REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per penkis šių metų mėnesius įvaikinti 27 Lietuvoje be tėvų globos likę vaikai, ketvirtadienį pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Per penkis šių metų mėnesius įvaikinti 27 Lietuvoje be tėvų globos likę vaikai, ketvirtadienį pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

REKLAMA

Įstaigos duomenimis, iš jų 12 įvaikino užsienyje gyvenančių lietuvių, mišrios arba užsieniečių šeimos.

Didžioji įvaikintų vaikų dalis –19 vaikų – yra mažamečiai, iš jų 14 vaikų – iki trejų metų amžiaus, penki vaikai – iki šešerių metų amžiaus. Šiuo metu įvaikinimo laukia 369 galimi įvaikinti vaikai, didžioji jų dalis yra vyresnio amžiaus – nuo 10 iki 17 metų.

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Įvaikinimo ir globos skyriaus vedėjos Agnės Marčiukaitienės, vyresnio amžiaus vaikams įtėvius rasti yra sunkiausia, ši tendencija nesikeičia.

„Pasiryžtantys įvaikinti ar globoti vaiką asmenys – labai laukiami. Ypač raginame savo namų duris atverti ir šeimos šilumą dovanoti vyresnio amžiaus vaikams. Visiems vaikams, kokio amžiaus jie bebūtų, labai svarbu augti šeimoje, tačiau vyresnio amžiaus vaikams sunku rasti įtėvius ar globėjus“, – pranešime cituojama A. Marčiukaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybos teigimu, šiuo metu galimų įvaikinti vaikų sąraše yra 1064 vaikai. Šiais metais į jį įrašyti 74 tėvų globos netekę vaikai, iš jų 18 – iki trejų metų amžiaus. Tačiau ne visi šiame sąraše įrašyti vaikai nori būti įvaikinti. Maždaug du trečdaliai jų, daugiausia vyresnio mokyklinio amžiaus, nesutinka būti įvaikinti, nes palaiko artimus ryšius su biologine šeima, giminaičiais ar kitais jiems svarbiais asmenimis, pasirenka likti gyventi ir mokytis Lietuvoje.

REKLAMA

2019 metais buvo įvaikinti 108 Lietuvoje be tėvų globos likę vaikai. Iš jų trečdalį įvaikino užsieniečių šeimos arba užsienyje gyvenančios Lietuvos piliečių šeimos. 2018 metais buvo įvaikinti 159 vaikai, iš jų 56 įvaikino užsieniečiai, užsienyje gyvenančios lietuvių šeimos ar mišrios šeimos.

Tarnybos duomenimis, įsivaikinti norinčių piliečių sąraše šiuo metu yra 175 šeimos ar asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų