REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato prijungtą ir kelias savaites taip pragulėjusį pacientą, kuris po to numetė 22 kilogramus, išgirdo visas pasaulis.

Apie prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato prijungtą ir kelias savaites taip pragulėjusį pacientą, kuris po to numetė 22 kilogramus, išgirdo visas pasaulis.

REKLAMA

Koronavirusą išgyvenęs Mike‘as Schultzas tikisi, kad jo nuotrauka bus verta tiek, kiek tūkstantis įspėjimų. Slaugytojas iš San Francisko išgarsėjo visame pasaulyje, pasidalinęs savo nuotrauka prieš ir po koronaviruso, kurioje matoma, ką liga padarė sveikam jo kūnui.

Kairėje pusėje esančioje nuotraukoje, darytoje prieš atsigulant į ligoninę dėl COVID–19, matomas raumeningas vyro kūnas. „Buzzfeed News“ jis pasakojo, kad svėrė apie 86 kg ir šešis arba septynis kartus per savaitę sportuodavo. Dešinėje pusėje esanti nuotrauka daryta po pusantro mėnesio ligoninėje, kur jis buvo be sąmonės ir prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos. Šioje nuotraukoje vyras beveik neatpažįstamas ir sveria vos 63 kg.

„Norėjau visiems parodyti, kaip gali būti baisu 6 savaites būti prijungtam prie ventiliatoriaus ar intubuotam.“ – Instagramo įraše rašė 43–ejų metų amžiaus M. Schultzas. Pasižiūrėkite patys:

REKLAMA
REKLAMA

Vyras sako, kad anksčiau jokiomis ligomis nesirgo, todėl prieš užsikrėsdamas nemanė, kad COVID–19 galėtų jam kelti rimtą pavojų, kaip anksčiau galvojo daugelis, manydami, kad naujasis koronavirusas grėsmę kelia tik vyresnio amžiaus ir lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms, o tuo tarpu beveik nepakenkia jaunesniems ir sveikesniems. Tačiau žinoma, kad net ir maži vaikai gali užsikrėsti ir sirgti paslaptingu daugialypiu uždegiminiu sindromu, kuris siejamas su virusu.

REKLAMA

„Maniau, kad esu pakankamai jaunas, kad virusas man nepakenktų, pažįstu daug žmonių, kurie galvoja tą patį.“ – sako M. Schultzas.

Su savo vaikinu Joshu Hebblewaite jis kovo mėnesio pradžioje lankėsi žiemos vakarėlių festivalyje Majamyje. Mažiausiai 38 ten buvę žmonės vėliau susirgo COVID–19, trys jų mirė, praneša „Miami Herald“.

Grįžę į Josho namus Bostone, po kelių dienų abu jie pasijuto sergantys. M. Schultzui temperatūra pakilo iki 39,4, jam buvo sunku kvėpuoti. Kovo 16 dieną jis buvo paguldytas į vieną Bostono ligoninę, o po keturių dienų perkeltas į kitą, didesnę. Jis susirgo plaučių uždegimu, buvo be sąmonės ir intubuotas pragulėjo keturias su puse savaitės.

REKLAMA
REKLAMA

Laiko jis taip nejautė, kad manė praėjus gal savaitę – taip jis sakė pabudęs. Iš pradžių vyras buvo toks silpnas, kad negalėjo net nulaikyti savo telefono, rašoma marketwatch.com.

Jo sveikimo procesas buvo lėtas, bet stabilus, o dabar jo užduotis – susigrąžinti buvusį plaučių pajėgumą. Gera žinia, kuria jis gegužės 14 dieną pasidalino Instagrame – po 57 dienų ligoninėje jis pagaliau išleistas namo ir dabar gydosi kartu su savo vaikinu.

Internete žaibiškai išplitusi jo nuotrauka praeitą trečiadienį buvo pats žiūrimiausias dalykas Reddite, o Instagrame surinko 20 000 širdelių. „Norėjau parodyti, kas gali atsitikti bet kam.“ – sakė jis. – „Nesvarbu, ar esate seni, ar jauni, ar turite lėtinių ligų. Tai gali jums nutikti.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų