REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija antradienį pranešė apie dar 27 „vietinius“ koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejus, užregistruotus Pekine, kur naujas židinys didmeninės prekybos maisto produktų turguje sukėlė Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) susirūpinimą ir paskatino pradėti didžiulę infekuotųjų paieškos ir testavimo programą.

Kinija antradienį pranešė apie dar 27 „vietinius“ koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejus, užregistruotus Pekine, kur naujas židinys didmeninės prekybos maisto produktų turguje sukėlė Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) susirūpinimą ir paskatino pradėti didžiulę infekuotųjų paieškos ir testavimo programą.

REKLAMA

Pokalbis apie Kinijoje vėl plintantį koronavirusą su Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė.

Naujienų portalas tv3.lt skelbė, kad atsižvelgiant į naujus atvejus, patvirtintas užsikrėtusiųjų skaičius Kinijos sostinėje per pastarąsias penkias dienas išaugo iki 106, o vietos pareigūnai karantinavo beveik 30 miesto mikrorajonų bei atliko tyrimus dešimtims tūkstančių žmonių.

Vienas Pekino valdžios pareigūnas perspėjo, kad padėtis sostinėje yra „nepaprastai sunki“.

„Šiuo metu svarbiausia ir neatidėliotina užduotis – ryžtingai užkirsti kelią epidemijai ir ją kontroliuoti“, – spaudos konferencijoje pareiškė miesto valdžios atstovas Xu Hejianas ir pridūrė, kad sostinė privalo „imtis tvirčiausių, ryžtingiausių ir griežčiausių priemonių“ protrūkiui suvaldyti.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžia antradienį uždarė dar vieną turgų – centriniame Sičengo mikrorajone įsikūrusią Tiantaohongliano prekyvietę, vienam jo darbuotojui diagnozavus COVID-19, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

REKLAMA

Taip pat buvo įvestas karantinas aplink turgaus esančiuose septyniuose gyvenamuosiuose pastatuose.

Anot PSO, naujas židinys kelia nerimą, atsižvelgiant į Pekino dydį ir integruotumą.

„Tokie židiniai kaip šis kelia susirūpinimą, jį reikia ištirti ir kontroliuoti, o kinų valdžia būtent tai ir daro“, – patikino PSO ekstremalių situacijų direktorius Mike'as Ryanas.

Pekino pareigūnai pranešė, kad COVID-19 testai buvo atlikti visų miesto maisto produktų turgų paviljonų, restoranų ir valstybinių institucijų valgyklų savininkams bei vadybininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį visoms Pekino uždaroms sporto ir pramogų įstaigoms buvo liepta užsidaryti, o kai kurie kiti Kinijos miestai perspėjo, kad bus karantinuojami atvykstantieji iš sostinės.

Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija taip pat pranešė apie keturis naujus užsikrėtimo atvejus Pekiną supančioje Hebėjaus provincijoje.

Kitas atvejis, apie kurį pranešta pietvakarinėje Sičuano provincijoje, siejamas su Pekino židiniu, pažymėjo sveikatos apsaugos pareigūnai.

Pareigūnai sekmadienį informavo, kad visi iki tol užfiksuoti nauji COVID-19 atvejai siejami su Sifandžio turgumi, kur nuo gegužės 30 dienos apsilankė 200 tūkst. žmonių.

Daugiau nei 8 tūkst. šio turgaus darbuotojų buvo atlikti tyrimai, jie nusiųsti į centralizuotus karantino centrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šio vėliausio protrūkio dauguma infekuotųjų per pastaruosius kelis mėnesius buvo namo sugrįžę Kinijos piliečiai, susirgę kitose šalyse, kur yra išplitusi pandemija.

Kinijos Ligų kontrolės ir prevencijos centras pirmadienį pareiškė, kad Pekino protrūkio metu aptikta viruso kamienas yra „pagrindinė epidemijos padermė Europos šalyse“.

Nors viruso pėdsakų buvo rasta ant pjaustymo lentelių, naudojamų apdorojant importuotą lašišą „Xinfadi“, „tai aiškiai ar neabejotinai nerodo, kad [užkratas] atvyko kartu su importuotomis jūros gėrybėmis“, interviu CCTV pabrėžė institucijos vyriausiasis epidemiologas Wu Zunyou.

„Kai Pekine staiga atsirado naujų atvejų, mėginome nustatyti protrūkio priežastis, nes per pastaruosius du mėnesius nebuvo aptikta jokių COVID-19 atvejų“, – teigė ekspertas.

„Nagrinėjome keletą galimybių ir labiausiai tikėtina, kad naujojo koronaviruso nešiotojas atvyko iš teritorijos už Kinijos ribų ar iš kitų Kinijos dalių“, – pridūrė jis.

Antradienį šalyje buvo pranešta apie dar aštuonis „įvežtinius“ atvejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų