REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Jolanta Leonavičiūtė (nuotr. Instagram)

Trenerė Jolanta Leonavičiūtė atvira – dėl šiais metais įvykusios situacijos jai teks pakoreguoti planus ir atsisakyti savo jau pamiltų, ekstremalių pokyčių. Vis dėlto net jei ir viskas būtų buvę pagal planą, į šią kelionę Jolanta tikriausiai būtų leidusis viena.

26

Trenerė Jolanta Leonavičiūtė atvira – dėl šiais metais įvykusios situacijos jai teks pakoreguoti planus ir atsisakyti savo jau pamiltų, ekstremalių pokyčių. Vis dėlto net jei ir viskas būtų buvę pagal planą, į šią kelionę Jolanta tikriausiai būtų leidusis viena.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Jolanta daugiau papasakojo apie savo iššūkių kupinas keliones bei tai, kaip šie keli mėnesiai pakeitė gyvenimą ir požiūrį į tam tikrus dalykus.

Neseniai išmoko svarbios pamokos

Nepaisant to, kad dėl karantino duris užvėrė visi sporto klubai, Jolanta dirbo ir toliau, vesdama treniruotes TV3 žiūrovams. O štai dabar ir į kitus darbus žinoma moteris grįžo jau pilnu tempu.

„Vis dar viliuosi, kad vasarą daugiau laiko galėsiu skirti sau. Karantino laikotarpis lepino absoliučia ramybe, poilsiu, savo emocinės būklės gerinimu bei vidiniu augimui. Džiugu, kad tęsiami darbai toliau su TV3 sporto klubu, todėl darbo kol kas netrūksta“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau nedaug laisvo laiko turėjusi Jolanta atviravo, kad karantino metu ne tik galėjo skirti laiko tokiems pomėgiams, kaip knygų skaitymas, bet kartu tai į jos gyvenimą atnešė ir kitokių teigiamų dalykų.

REKLAMA

„Atėjo suvokimas, kad ir koks mielas darbas bebūtų, visgi reikia poilsio. Pirmos karantino dienos galbūt ir buvo su trupučiu nerimo, bet gyvenimas labai gražiai ir įdomiai viską sudėlioja į savas vietas. Kad ir kokia iš pirmo žvilgsnio nepalanki situacija bebūtų, visada atsiras teigiamų dalykų, kurie keičia požiūrį į tam tikrus dalykus“, – sakė Jolanta.

Anot trenerės, prisimindama karantiną, ji dabar labiausiai pasiilgs ryto be žadintuvo: „Bet kuris gyvenimo etapas yra savaip įdomus. Gera grįžt į darbus, bet lygiai taip pat skirsiu nemažai laiko mokymams, kvalifikacijos kėlimui sportinėje veikloje.“

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto taip, kaip išnaudojo karantiną, J. Leonavičiūtė tikisi daug dėmesio sau skirti ir vasarą. „Kalbant apie laiko skirstymą, norisi vasarą mėgautis jos teikiamais džiaugsmais. Atsisakyt kažko nemanau, kad reikia. Neprisiimu veiklų daugiau, nei para turi valandų. Esu linkus tingėti gerąja prasme. Todėl tingėjimui visada atrasiu laiko, ir, žinoma, skaniam desertui prie kavos puodelio“, – šypsojosi ji.

Jolanta pridėjo, kad jos vasara bus rami, ir nors tikslių planų dar neturi, ji įsitikinusi – tikrai mieliau rinksis gamtą, o ne triukšmingas miesto gatves. „Nemažai darbo, daugiau laiko artimiem žmonėms bei poilsiui gamtoj važinėjant dviračiu ar tiesiog mėgaujantis šilto sezono veiklomis“, – vardijo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškino, kodėl į ekstremalių pojūčių keliones kompaniją rasti – nelengva

Kitaip nei dauguma, Jolanta per karantiną neužsikrovė papildomų kilogramų naštos, tačiau, anot jos, taip yra todėl, kad sveika mityba yra jos kasdienio maisto raciono pagrindas. 

„Nenoriu į savo skrandį mesti bet ko, kas papuola. Anksčiau galbūt ne tiek daug dėmėsio skyriau tam, ką valgau. Su kiekvienais metais vis labiau norisi rūpintis savo vidumi. Nes mes esame tai, ką mes valgom. Man be galo svarbi savijauta. Sveikas, dažniausiai pačios gamintas maistas. Daugiau daržovių bei vaisių“, – apie savo mitybą pasakojo ji.

Tiesa, pasirodo, kad jau kurį laiką ji ryžosi ir tam tikriems pokyčiams: „Jau pusę metų nevalgau mėsos. Kaip ir eksperimentas – ar pajausiu kokius neigiamus, ar teigiamus pokyčius. Tai galiu pasidžiaugti, kad mėsos atsisakymas net gi dar labiau privedė prie kokybiškesnio, daugiau maistinės vertės turinčio maisto. Taip pat atradau nemažai naujų produktų, kupinų skaidulų.“

REKLAMA

Tie, kas seka trenerę socialiniuose tinkluose, galėjo pastebėti, kad ji – tikra ekstremalių situacijų mėgėja. „Taip, mėgėja aš įstumt save į didelio diskomforto zoną. Trauka ekstremaliems dalykams visada kirba mano širdy. Šiais metais, manau, ramiai pabūsiu komforte, bet iškart po Naujų metų, sausio 3 dieną, prasidės mano kelias savaites trunkanti kelionė. Tai – ekspedicija į Antarktidą, Patagonijos kalnai“, – savo planus pasakojo ji.

Paklausta, ar į tokias keliones leidžiasi viena, J. Leonavičiūtė nustebino: „Į tokias keliones surasti kompaniją nėra taip lengva, todėl visai nebijau leistis į jas viena. Jei yra svajonė, tikslas,  belstis į kitą pasaulio kraštą dėl jos tikrai nebijau.“

Tiesa, sanot jos, norint – net ir Lietuvoje galima nuveikti kažką ekstremalaus, vis dėlto ją labiau traukia užsienis. „Mane traukia tolimos valstybės. Kalbant apie fizinį pasirengimą, tai žinoma, tam tikras fizinis pasirengimas yra būtinas. Ypatingai, jei tai liečia kopimą į kalnus. Ištvermė ne tik fizinė reikalinga, bet ir harmonija galvoje. Tokiose vietose dažnai keičiasi emocinė būklė. Svarbu adekvačiai viską vertinti, priimti bet kokias netikėtas situacijas ir tikėti savimi“, – patarė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų