lietuvą. Aiškėja, kad siaubinga nelaimė galėjo pareikalauti ne tik 2 metukų berniuko, bet ir jo vos kiek vyresnės sesutės gyvybių. 

Tragiškas įvykis Kuršėnuose sukrėtė Lietuvą. Aiškėja, kad siaubinga nelaimė galėjo pareikalauti ne tik 2 metukų berniuko, bet ir jo vos kiek vyresnės sesutės gyvybių. 

REKLAMA

Aiškėja, kad abu mažamečiai žaidė prie geležinkelio bėgių. Nuo namų, kur jie gyvena iki įvykio vietos – apie 100 metrų atstumas.

Patvirtinta, kad nelaimės akimirką tėvų namuose nebuvo. Jie buvo išvykę, o vaikų priežiūra patikėta namuose likusiems seneliams.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gailutė Smagriūnienė teigė, kad šeima policijai nebuvo žinoma.

Ši šeima taip pat nebuvo atsiradusi ir Vaiko teisių akiratyje. Šį faktą patvirtino Šiaulių regioną atstovaujanti Silva Šimkevičienė:

„Šeima mums nebuvo žinoma. Norisi dar ir dar kartą akcentuoti, kad ypač prasidėjus vasarai, pagerėjus orams, nebūtų paliekami vaikai be priežiūros. Svarbu nepaleisti vaikų iš akių.“

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad birželio 21 d. apie 21.24 val. Šiaulių r., Kuršėnuose, M. K. Čiurlionio g., netoli Pavenčių stoties, keleivinis traukinys, valdomas blaivaus mašinisto, gimusio 1980 m., mirtinai sužalojo ant bėgių buvusį mažametį berniuką, gimusį 2018 m.

REKLAMA

Apie nelaimę pranešė keleivinio traukinio darbuotojas.

Apie šią skaudžią nelaimę LRT radijo eteryje kalbėjęs Generalinis policijos komisaras Renatas Požėla šįryt teigė, kad kol kas turimas tragiškas faktas, kad apie 21.30 val. sekmadienio vakare traukinys vykęs maršrutu Vilnius-Klaipėda, Kuršėnuose, kliudė ar ant bėgių, ar šalia bėgių buvusį berniuką:

„Tikiu, kad per atliekamą tyrimą pavyks operatyviai surasti atsakymus, išsiaiškinti niuansus. Tačiau kiekvienas galime užduoti nebylų klausimą sau – „ką veikė 2 metų berniukas šalia geležinkelio bėgių?“.“

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie bendrą vaikų situaciją Lietuvoje, R. Požėla patvirtino, kad fiksuojama daugiau smurto artimoje aplinkoje: „Šioje aplinkoje yra nepilnamečiai asmenys, kurie tampa smurto aukomis. Yra įvairios situacijos. Turime probleminių šeimų, taip pat yra situacijų, kai dėl įvairių trinčių, kažkas nutinka iš pažiūros tvarkingoje ir policijai dar nežinomoje šeimoje.“

„Aš kalbėjau su Šiaulių policijos vadovu, jis man tikrai patvirtino, kad šita šeima nėra žinoma kaip probleminė šeima“, – BNS sakė R. Požėla. 

„Tiesiog tai galėjo būti suaugusių asmenų budrumo praradimas, ten tik 50 metrų yra iki bėgių, tiesiog užteko kažkiek laiko, kad įvyktų tragedija“, – teigė generalinis komisaras. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Požėlos teigimu, turimi pirminiai duomenys rodo, kad berniukas buvo šalia bėgių ir buvo įtrauktas pravažiuojančio traukinio. 

Tyrimą dėl šios tragedijos pradėjo ir Lietuvos geležinkeliai. 

„Pradėjo tyrimą policija, mes lygiagrečiai savo tyrimą pradėjome, kadangi situacija yra tokia pakankamai jautri, daugiau detalių pasakoti šiuo metu negalėčiau“, – pirmadienį ryte BNS sakė Lietuvos geležinkelių atstovas Tomas Digaitis.

„Bendradarbiaujam su visom institucijom ir aiškinamės aplinkybes“, – tvirtino jis. 

Nelaimė Šiaulių rajone esančiuose Kuršėnuose nutiko apie pusę dešimtos vakare. Tuomet pranešta, kad keleivinis traukinys mažametį kliudė ties M. K. Čiurlionio gatve.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų