REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Namas, kuriame rastas paliktas naujagimis (nuotr. tv3.lt)

Aiškėja daugiau detalių apie Panevėžyje rastą naujagimį. Vos vienos dienos amžiaus kūdikis buvo rastas namo gyventojo, kol kas nežinoma, kas yra kūdikio tėvai.

26

Aiškėja daugiau detalių apie Panevėžyje rastą naujagimį. Vos vienos dienos amžiaus kūdikis buvo rastas namo gyventojo, kol kas nežinoma, kas yra kūdikio tėvai.

REKLAMA

Policijos departamentas informavo, kad birželio 15 d. apie 6 val. 38 min. Panevėžyje, daugiabučio namo laiptinėje, rastas paliktas vyriškos lyties naujagimis. Kūdikis buvo pristatytas ir paguldytas į ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Papildyta 12.55 val.

TV3 žiniomis, vaikas rastas Panevėžyje, Vilties g. įsikūrusiame bendrabutyje. Kūdikis rastas antro aukšto laiptinės kampe. Namo gyventojai pasakoja, kad šalia mėtėsi ir juodas maišas. Vaikas buvo suvyniotas į audeklą, tad svarstoma, kad maiše vaikas buvo atneštas į laiptinę.

Papildyta 11.06 val.

Panevėžio apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) patarėjas Panevėžio mieste Dovaras Nevardauskis teigė, kad kol kas informacijos nei apie vaiko motiną, nei apie tėvą nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Vaiko teisių atstovo tvirtinimu, bus vertinama vaiko situacija. Jei neatsiras kūdikio tėvai, bus vertinamas reikalingas apsaugos poreikis. Šiuo pagrindu bus kreipiamasi į teismą su prašymu leisti paimti vaiką.

REKLAMA

„Jeigu teismas išduos leidimą, bus pagrindas globos teikimui. Bus ieškomas globėjas ir vaikas atsidurs pas jį“, – tolimesnį vaiko likimą nupasakojo D. Neverdauskis.

Papildyta 10.40 val.

Respublikinės Panevėžio ligoninės atstovas Vytautas Riaubiškis teigė, kad kūdikis šiuo metu yra stebimas, jo būklė sunki, bet stabili. Kūdikis guli ligoninės Akušerijos skyriuje. Vaikui atliekami įvairūs tyrimai, artimiausiu metu paaiškės, kokia iš tikrųjų vaiko sveikata.

Pasak ligoninės atstovo, medikai įtaria, kad naujagimis laiptinėje paliktas naktį. Rastas kūdikio kūnelis buvo šaltas, tad specialistams teko beveik parą šildyti jį, kad kūdikio kūnas pasiektų reikiamą temperatūrą. Rasto naujagimio svoris – nedidelis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo V. Riaubiškis, nuo kūdikio sklido keistas kvapas, tačiau, kaip pažymėjo ligoninės atstovas, tai buvo ne alkoholio, o veikiau nešvaros kvapas.

Kaip naujienų portalui tv3.lt komentavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis, kol kas kūdikio tėvai nėra nustatyti. 

„Kūdikis rastas Panevėžio daugiabutyje, apie tai pranešė namo gyventojas, pastebėjęs kūdikį“, – teigė T. Martinaitis.

Pasak jo, įtariama, kad kūdikis yra gimęs tą pačią dieną. T. Martinaičio tvirtinimu, kūdikio būklė sunki, bet stabili.

Prašoma ką nors žinančius apie galimą gimdyvę pranešti policijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų