REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Elijah Wood ir Ian Holm (nuotr. SCANPIX)

Trilogijos „Žiedų valdovas“ gerbėjams – liūdna žinia. Užsienio žiniasklaidoje pranešta, jog mirė čia suvaidinęs aktorius Ianas Holmas.

8

Trilogijos „Žiedų valdovas“ gerbėjams – liūdna žinia. Užsienio žiniasklaidoje pranešta, jog mirė čia suvaidinęs aktorius Ianas Holmas.

REKLAMA

Vyrui buvo 88 metai.

Teigiama, kad vyras pralaimėjo ilgai trukusį mūšį su Parkinsono liga. Garsus vyras mirė apsuptas šeimos. 

„Jis ramiai mirė ligoninėje, šalia savo šeimos narių. Šarmingas, malonus ir be galo talentingas – mes jo labai pasiilgsime“, – pranešė aktoriaus agentas.

Jo žmona – menininkė Sophie de Stempel – liko vieniša.

Geriausiai aktorius žinomas iš savo vaidmens „Žiedų valdovas“. Čia jis suvaidino Bilbo Bagginsą. 

Anksčiau aktorius kovojo ir su prostatos vėžiu. Kai jam buvo 70 metų, jis sakė: „Keista, nes jaučiuosi nemirtingas. Negalėjau patikėti, kad turėjau tokių rimtų bėdų. Neturėjau chemoterapijos, man neiškrito plaukai, bet niekas iki galo dar 2 metus nežinos, ar visiškai išgijau. Tuo metu galiu būti miręs jau vien dėl savo amžiaus“.

REKLAMA
REKLAMA

Teatro scenoje ir didžiajame ekrane dirbęs I. Holmas 1967 metais pelnė „Tony“ apdovanojimą už sąvadautojo Lenio vaidmenį Haroldo Pinterio pjesėje „Sugrįžimas namo“.. Tapęs įtakingu veikėju teatro bendrovėje „Royal Shakespeare Company“, jis 1998 metais pelnė Laurence'o Olivier apdovanojimą kaip geriausias aktorius už pagrindinį vaidmenį Williamo Shakespeare'o pjesėje „Karalius Lyras“.

REKLAMA

I. Holmas taip pat pelnė BAFTA apdovanijimą ir buvo nominuotas „Oskarui“ už antrojo plano vaidmenį 1982 metų filme „Ugnies vežimai“, kur jis suvaidino garsų lengvosios atletikos trenerį Samą Mussabini.

Be to, I. Holmas vaidino filmuose „Penktasis elementas“, „Svetimas“, „The Sweet Hereafter“, „Laiko banditai“, „Nauji karaliaus drabužiai“ ir „Karaliaus Jurgio beprotybė“. Vėliau jis taip pat vaidino hobitą Bilbą Beginsą trilogijose „Žiedų valdovas“ ir „Hobitas“.

1998 metais I. Holmui už jo nuopelnus dramai buvo suteiktas riterio titulas. „Jo tviskantį sąmojį visuomet lydėdavo šelmiškas akies mirksėjimas, – rašo A. Irwinas. – Jis buvo žavus, malonus ir velniškai talentingas – mes jo smarkiai pasiilgsine“. I. Holmas buvo vedęs keturis kartus ir turėjo penkis vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų