REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šių metų vasara Lietuvoje žada būti ypatinga. Dėl susiklosčiusios pasaulyje neeilinės sveikatos situacijos  mažiau planuojamos tolimos kelionės, daugiau renkamasi vietinės atostogos. Pasiūla kaip įdomiai, turiningai, naujai praleisti atostogas Lietuvoje vis auga: įvairūs žygiai, išgyvenimo stovyklos, koncertai netikėtos vietose, atgyjanti dvarų kultūra, kaimo turizmas.

Šių metų vasara Lietuvoje žada būti ypatinga. Dėl susiklosčiusios pasaulyje neeilinės sveikatos situacijos  mažiau planuojamos tolimos kelionės, daugiau renkamasi vietinės atostogos. Pasiūla kaip įdomiai, turiningai, naujai praleisti atostogas Lietuvoje vis auga: įvairūs žygiai, išgyvenimo stovyklos, koncertai netikėtos vietose, atgyjanti dvarų kultūra, kaimo turizmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažintinės kelionės po Lietuvos dvarus ir pilis

Šią vasarą puikus metas pažinti Lietuvos etnografinių regionų savitumą, jų kultūrines tradicijas, kraštovaizdžius, tarmę, kulinarinį paveldą, ir kt. Kiekviename regione yra išlikusių, atkurtų ir naują kultūrinį gyvenimą vedančių dvarų bei pilių.Lietuvos pilių ir dvarų asociacija pavasarį pristatė vaizdo klipą, kviesdama vasarą leistis į pažintines keliones po Lietuvos dvarus ir pilis. Maršrutai vaizdingi, aplankant ne tik populiarius, bet ir mažiau žinomus architektūrinius paminklus. Atnaujintuose rūmuose galima ir apsistoti bei pramogauti.

REKLAMA

Atgimstantys dvarai su menine veikla

Iš populiariausių lankomų objektų paminėtini Kauno rajone Renesanso  architektūros paminklu vadinamas Raudondvario dvaras, kuriame vyksta koncertai, veikia meno inkubatorius, suteikianti menininkams galimybę kurti ir savo darbus pristatyti visuomenei, taip pat menine veikla garsėjantis Žemaitkiemio dvaras, kuriame rengiami ir Pažaislio festivalio koncertai, Kaune vieną didžiausių oranžerijų Lietuvoje turintis Aukštosios Fredos dvaras, Panemunės pilis, statyta pagal vieno garsiausių XVII amžiaus architekto Petro Nonharto brėžinius, šiuo metu priklausanti Vilniaus dailės akademijai, todėl pilyje nuolat vyksta parodos, ekspozicijos, kiti meniniai renginiai.Kuriame dvare mokėsi Mikalojus Konstantinas Čiurlionis?

REKLAMA
REKLAMA

Žemaitijoje abejingų nepalieka Plungės dvaras, XIX amžiuje garsėjęs muzikos ir orkestro mokykla, kurioje mokėsi ir Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, rengiantis pažintines ekskursijas apie Mykolo Oginskio gyvenimą, tarptautinį Mykolo Oginskio festivalį, Kretingos dvaras su įspūdingu žiemos sodu, jo rūmuose įsikūrusiu Kretingos muziejumi saugančiu daugybę eksponatų.

Suvalkijos perlas

Suvalkijoje rekomenduotinas Paežerių dvaras, vadinamas vienu iš šio regiono perlų, čia nuolat atnaujinamos parodos, vyksta Paežerių dvaro festivalis, parke įrengti vaizdingi pasivaikščiojimo takai. Liškiavos bažnyčios ir vienuolyno ansamblis esantis Varėnos rajone, garsėja apylinkių gamta, populiaru jį lankyti atvykstant garlaiviu iš Druskininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštaitijoje atgimstantis aristokratiškas dvarų gyvenimas

Aukštaitija ypač turtinga dvarų palikimu: Paliesiaus dvaras, kuriame įsikūrusi Paliesiaus fizinio krūvio terapijos klinika, vyksta kameriniai koncertai, Siesikų dvaras – pilis, viena iš nedaugelio Lietuvoje pilių – bastilijų pavyzdžių, Pakruojo dvaras, atkuriantis dvaro gyvenimą su alaus bravoru, spirito varykla, parfumerijos edukaciniais užsiėmimais, dvaro siuvėjos edukacinėmis programomis,  Burbiškio dvaras (Anykščių raj.), garsėjantis rafinuotomis vakarienėmis, išskirtiniais kultūriniais renginiais.

REKLAMA

Joninės Burbiškio dvare

Burbiškio dvaras, praeitą vasarą visus sužavėjęs įspūdinga atidarymo švente, rafinuotomis vakarienėmis, šiais metais žada taip pat įdomių nepamirštamų akimirkų, viena iš jų įvyks jau Joninių naktį, kurią dvaro šeimininkė Orinta Eivaitė su savo draugais kviečia pasitikti dvare. „Pripažinsiu su jauduliu laukiu vasaros, po karantino mūsų komanda išsiilgusi vėl visus pamatyti, pabendrauti ir tuo pačiu pristatyti naujausias vasaros idėjas, kurių išties nemažai“, - šypsojosi Orinta Eivaitė.

REKLAMA

Žygiai ir žygeliai su Alku Paltaroku

Šią vasarą istorijos entuziastas Alkas Paltarokas, garsėjantis įvairiais netradiciniais žygiais, kuriuos dažniausiai eina vienas, kvies bendraminčius jungtis kartu į pažintinius žygius ir žygelius, kurių vienas įvyks Joninių vakarą Burbiškio dvaro apylinkėse. „Ši vasara – puikus metas pažinti savo kraštą, jo istoriją, taip  atsakingai rūpinantis ne tik sveikata mūsų visų, bet ir padėti vienas kitam augti ekonomiškai“, - apie sąmoningas ir prasmingas atostogas Lietuvoje kalbėjo Alkas Paltarokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po žygio svečiai mėgausis specialia Joninių vakariene, po kurios bus kviečiami leistis į Joninių ritualus su laužais, vainikų pynimais ir dainomis. Specialią programą šiam vakarui su lietuvių liaudies dainomis ruošia dainininkė Agnė Sabulytė. „Džiaugiuosi neeiline proga prisiliesti prie liaudies dainų, vainikų pynimų ir kviesti prisijungti visus neabejingus Joninių nakties magijai“, - dalinosi laukimo akimirkomis Agnė Sabulytė, kurios repertuare vis daugiau atsiranda lietuvių liaudies dainų.

REKLAMA

Išskirtiniai vasaros vakarai Lietuvoje

Atgimstantys dvarai ir pilys jau visą pavasarį aktyviai lankomi Lietuvos gyventojų laukia ypatingo antplūdžio šią vasarą, ruošdamiesi pasitikti svečius su įvairiomis poilsinėmis, pramoginėmis veiklomis, užsiėmimais vaikams, šeimoms.

Burbiškio dvaras šią vasarą kvies savo bičiulius ir tuos, kurie dar nepažinę šio dvaro mėgautis muzikinėmis degustacinėmis vakarienėmis po žvaigždėtu dangumi, poezijos ir šampano vakarais, pažintiniais žygiais ir žygeliais bei kitomis įdomiomis veiklomis. „Džiaugiuosi matydama kaip dvaras auga, kaip auga mūsų komanda, kaip atvažiuojantys svečiai atsisveikina su šilta šypsena, pailsėję ir noru grįžti. Galiu pasakyti, kad dvaras jau turi nemažai bičiulių, kurie grįžta ir grįžta, kad mėgautis aristokratiška aplinka ir kurti savo svajones“, - dalinosi įspūdžiais Orinta Eivaitė, linkėdama visiems nepamirštamų vasaros atradimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų