REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoj sovietinių dušinių beveik ant jūros kranto išdygusį milžinišką namą siekiantys nugriauti palangiškiai šiandien surengė neįprastą akciją. Nešini rankšluosčiais ir avėdami šlepetėmis žmonės kviečia pamėginti į statinį patekti ir čia išsimaudyti.

Vietoj sovietinių dušinių beveik ant jūros kranto išdygusį milžinišką namą siekiantys nugriauti palangiškiai šiandien surengė neįprastą akciją. Nešini rankšluosčiais ir avėdami šlepetėmis žmonės kviečia pamėginti į statinį patekti ir čia išsimaudyti.

REKLAMA

Graži muzika, prie gražaus pastato beveik ant jūros kranto Palangoje. Čia buriuojasi rankšluosčiais nešini ir šlepetes avintys žmonės. Jie planuoja užeiti į vidų išsimaudyti.

„Susirinkom prie taip vadinamų dušinių. Ir norim išsimaudyti. Klausiame, kur mūsų dušinės tos žymiosios, kurios atsirado čia botanikos parke, ir yra aptvertos“, – sako piketo organizatorė Monika Peldavičiūtė.

Tam pritaria ir kiti atėję:

„Kaip ir visi laukiam, kada mus įsileis, kada bus galimybė atsiprausti kaip palangiškiams ir svečiams.“

REKLAMA
REKLAMA

„Pastatas nepanašus į dušines ir paskirties neatitinka, klausiame ir ieškom atsakymo.“

Skandalas ir kilo, kai sovietmečių statytą ir nusidėvėjusį dušinių pastatą 2014-ais metais Palangos savivaldybė leido rekonstruoti į poilsio aptarnavimo pastatą. Tačiau vos 60 kvadratinių metrų plotą užimančios dušinės rekonstruojant virto per 500 kvadratinių metrų plotą užimančiu statiniu.

REKLAMA

Jis, dalies palangiškių įsitikinimu, yra gyvenamasis namas. Todėl jie nusprendė savo kailiu patikrinti, kokia yra realybė – čia poilsio, ar gyvenamosios patalpos. Tačiau sulaukė grasinimų teismu ir savo minties atsisakė. Sako, apsiribos tik piketu.

„Ir savivaldybė nenorėjo derinti leidimo. Nors taikiam susirinkimui leidimo nereikia. Ir savininko advokatas sako, kad savininkės orumą žeidžiam“, – pasakoja M. Peldavičiūtė.

Nuomonę reiškia ir kiti dalyviai:

„Parko teritorija ir turi būti parko teritorija, skirta žmonėms.“

„Keista, nes ir prokuratūrai viskas teisinga, nes keliam klausimą, kaip taip gali būti, nes viskas teisinga, bet savivaldybės atsakomybė lieka.“

REKLAMA
REKLAMA

Tokių veiksmų palangiškiai ėmėsi nusivylę valdžios ir teisėsaugos abejingumu. Mat prašydami apginti viešąjį interesą, žmonės kreipėsi į prokuratūrą. Tačiau ši, atlikus tyrimą, nustatė, kad teritorija, kurioje stovi pastatas, priskiriama Pajūrio juostai, o vadovaujantis Pajūrio juostos įstatymu, tiek nauja statyba, tiek pastato rekonstrukcija yra galimos. 

Anot prokurorų, tai nėra teritorija, kurioje galiotų kategoriški draudimai vykdyti statybos darbus. Todėl tyrimą nutraukė. Panašios pozicijos laikosi ir leidimą rekonstruoti pastą išdavusi kurorto savivaldybė.

„Kol skundų nėra, tol viskas gerai. Kai prasidės veikla, tada ir žiūrėsim. Tokios paskirties pastate gali būti vykdoma paplūdimio inventoriaus nuoma, masažai, poilsio patalpos“, – teigia savivaldybės atstovas Vytautas Korsakas.

Tačiau prieš šio namo buvimą ant jūros pakrantės protestuojantys palangiškiai ir juos palaikantys žada rankų nenuleisti. Žmonės sako akylai stebėsią, ar buvusiose dušinėse neapsigyvens naujakuriai. O dabar renka parašus peticijai, kurią įteiks kurorto valdžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų