REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 1 diena kelionių pasiilgusiems gyventojams ir išvykstamojo turizmo sektoriui itin džiugi. Tądien po kelių mėnesių pertraukos bus atnaujinama galimybė atostogauti užsienio kurortuose. Anot kelionių organizatorių, pirmosios kelionės organizuojamos Bulgarijoje ir Graikijoje, o jų kaina prasideda nuo 250 eurų.

Liepos 1 diena kelionių pasiilgusiems gyventojams ir išvykstamojo turizmo sektoriui itin džiugi. Tądien po kelių mėnesių pertraukos bus atnaujinama galimybė atostogauti užsienio kurortuose. Anot kelionių organizatorių, pirmosios kelionės organizuojamos Bulgarijoje ir Graikijoje, o jų kaina prasideda nuo 250 eurų.

REKLAMA

„Pasibaigus karantinui pagaliau atnaujinama galimybė atostogauti užsienio kurortuose. Pirmieji keliautojai vyks į Graikiją ir Bulgariją. Į šios šalies kurortus – Burgasą ir Varną lėktuvai skris kasdien. Graikijos kryptimi suplanuoti šeši skrydžiai per savaitę, iš jų keturi – į Kretą, o šeštadieniais bus vykstama į Rodą ir Peloponesą“, – teigia „Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Domisi ne tik kelionėmis, bet ir saugumu

Anot pašnekovės, poilsiautojai, kurių kelionės dėl COVID 19 buvo atšauktos, noriai perkelia savo atostogas liepos mėnesiui, į Graikijos arba Bulgarijos kurortus, panaudodami kelionių kuponus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelionių kuponu pasinaudoti dabar ypač patogus metas, nes visą birželį yra taikomos papildomos nuolaidos. Jau dabar fiksuojame suaktyvėjusius pardavimus ir matome, kad žmonės yra išsiilgę kelionių, jas planuoja ne tik vasarai, bet ir vėlesniam rudens periodui.

REKLAMA

Keliautojai domisi kaip bus organizuojamos kelionės, kokie bus įvesti papildomi saugumo reikalavimai skrydžių metu ir viešbučiuose. Natūralu, kad tokių klausimų šiuo metu sulaukiame daugiau. Taip pat susilaukiame nemažai užklausų, kada bus atnaujinti skrydžiai ir į kitas kryptis, ypatingai daug užklausų gauname dėl kelionių į Turkiją.

Jau nuo rugpjūčio planuojame skraidinti keliautojus į populiariuosius Turkijos, Ispanijos ir Italijos kurortus“, – sako I. Aukštuolytė.

Anot specialistės, visi kelialapiai tikrai dar neišpirkti, todėl galima įsigyti ir paskutinės minutės pasiūlymų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelionių kainos, įvertinus tai, kad liepos mėnuo yra vienas brangiausių mėnesių, prasideda nuo 300 eurų asmeniui, savaitei“, – teigia specialistė.

Kainos nuo 140 iki 1200 eurų asmeniui

Kito kelionių organizatoriaus „Novaturas“ komunikacijos projektų vadovė Dovilė Zapkutė taip pat teigia, kad pirmosios poilsinės kelionės atnaujinamos į Graikiją ir Bulgariją.

„Skrydžiai į šių šalių kurortus vyks nuo liepos 1 dienos, skrisime 3–4 kartus per savaitę. Kadangi į šiuos kurortus vyks po keletą skrydžių per savaitę, todėl savo keliautojams galime pasiūlyti įvairios trukmės atostogų. Pavyzdžiui, 3 nakvynių, trumpos atostogos ekonominės klasės viešbutyje Bulgarijoje kainuos nuo 250 eurų žmogui, ilgesnis, 7 nakvynių poilsis 4 žvaigždučių viešbutyje kainuos jau nuo 400 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikijoje kainos skiriasi nedaug, čia už 3 nakvynių poilsį žmonės mokės nuo 300 eurų asmeniui, o už savaitės poilsį 4 žvaigždučių viešbutyje – nuo 500 eurų.

Artimiausiu metu atnaujinsime ir pažintines keliones po Europos šalis. Pirmosios pažintinės kelionės autobusu jau liepos mėnesį bus organizuojamos į Lenkiją, Kroatiją, Vokietiją ir Prancūziją.

Šių kelionių kainos skirtingos, pavyzdžiui, trumpesnės išvykos į kaimyninę Lenkiją kainuos apie 140 eurų asmeniui, o pailsėti ir pažinti Kroatiją bus galima už 350 eurų, kiek daugiau kainuos kelionė į Prancūziją – apie 670 eurų“, – kelionių kainas komentuoja specialistė.

REKLAMA

Anot jos, kainos priklauso nuo atostogų šalies, viešbučio, maitinimo tipo ir ekskursijų.

„Tiems žmonėms, kurie atostogų metu daugiau laiko praleidžia tyrinėdami šalį, patogiausia rinktis ekonominės klasės viešbutį arčiau kurorto centro. 7 nakvynių tokio tipo atostogos kainuos kiek daugiau negu 300 eurų asmeniui Bulgarijoje ar 400 eurų Kretoje.

O tie, kurie nori ramaus ir prabangaus poilsio geriausiuose kurortų viešbučiuose, savaitės poilsis Bulgarijoje kainuos nuo 800 eurų asmeniui, o Graikijoje – nuo 1200 eurų“, – aiškina D. Zapkutė.

Keliautojams – lanksčios sąlygos

Anot specialistės, tikslų, į Bulgarijos ir Graikijos kurortus, išskrisiančių žmonių skaičių šiandien įvardinti yra sunku, nes ne visi kelialapiai yra parduoti.

REKLAMA

„Dalis žmonių, įsigiję keliones į Graikiją ar Bulgariją dar seniau, neabejotinai savo atostogų laukia. Kiti, kurie planavo vykti į tas šalis, kur liepą dar neskraidinsime, pavyzdžiui, į Egiptą, Juodkalniją, Turkiją, Tunisą, turi galimybę keisti savo planus ir šalį. Tačiau kol kas sunku įvertinti, kiek klientų pasinaudos šia galimybe.

Prisitaikydami prie esamos situacijos, kelionėms įsigyti taikome lanksčias sąlygas – pradinė įmoka vos 50 eurų, o likutį reikia sumokėti likus 14 dienų iki išvykimo. Taip pat visi keliautojai gali keisti savo planus ir nemokamai kelionę atidėti ar keisti jos kryptį likus 2 savaitėms iki išvykimo“, – tikina D. Zapkutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat išaugo, pažintinių kelionių po kaimynines šalis, paklausa. Žmonės planuoja trumpas ir turiningas išvykas po Baltijos šalis, Lenkiją.

Tačiau kai kuriems žmonėms gali būti dar nedrąsu planuoti savo atostogas užsienyje, todėl klientams siūlome poilsį ir pažintines keliones Lietuvoje. Saugus vietos turizmas pirmiausia gali būti aktualus tiems, kurie nori atostogų jau greitu metu. Bet daliai klientų gali išlikti gera alternatyva ir vėliau, pavyzdžiui, rizikos grupei priklausantys žmonės greičiausiai bus linkę poilsiauti Lietuvoje ar kaimyninėse šalyse.

Žmonės domisi vietos turizmu – jaučiame susidomėjimą ne tik iš lietuvių, bet ir latvių, estų, norinčių atostogauti mūsų šalyje. Jau greitu metu tikimės pasiūlyti atostogų ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse“, – populiarias kryptis komentuoja D. Zapkutė.

REKLAMA

Užsienyje atostogauti pigiau negu Lietuvos pajūryje?

Neseniai portalas tv3.lt rašė, kad savaitgalis Palangoje 2 asmenims svečių namuose, be pusryčių pigiausiai atsieitų 54 eurus. O tas pats savaitgalis 2 asmenims, 5 žvaigždučių liukso kambarys su pusryčiais ir galimybe lankytis SPA centre kainuotų jau 789 eurus.

Kitame Lietuvos pajūrio kurorte –  Nidoje kainos dar didesnės. Čia vasaros savaitgalis 2 asmenims svečių namuose be pusryčių pigiausiai atsieitų 80 eurų, o 2 asmenims nakvynė vilos liukso kambaryje be pusryčių kainuoja jau 920 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų