REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po koronaviruso pandemijos kelionių ištroškę tautiečiai jau įsidrąsino ir planuoja vasaros atostogas šiltuosiuose kraštuose. Pasak kelionių organizatorių, tūkstančiai lietuvių jau kraunasi lagaminus ir liepos mėnesį atsipūsti nuo koronaviruso skris į saulėtąsias Graikijos salas ir Bulgariją.

Po koronaviruso pandemijos kelionių ištroškę tautiečiai jau įsidrąsino ir planuoja vasaros atostogas šiltuosiuose kraštuose. Pasak kelionių organizatorių, tūkstančiai lietuvių jau kraunasi lagaminus ir liepos mėnesį atsipūsti nuo koronaviruso skris į saulėtąsias Graikijos salas ir Bulgariją.

REKLAMA

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras perspėja lietuvius neskubėti kelti sparnų, mat išlieka didelė tikimybė iš užsienio į Lietuvą atsivežti koronavirusą. O taip rizikuojama ne tik savo, bet ir artimųjų sveikata.

Į Lietuvą sugrįžta svetur užstrigę lietuviai

Kupini džiaugsmo pirmaisiais skrydžiais po koronaviruso pandemijos į Lietuvą iš užsienio grįžta svečiose šalyse užstrigę tautiečiai.

Iš lietuvių turistų pamėgtos salos Kipro parskridusi vilnietė sako dar kovo pabaigoje turėjusi būti Lietuvoje, tačiau koronavirusas sujaukė visus planus: „Aš ten gyvenau, norėjau išskristi, bet prasidėjo koronavirusas, tada negalėjau ir dabar ką tik grįžau.“

REKLAMA
REKLAMA

„Labai norėjome namo kuo greičiau norėjau grįžti pas šeimą, į treniruotes norėjau grįžti, nes žaidžiu futbolą. Tiesiog laukiau, kad kuo greičiau galėčiau grįžti namo“, – kalbėjo Samanta.

REKLAMA

„Laukėme jau labai, keistas jausmas netikėjome, kad išskrisime, vis nukeldavo skrydį“, – sakė Laura.

Kiti kraunasi lagaminus ir keliauja į užsienį

Kol vieni lietuviai pirmaisiais skrydžiais išsiilgę artimųjų grįžta namo į Lietuvą, kiti jau kraunasi lagaminus ir perka kelialapius į užsienio kurortus.

Kelionių organizatorius ,,Tez Tour“ nuo liepos pirmos dienos skraidins tautiečius į Graikijos salas – Kretą, Rodą, taip pat Peloponesą, Bulgarijos kurortus – Varną ir Burgasą.

Nuo koronaviruso pavargę lietuviai jau įsidrąsino ir keliones užsienyje planuoja be didelių baimių.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų programa suplanuota būtent liepos mėnesiui, tai apie 6 tūkstančius keliautojų. Tiek mes turėtume išskraidinti. Kol kas nėra pilni visi reisai, turime dar vietų, nes ne tiek daug laiko turėjome pardavimams paskatinti, jie dabar ypatingai aktyvūs. Žmonės tikrai renkasi tas keliones, skrydžiai liepos pirmomis dienomis beveik pilnai užpildyti“, – teigė ,,Tez Tour“ rinkodaros vadovė Inga Aukštuolytė.

Tiesa, kol kas keliauti į lietuvių pamėgtus saulėtuosius kraštus – Turkiją, Egiptą, Izraelį galimybių nėra. Tad iš anksto šiomis kryptimis kelialapius įsigiję tautiečiai juos keičia į Graikijos kurortus.

Pasak kelionių organizatoriaus ,,Novaturo“, lietuvių pamėgta Turkija turistus jau įsileidžia, viešbučiai pradeda veikti jau liepos mėnesį, tačiau lietuviams geriausiu atveju teks lukterėti iki vasaros vidurio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nori, nes Turkija yra labai mėgiama mūsų tautiečių, jie įpratę ten atostogauti. Turkija jau po truputėlį atidarinėja skrydžius, o mūsų planuojama rugpjūčio mėnuo“,  – teigė ,,Novaturo“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė.

Pasak kelionių organizatorių, tiek Graikija, tiek Bulgarija laukia turistų ir žada imtis visų saugumo priemonių. Oro uostuose turistams atsitiktinai bus matuojama temperatūra, taip pat pervežant keliautojus ketinam riboti jų skaičių.

Viešbučiai jau ruošia planus, kaip patenkinti visų turistų didžiausią džiaugsmą – gauti maitinimą „viskas įskaičiuota“.

„Viešbučiai suteiks visą numatytą viskas įskaičiuota ar kokį kitą maitinimo tipą. Aišku,bus apribotas taip vadinamas švediškas stalas. Gal savarankiškai besiilsintis pats negalės pasirinkti to maisto, bet bus personalas, kuris pasirinktą norimą patiekalą įdės“, – sakė ,,Tez Tour“ rinkodaros vadovė I. Aukštuolytė.

REKLAMA

Ragina lietuvius susilaikyti nuo kelionių

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gyventojams rekomenduoja susilaikyti nuo atostogų svečiose šalyse. Mat pastaruoju metu daug nerimo Lietuvoje pasėjo įvežtiniai koronaviruso atvejai. Vien birželį Lietuvoje jau registruota 17 įvežtinių COVID-19 atvejų.

„Faktas, kad įvežimo rizika tikrai egzistuoja, todėl būtina laikytis rekomendacijų, nurodymų ir tikrai labai gerai pergalvoti savo keliones Kalbant apie turistines keliones, manyčiau, kad dar nėra laikas pradėti keliauti. Reikia suprasti, kad rizikuojame ne tik savo sveikata, bet ir artimųjų“, – sakė Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikina, kad pasibaigus karantinui iš koronaviruso paveiktų šalių atvykusiems asmenims bus rekomenduojama izoliuotis. Ministro įsakymu ketinama patvirtinti tokių šalių sąrašą, o nesilaikant rekomendacijos izoliuotis, grasinama ir baudžiamąja atsakomybe.

„Nors tai yra rekomendacinė nuostata, bet pagal galiojančius įstatymus žmogus gavęs tokią rekomendaciją, jei jam pasireiškia simptomai, jisai turi vykti tikrintis. Ir jeigu jisai tokioje situacijoje pavaikštinės, užkrės kitus asmenis, o kitiems asmenims bus sveikatos sutrikimai. Tai žmogui gali grėsti administracinė ar baudžiamoji atsakomybė“, – perspėjo ministras.

Dar gegužės mėnesį, koronaviruso akivaizdoje, visuose šalies oro uostuose keleivių srautai buvo skaičiuojami tūkstančiais. Prognozuojama, kad atsigaunant turizmui, birželį keliaujančiųjų bus skaičiuojama dešimtimis tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų