REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į futbolo stadionus grįžta Anglijos „Premier“ lyga. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo nutrauktos daugiau nei tris mėnesius. Komandoms iki čempionato pabaigos liko sužaisti po 9-10 rungtynių.

Į futbolo stadionus grįžta Anglijos „Premier“ lyga. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo nutrauktos daugiau nei tris mėnesius. Komandoms iki čempionato pabaigos liko sužaisti po 9-10 rungtynių.

REKLAMA

Jau trečiadienį, birželio 17-ąją, į kovą stos vieni garsiausių šios šalies klubų – „Mancester City“ ir Londono „Arsenal“. Tą pačią dieną jėgas išbandys Birmingemo „Aston Villa“ ir sezono išsišokėlė „Sheffield United“ .

Populiariausios pasaulyje futbolo lygos pirmenybes rodo „TV3 Sport“ ir „TV3 Sport 2“ kanalai bei vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Čempiono titulą savo kišenėje jau beveik turi „Liverpool“ ekipa, kuri per 29 turus surinko net 82 taškus.

Jurgeno Kloppo auklėtiniai per visą čempionatą patyrė tik vieną nesėkmę ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis. Tačiau „Premier“ lygoje toliau vyksta įnirtinga kova dėl vietos pirmajame ketverte. Į jį pretenduoja gausus komandų būrys. Antrąją vietą užima „Manchester City“. Ši komanda per 28 rungtynes sukaupė 57 taškus.

REKLAMA
REKLAMA

 „Arsenal“ kol kas tik devintas – 40 taškų per 28 dvikovas. Daugelis futbolo specialistų sutaria, kad „kanonieriams“ pertrauka gali išeiti ne į naudą. Iki čempionato sustabdymo „Arsenal“ žaidėjai buvo įgiję puikią sportinę formą. Londono klubas „Premier“ lygoje laimėjo trejas rungtynes iš eilės bei nesuklupo aštuoniuose mačuose paeiliui – keturios pergalės ir tiek pat lygiųjų. Iki priverstinės pertraukos „Arsenal“ išvykose nepralaimėjo septynerių rungtynių iš eilės.

REKLAMA

Tiesa, „Arsenalui“ beveik penkerius metus Mančesterio klubas yra lyg prakeiksmas. Anglijos sostinės komanda dabar „miestiečiams“ nusileido visose šešiose akistatose iš eilės. Iš jų penki buvo „Premier“ lygos mačai. Iš paskutinių dešimties tarpusavio rungtynių įvairiuose frontuose „kanonieriai“ triumfavo tik viename.

Jie „Premier“ lygoje pastarąjį kartą „Manchester City“ ekipą palaužė 2015-aisiais – tiek namie, tiek svečiuose. Vis dėlto tarpusavio mūšiuose per visą „Premier“ lygos istoriją vis dar tvirtai pirmauja „kanonieriai“ – 23 pergalės, 10 lygiųjų, 12 pralaimėjimų.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, „miestiečių“ puolėjas argentinietis Sergio Aguero pastaruosius keletą metų tiesiog terorizuoja „Arsenal“ gynybą. Jis per 12 pastarųjų dvikovų įvairiose varžybose į „kanonierių“ vartus pasiuntė net 10 kamuolių. Papildoma vyšnaitė ant torto trečiadienio mūšyje – „Arsenal“ treneris baskas Mikelis Arteta anksčiau pusketvirtų metų buvo dabartinio „City“ stratego katalono Pepo Guardiolos asistentas Mančesterio klube.

Atkaklios kovos laukiama ir „Sheffield United“ bei „Aston Villa“ rungtynėse. Tik 19-oje vietoje besirikiuojantys Birmingemo futbolininkai, kurie per 28 turus pelnė 25 taškus, versis per galvą, kad iškovotų bent tašką. Jie kaunasi dėl išlikimo elito lygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Šefildo klubo nuostabus žaidimas yra viena čempionato staigmenų. „United“ užima septintąją poziciją – 43 taškai 28-iuose mačuose. Dar praėjusį sezoną Šefildo komanda rungtyniavo žemesnėje šalies lygoje.

„Manchester City“ ir „Arsenal“ susirėmimo tiesioginė transliacija trečiadienį – 22.05 val. per „TV3 Sport“ ir „Go3“ platformą. „Aston Villa“ ir „Sheffield United“ akistata prasidės 19.50 val. per „TV3 Sport 2“ ir „Go3“ platformoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų