REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė Vilniaus „Ryto“ vyr. trenerio Donaldo Kairio paskyrimą.

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė Vilniaus „Ryto“ vyr. trenerio Donaldo Kairio paskyrimą.

REKLAMA

„Man toks dviprasmiškas skonis burnoje po šio ėjimo. Galima sakyti, kad visus tuos mėnesius „Ryto“ sirgaliai buvo kvailinami ir maustomi. Nemalonu stebėti, kaip buvo atsisveikinama su Adomaičiu, kuris nežinojo apie klubo ėjimus dėl lygos keitimo, dėl jaunimo. Galiausiai, gavo SMS žinute pasiūlymą su maža pinigų suma. Kai dabar dėliojasi visi „už“ ir „prieš“, akivaizdu, jog Jarutis jau turėjo trenerį“, – mano V.Stalgaitis.

„Netikiu sutapimais ir niekas man neįrodys, kad balandžio mėnesį nebuvo kalbų su Kairiu ir čia sutapo, jog susidomėjimas pasirodė tik dabar. Nieko blogo yra išsiskirti su vyr. treneriu, bet kam kalbėti vienaip, o elgtis visiškai kitaip. Kalbant apie Kairį, tikiu šiuo specialistu ir man jis atrodo labai geras treneris“, – sakė T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš irgi netikiu sutapimais. Man atrodo, kad čia buvo būdas visus apmauti ir parodyti, jog norime gražiai išsiskirti su treneriu. Turbūt maustyti buvo gerbėjai bei visuomenė“, – rėžė E.Pulkovskis.

REKLAMA

„Jau prieš 2 savaites girdėjau, kad „Rytas“ turi trenerį, bet jo dar neskelbia. Manau, kad kalbos nebuvo laužtos iš piršto“, – pridūrė T.Kubilius. „Jaunas treneris yra geras variantas persitvarkančiai ekipai. Kairys labai norėjo dirbti Lietuvoje ir anksčiau buvę pasiūlymai tiesiog nebuvo tinkami. Pernai „Neptūnas“ labai spaudė jį, bet Donaldas norėjo palaukti, kadangi turėjo susidomėjimo iš garsesnių Europos ekipų. Tai yra puikus variantas „Rytui“. Kairys labai mėgsta puolimą, bet nėra vien į jį orientuotas treneris, kuris mėgsta discipliną“, – dėstė V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kairys moka rizikuoti su žaidėjais, kurie turi prastesnį charakterį, bet gerą įgūdžių paketą. Taip buvo su Wrotenu ir Moultrie. Pastarasis yra tinginys, kurio nenori garsios komandos, nors puolime turi gerą įgūdžių paketą. Kuo viskas baigėsi, kai nuvažiavo pas Maksvytį? Greitai buvo atleistas, kadangi nenorėjo treniruotis, nenorėjo klausyti trenerio. Tuo tarpu Donaldas rado bendrą kalbą ir tai leido pasiekti gerą rezultatą“, – pasakojo E.Pulkovskis. 

„Dabar intriga, ar liks Butkevičius su Bendžiumi. Jarutis sako, kad jie turi sutartis ir liks, tuo tarpu kiti kalba, jog nesusimažins algų ir išvyks. Manau, kad tai yra tiesiog laiko vilkinimas, nes jeigu dar nesutiko su perpus mažesniais kontraktais, tai nesutiks ir vėliau. Manau, kad jie paliks ekipą“, – sakė E.Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žvelgiant realiai į situaciją, tai yra žaidėjai, kurie verti daugiau nei dabar pasiūlė „Rytas“, todėl akivaizdu, jog jie išvyks. Jeigu klubas apsisprendė gyventi pagal kišenę, tokių žaidėjų neturėtų būti. Visiškai nesitikiu šių žaidėjų pamatyti ekipoje“, – kalbėjo V.Stalgaitis.  

„Matome, kad „Rytas“ domisi kitais žaidėjais, kurie yra gerokai žemesnio meistriškumo nei Arnas ar Eimantas. Tokių krepšininkų įsigijimas būtų keli žingsniai atgal. Masiulis nebūtų nuopuolis žemyn, bet jam pačiam tai nebūtų kilimas aukštyn, nes Čempionų lygoje jis jau žaidė du sezonus“, – mano T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų