REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda negali įvardinti, kada persikels į šalies vadovui skirtą rezidenciją Turniškėse. Pasak jo, dėl šios situacijos kaltas koronavirusas.

Prezidentas Gitanas Nausėda negali įvardinti, kada persikels į šalies vadovui skirtą rezidenciją Turniškėse. Pasak jo, dėl šios situacijos kaltas koronavirusas.

REKLAMA

„Nežinau“, – paklaustas, kada planuoja keltis į Turniškes, spaudos konferencijos metu atsakė G. Nausėda.

Prezidento žiniomis, parengiamieji rezidencijos projektavimo darbai buvo atlikti, tačiau tolimesnį būsimų šalies vadovo namų atnaujinimą sustabdė koronavirusas.

„Koronavirusas ir čia viską sujaukė, tie darbai sustojo dėl natūralių priežasčių“, – tikino prezidentas.

Pasak G. Nausėdos, šiuo metu darbai yra atnaujinti, tačiau tiksliai nežinoma, kad pirmoji šalies pora persikraustys į Turniškes.

Rudenį skelbta, kad G. Nausėda į Turniškes iš Pavilnių regioninio parko, kur šiuo metu ir gyvena, žada persikraustyti, tik kai prezidento rezidencijoje bus atliktas remontas.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai svarstyta, kad tai nutiks 2020 m., tačiau dabar, dėl koronaviruso sustojus atnaujinimo darbams, prezidento persikraustymo data neaiški. Šalies biudžeto projekte rezidencijos remontui išskirta ir atskira išlaidų eilutė – 359 tūkstančiai eurų.

REKLAMA

Prezidento kanceliarija Turniškėse valdo tris pastatus. Viename jų šiuo metu gyvena Valdas Adamkus su žmona. Buvęs Algirdo Brazausko namas šiuo metu be šeimininkų. O buvusios Dalios Grybauskaitės rezidencijos laukia esminis remontas. Namo plotas siekia 242 kvadratinius metrus. Keisti ketinama tik pastato vidų, o namo fasadą palikti kaip buvo.

Rudenį prezidento atstovai prasitarė ir kas bus keičiama. Pasirodo, viduje planuojama griauti dalį sienų.

„Keičiami langai, šiltinamos sienos. Noras yra atverti šį pastatą ir rezidenciją, kad ten galėtų vykti tam tikro formato renginiai. Tai reiškia, kad jis turi būti pritaikytas, turi būti tam tikros erdvės, kurios nebūtų vien gyvenamosios patalpos. Sąlyginai nedideli kambariukai, bet būtų ir erdvė, kuri tiktų priimti svečiams“, – TV3 Žinioms pasakojo prezidento atstovas spaudai A. Bubnelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų