REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Belgrade (Serbija) ištraukti Rytų Europos teniso čempionato burtai. Šiame turnyre išvysime ir geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį (ATP-72).

 Belgrade (Serbija) ištraukti Rytų Europos teniso čempionato burtai. Šiame turnyre išvysime ir geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį (ATP-72).

REKLAMA

Lietuvis pateko į E grupę, kurioje bus vienas iš favoritų. R.Berankio lauks Serbijos veteranas Viktoras Troickis (ATP-184), Prancūzijai atstovaujantis Luka Pavlovičius (ATP-963) ir dar vienas serbas Borisas Butulija (ATP-1312).

V.Troickis 2011 m. ATP vienetų reitinge buvo pakilęs net iki 12-os vietos, bet dabar jam jau 34-eri ir jo rezultatai gerokai suprastėjo. Serbas prieš lietuvį iki šiol nebuvo žaidęs. Per karjerą V.Troickis laimėjo 3 ATP 250 serijos vienetų turnyrus, iš kurių paskutinį – 2016 m. Serbas taip pat laimėjo du ATP 250 dvejetų turnyrus, su šalies rinktine jis 2010 m. iškovojo Daviso taurę, o 2020 m. triumfavo ir „ATP Cup“ turnyre.

20-metis L.Pavlovičius ir 21-erių B.Butulija vyrų tenise neturi nė vieno titulo ir bus aiškūs grupės autsaideriai. Tiesa, B.Butulija turėjo kiek geresnę karjerą jaunių tenise. 2017 m. jis ITF jaunių (iki 18 metų) reitinge buvo pakilęs iki 195-os vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Jau pirmadienį nuo 11 val. Lietuvos laiku R.Berankis susitiks su L.Pavlovičiumi. Antradienį apie 19 val. jo laukia intriguojanti dvikova su V.Troickiu, o trečiadienį apie 13 val. jis susitiks su B.Butulija. Visi šie laikai – preliminarūs. Jei kortą užklups lietus, mačai gali būti perkelti į kitą dieną.

REKLAMA

Serbijoje penktadienį baigėsi „TSS Tour“ turnyras, kuriame „apšilo“ ir keletas Rytų Europos čempionato dalyvių. Šiame turnyre nugalėtoju tapo bosnis Damiras Džumhuras (ATP-107), finale 0:6, 6:3, 6:2 įveikęs serbą Nikolą Milojevičių (ATP-145).

Turnyre žaidė ir du būsimi R.Berankio varžovai. B.Butulija pasiekė aštuntfinalį, kuriame 0:6, 3:6 neprilygo serbui Danilo Petrovičiui (ATP-157). Tuo tarpu L.Pavlovičius krito dar pirmajame rate, kai 7:6 (7:4), 2:6, 1:6 nusileido bosniui Nemanjai Maleševičiui (ATP-1572).

Tuo tarpu V.Troickis, kaip ir R.Berankis, turnyrą pasitiks po kelių mėnesių pertraukos be teniso mačų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų