REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Favoritu į Vokietijos kanclerio postą laikomas Arminas Laschetas penktadienį sukėlė skandalą, apkaltinęs atvykėlius iš Rytų Europos dėl naujų koronavirusinės infekcijos atvejų Vokietijoje.

Favoritu į Vokietijos kanclerio postą laikomas Arminas Laschetas penktadienį sukėlė skandalą, apkaltinęs atvykėlius iš Rytų Europos dėl naujų koronavirusinės infekcijos atvejų Vokietijoje.

REKLAMA

A. Laschetas yra Vokietijos daugiausiai gyventojų turinčios Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės premjeras. Šiame regione esančiame Giuterslo mieste vienoje skerdykloje buvo registruota daugiau nei 700 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Trečiadienį atsakydamas į klausimą, ką šis protrūkis sako apie viruso plitimą ribojančių priemonių sušvelninimą Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, A. Laschetas atsakė: „Apie tai nieko nesako, nes ten nuvyko rumunai ir bulgarai – štai iš kur atėjo tas virusas“. 

Vėliau, bandydamas sušvelninti savo pareiškimą, leidiniui „Rheinische Post“ jis sakė, kad tik norėjo išryškinti tarptautinių kelionių keliamus pavojus, ir pridūrė, kad „kaltinti bet kokios kilmės žmones dėl viruso“ yra nepriimtina.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lascheto pareiškimas sulaukė kritikos. Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) ketvirtadienį jį pavadino „labai pavojingu“ ir reikalaujančiu atsiprašymo.

REKLAMA

Bulgarijos užsienio reikalų ministrė Jekaterina Zaharieva taip pat pavadino šį pareiškimą nepriimtinu.

„Virusai nepripažįsta sienų. Bulgarai daug prisideda prie Šiaurės Reino-Vestfalijos ekonomikos“, – sakė ji.

Kanclerės Angelos Merkel koalicinės vyriausybės jaunesniosios partnerės Socialdemokratų partijos (SPD) generalinis sekretorius Larsas Klingbeilas pareiškė, kad premjero komentaras buvo „skandalingas“ ir turėtų užgesinti A. Lascheto politines ambicijas.

„Bet kas, šitaip argumentuojantis, kurstantis nepasitenkinimą, skaldantis, nėra tinkamas kandidatuoti į kanclerio postą ir, žinoma, nėra tinkamas būti kancleriu“, – sakė jis interviu „Bild Live“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Merkel konservatyvios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) lyderio rinkimai numatyti 2020 metų pabaigoje.

A. Laschetas yra laikomas rinkimų favoritu. Jis nusprendė dalyvauti partijos vadovo rinkimuose, kai kanclerės įpėdine laikyta Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer) anksčiau šiais metais atsistatydino iš partijos pirmininkės posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo varžovas į CDU vadovo postą yra įmonių teisės specialistas Friedrichas Merzas (Frydrichas Mercas).

Rinkimų nugalėtojui teks vesti A. Merkel centro dešiniųjų CDU-CSU bloką į visuotinius rinkimus kitų metų rudenį.

Kitą varžovą, pretenduojantį į kanclerio postą, gali iškelti iš CDU regioninė partnerė Bavarijoje – Krikščionių socialinės sąjunga (CSU). Jos favoritu laikomas partijos lyderis Bavarijos pirmasis ministras Markus Soederis (Markas Zėderis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų