REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po koronaviruso pandemijos gyventojai įvertino, kaip kriziniu laikotarpiu dirbo prezidentas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis ir kiti šalies politikai. Naujausi reitingai atskleidžia, kad prezidento populiarumas smuko dramatiškai. O premjero Sauliaus Skvernelio ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos populiarumas kopė į viršų.

Po koronaviruso pandemijos gyventojai įvertino, kaip kriziniu laikotarpiu dirbo prezidentas Gitanas Nausėda, premjeras Saulius Skvernelis ir kiti šalies politikai. Naujausi reitingai atskleidžia, kad prezidento populiarumas smuko dramatiškai. O premjero Sauliaus Skvernelio ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos populiarumas kopė į viršų.

REKLAMA

Kai kurių apžvalgininkų teigimu, prezidentui pritrūko ryžto ir nuoseklaus darbo koronaviruso pandemijos metu. Na, o kaip prezidento darbą po karantino vertina gyventojai – žiūrėkite reportaže.

Ką tik savo pirmąjį metinį pranešimą Seime skaičiusiam prezidentui Gitanui Nausėdai atsikvėpti neleidžia naujausi reitingai. Dienraščio ,,Lietuvos rytas“ skelbiama ,,Vilmorus“ gyventojų apklausa atskleidė – po karantino prezidento Nausėdos reitingai nusirito žemyn. Po pandemijos prezidentą palankiai įvertino apie 60 procentų gyventojų, kai tuo tarpu prieš koronavirusą palankiai Nausėdą vertino 75 procentai apklaustųjų. Pasak kai kurių žmonių, per krizę prezidentui pritrūko iniciatyvos ir griežto žodžio.

„Manau, kad jisai per mažai ryžtingas tiesiog. Gal mes pripratę buvome prie Grybauskaitės, kuri labai kietą kumštį turėjo ir staiga to kumščio nebeliko.“

REKLAMA
REKLAMA

„Sakyčiau, kad gerai dirba, man atrodo, kad geriau nei Grybauskaitė dirbo kažkodėl aš tokios nuomonės.“

„Aš nežinau, ką jisai darė, gal tame ir problema, kad aš nežinau, ką jisai darė. Nebuvo garsiai, nieko jisai nedarė turbūt.“

REKLAMA

„Šiaip pats prezidentas neturi labai daug įgaliojimų tokioje situacijoje veikti. Tai jisai nelabai daug ką galėjo ir padaryti.“

„Viską daro, ką pasakė – taip ir padaro. Ne taip, kad žada vienaip padaryti, o išeina atvirkščiai.“

Sociologas Valdas Gaidys tikina, kad prezidento reitingų smukimas yra didžiulis, per du mėnesius šis krito 15 procentinių punktų.

„Žmonės tikėjosi aktyvumo karantino metu, kovos su koronavirusu, koordinavimo ar pabarimo, kas ką blogai daro. To nebuvo“, – teigė V. Gaidys.

Nepaisant nusiritusių reitingų, Nausėda išlieka populiariausiu politiku šalyje. Tiesa, ,,Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Vytautas Bruveris tikina, kad koronaviruso pandemijos metu Nausėda elgėsi neryžtingai, o jo darbas buvo blankus.

REKLAMA
REKLAMA

„Jisai labai intensyviai ieškojo vietos po pandemijos saule. Jisai stengėsi konkuruoti su vykdomąja valdžia, matydamas,kad jinai valdė tribūną ir sceną. Visos rampos, šviesos yra į juos. Jisai mėgino įsiterpti, bet tai darė ganėtinai nenuosekliai, momentais neryžtingai“, – kalbėjo V. Bruveris.

Tuo tarpu nuosaikų prezidento elgesį koronaviruso pandemijos metu kai kurie politologai linkę įvardyti kaip diplomatijos ir inteligentiškumo ženklą.

„Prezidento inteligentijos lygmuo galbūt mums kartais atrodo keistas. Mes visada laukiame didvyrio su bizūnu. Bet iš tikrųjų mums reikia ne didvyrio su bizūnu, o to žmogaus, kuris mus pačius padarytų save vertinančiais ir tuo pačiu gerbiančiais kitą“, – tvirtino politologas Lauras Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, po koronaviruso pandemijos smukus prezidento reitingams, išlošė premjeras Saulius Skvernelis su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

Naujausiais duomenimis, premjerą Saulių Skvernelį palankiai vertina beveik 43 procentai apklaustųjų, kai tuo tarpu kovą tokių buvo 40 procentų. Sveikatos apsaugos ministrą palankiai įvertino 36 procentai apklausoje dalyvavusių gyventojų.

„Matosi, kad Aurelijus Veryga jisai aktyvus ir toksai bekompromisinis ir visai patiko žmonėms jo ta veikla. Jo reitingas porą metų buvo labai žemas. Jisai buvo vienas iš nepopuliariausių politikų, o nuo karantino pradžios šoktelėjo į viršų“, – sakė V. Gaidys.

REKLAMA

Karantinas nedidelių pokyčių įnešė ir į partijų reitingus. Jei Seimo rinkimai vyktų dabar – kiek daugiau kaip 14 procentų balsuotų už Tėvynės sąjungą. Tiesa, jiems į nugarą alsuoja per koronaviruso pandemiją daugiausia dėmesio susirinkusi valstiečių ir žaliųjų sąjunga. O trečioje vietoje pamažu į viršų kopia socialdemokratų partija.

„Džiugiausias dalykas valdantiesiems, kad jų pozicijos sutvirtėjo. Kad jie atsitiesė ir sustabdė laisvą kritimą, kuris buvo regėti dar šių metų sandūroje“, – samprotavo V. Bruveris.

Tiesa, apžvalgininkų teigimu, dabartiniai partijų reitingai iki rudenį vyksiančių rinkimų gali gerokai pasikeisti. Mat šiuo metu gyventojai džiaugiasi pasibaigusia pandemija, tačiau ekonominiai jos padariniai žmonėms dar neleis taip lengvai atsikvėpti pasibaigus vasarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų