REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai ne viena moteris sugaišta nemažai laiko prie veidrodžio, kuomet ruošiasi kažkur išeiti – ką jau kalbėti apie tobulą makiažą, apie kurį svajoja daugelis. Žinoma, visuomet galima makiažo atsisakyti visai, deja, ne kiekviena turi tokią tobulą odą, kad iš tiesų tai išdrįstų.

Tikriausiai ne viena moteris sugaišta nemažai laiko prie veidrodžio, kuomet ruošiasi kažkur išeiti – ką jau kalbėti apie tobulą makiažą, apie kurį svajoja daugelis. Žinoma, visuomet galima makiažo atsisakyti visai, deja, ne kiekviena turi tokią tobulą odą, kad iš tiesų tai išdrįstų.

REKLAMA

Vis dėlto laiko sutaupyti besidažant šiais laikais padeda ir permanentinis makiažas, tačiau jį iki šiol gaubia įvairūs mitai. Laidos „Būk sveikas“ metu, Fausta Budreckytė, ilgalaikio makiažo specialistė, paneigė daugelį jų.

Anot jos, permanentinis makiažas šiais laikais yra labai pažengęs. „llgalaikis makiažas, mikropigmentacija – tikriausiai teko ne kartą girdėti šiuos terminus. Daugumos klientų nuomone, tai yra skirtingi dalykai, tačiau tai yra vienas ir tas pats. Ką aš vadinu šiuolaikiniu ilgalaikiu makiažu? Tai – estetiškai ir skoningai paryškinti veido bruožai, remiantis natūralumu“, – sako Fausta.

F. Budreckytė atkreipė dėmesį, jog prieš procedūrą, be galo svarbu pasidomėti, kas jums ją atliks. „Reikia būtinai pasidomėti apie meistro kompetenciją, kaip atrodo jo darbai – nebūtinai po procedūros, bet ir sugijus. Svarbu atkreipti dėmesį, kiek meistras tobulinasi šioje srityje, kokie yra jo pasiekimai“, – pridėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

O štai prabilusi apie procedūros skausmingumą, specialistė nustebino – pasirodo, kad dabar procedūra greičiau kelia ne skausmingus, o malonius išgyvenimus.

REKLAMA

„Kadangi naudojama šiuolaikinė įranga, naujausios atlikimo technikos, kurios labai minimaliai pažeidžia odą, todėl jaudintis nereikėtų. Daugumos klienčių nuomone, procedūra yra daugiau maloni, nei skausminga. Kiekvienas žmogus skirtingai toleruoja skausmą, tačiau diskomfortas gali būti tik labai minimalus. Tai, žinoma, priklauso ir nuo kliento psichologinės būklės. Jei klientas puikiai jaučiasi ir pasitiki meistru, tai didelė tikimybė, kad jis procedūros metu gali net užsnūsti. Taip dažniausiai ir būna“, – šyptelėjo ji.

Daugelis baiminasi ir nepageidaujamo, į raudonumą linkusio atspalvio, kuris atsiranda praėjus kuriam laikui po procedūros. F. Budreckytė paaiškino, kad teisintai atlikus procedūrą, taip niekuomet nenutiks. 

REKLAMA
REKLAMA

„Naudojant šiuolaikinius pigmentus, teisingai parinkus pagal klientų odos tipą, teisingai įvedus į odą, spalva nepakis į nepageidaujamą atspalvį. Laikui bėgant turėtų tik tolygiai blukti“, – sakė ji.

O štai korekciją reikėtų pasidaryti netrukus: „Korekciją reikėtų atlikti po vieno mėnesio, o kaip pigmentas prigis ir įsisavins į odą, numatyti yra labai sudėtinga, nes kiekvieno kliento oda skiriasi. Atvykus po mėnesio, specialistas apžiūrės ir įvertins.“

Geriausia žinia toms, kurios siekia sutaupyti laiko, yra ta, jog procedūra – išties yra ilgaamžė. „Procedūros ilgaamžiškumas priklauso nuo kelių dalykų – nuo kliento amžiaus, nuo jo odos tipo, nuo jos regeneracijos spartos, išorinių ir vidinių organizmo dirgiklių, bei, žinoma, pigmentos pigmentacijos ir parinkto atspalvio. Gali išsilaikyti nuo 2 iki 4 metų ir ilgiau“, – aiškino specialistė.

Visą pokalbį iš laidos „Būk sveikas“ su permanentinio makiažo specialiste F. Budreckyte pamatysite peržiūrėję ištrauką straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų