REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje paryčiais vieno bendrabučio gyventojai laiptinėje aptiko šiukšlių maiše vos gimusį naujagimį. Iki kritinės ribos atšalęs ir vos gyvas berniukas atsidūrė medikų rankose, gimdyvė dar nerasta.

Panevėžyje paryčiais vieno bendrabučio gyventojai laiptinėje aptiko šiukšlių maiše vos gimusį naujagimį. Iki kritinės ribos atšalęs ir vos gyvas berniukas atsidūrė medikų rankose, gimdyvė dar nerasta.

REKLAMA

47-tu numeriu pažymėtame Vilties gatvės 9-aukščiame bendrabutyje paryčiais gyventojai aptiko vos mirtinai nesušalusį naujagimį. Pasak antro aukšto kaimynų, ką tik gimęs berniukas buvo rastas juodame, šiukšlėms skirtame maiše, suvyniotas į audeklą.

Kaimynai pasakoja, kad ryte dar matė juodą maišą koridoriuje, bet dabar jo nebėra:

„Tai nežinau ryte aš jį (maišą – aut. past.) dar mačiau kampe, prie laiptinės. Ne aš vaiką radau, mane tik policija apklausė, ar nematėt nėščios moters. Nemačiau."

Kita namo gyventoja Rūta pasakoja, kad kaip tik paryčiais, apie 5-kias, susidūrė su keista jaunuolių pora prie antro aukšto laiptinės. Moters dėmesį patraukė tai, kad apsiašarojusi mergina buvo kruvinomis rankomis, o jos vaikinas ją nervingai ragino pasiskubinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuėjau į laiptinę ir tada, aš sakau, išgirdau, kad greičiau dėk, dėk, dėk. Aš taip atsisuku, liftą spaudžiu, žiūriu, užstrigęs, galvoju, o Jetau, į 9 aukštą reiks pėškom, aš pradėjau lipt link 2 aukšto ir jie žemyn."

REKLAMA

Liudininkė spėja, kad staiga gimdyti pradėjusi moteris tai galėjo padaryti netoliese:

„Aš galvoju, ar nebus čia taip, kad ji kieme kažkur pagimdė ir atnešė. Nes mergina tikrai nebuvo, nu, rankos buvo pas ją kraujuotos, kai aš ją pamačiau, aš sakau, ten nubėgau ir išsigandau, nes man pradėjo rėkti tas vaikinas, ateik čia ir aš tiesiog pabėgau."

Naujagimis rastas tik apie pusę septynių ryte. Iškart buvo iškviesti medikai ir policija. Vaikelio būklė buvo kritinė. Sušalusį kūdikį medikai šildė kone parą. O nuo jo kūnelio sklido keistas nešvaros kvapas.

REKLAMA
REKLAMA

Kūdikis buvo paliktas susuktas į audeklą daugiabučio namo koridoriuje, kur pastebėjo to namo gyventojai. Kūdikis, įtariama, kad gimęs tą pačią parą. Kol kas mama dar nėra nustatyta", – sako policijos atstovas Tadas Martinaitis.

„Kūdikis buvo atšalęs, todėl gydytojai pirma dėjo visas pastangas, kad jį sušildytų. Šitas procesas truko kone visą dieną. Ir tik po pietų pavyko pasiekti normalią kūno temperatūrą. Nuo kūdikio sklido toks galbūt, kaip gydytojai įvardijo, nešvarumų kvapas, tačiau jokio alkoholio kvapo medikai nejautė", – komentavo ligoninės atstovas Vytautas Riaubiškis.

Antrame laiptinės aukšte nėra elektros, tad į tamsų kampą numesto naujagimio galėjo niekas ir nepastebėti. Gimdyvės ieško ir policija, ir vaiko teisių tarnyba. Beje, jei tėvai neatsiras, vaiko teisės ketina berniuką pakrikštyti Viliumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai tokį poelgį vertina griežtai:

„Tragiška, tiesiog baisu pagalvoti, kaip taip galima padaryti, protu nesuvokiama."

„Reikėjo šitam jau kviesti greitąją, į ligoninę išvežti tą vaiką, jeigu patys nenori auginti. Nepalikti, vis tiek, jeigu jau tu gimdei, tai kaip tu baisiau negu žvėrį."

Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėjas Dovaras Nevardauskis padėtį komentuoja taip:

„Šiuo metu vertinama vaiko situacija, galimai bus nustatytas vaiko apsaugos poreikis, na, jeigu neatsiras vaiko įstatyminio atstovo, bus kreiptąsi į teismą su prašymu išduoti teismo leidimą paimti vaiką kaip likusį be tėvų." 

Policijos atstovas Tadas Martinaitis primena, kad kūdikis buvo paliktas be priežiūros laiptinėje, tad tai padariusiems asmenims gresia už tai laisvės atėmimas net iki 2 metų, areštas arba bauda. 

Naujagimis, anot medikų, gimęs išnešiotas, bet nedidelio svorio. Ar jis visiškai sveikas, kol kas atliekami išsamūs sveikatos tyrimai.

O ikiteisminį tyrimą pradėjusi policija prašo atsiliepti ir gyventojus mačiusius besilaukiančią, bet vaiko neturinčios moters.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų