REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penki iš septynių naujų koronaviruso atvejų patvirtinti asmeninių švenčių dalyviams Kalveliuose ir Kernavėje arba su jais susijusiems asmenims, antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Penki iš septynių naujų koronaviruso atvejų patvirtinti asmeninių švenčių dalyviams Kalveliuose ir Kernavėje arba su jais susijusiems asmenims, antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

REKLAMA

„Du susirgimo atvejai patvirtinti su švente Kalveliuose susijusiems asmenims, kurie užsikrėtė nuo šventės dalyvių, taip pat koronavirusas per vakar patvirtintas dviem Kernavės šventės dalyviams ir vienam susijusiam asmeniui“, – sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, Kalveliuose šventėje dalyvavo 15 asmenų, iš jų koronavirusas nustatytas septyniems. Taip pat kol kas iš viso užsikrėtė 10 sąlytį turėjusių asmenų.

Skaičiuojama, kad sąlytį iš viso galėjo turėti apie 150 žmonių, iš jų izoliuota yra apie 80.

Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje sakė R. Lingienė, manoma, jog protrūkis Kalvelių kaime yra susijęs su protrūkiu Kernavėje, nes šventėse dalyvavo skirtingi Nacionalinio vėžio instituto darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Kernavėje šventėje iš viso dalyvavo aštuoni asmenys, iš jų užsikrėtė šeši. Taip pat kol kas susirgo trys sąlytį turėję artimieji.

Nustatyta, kad sąlytį su užsikrėtusiaisiais šventės dalyviais iš viso galėjo turėti apie 40 asmenų.

REKLAMA

Nors NVSC antradienį pranešė apie du naujus koronavirusu šventėje Kernavėje užsikrėtusius asmenis, bendras infekcine liga susirgusių šventės dalyvių skaičius nuo pirmadienio nepakito.

Anot R. Lingienės, taip yra todėl, jog pirmadienį, apibendrinant duomenis iš židinio Kernavėje, buvo įtraukta ir naujausia turima informacija apie susirgusius šventės dalyvius.

„Taip gavosi, jog vakar, skelbiant apibendrintą židinio informaciją, į bendrą susirgusių šventės dalyvių statistiką įtraukėme ir du šiandien patvirtintus atvejus, apie kuriuos buvome šviežiai sužinoję“, – kalbėjo NVSC atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas per vakar dieną patvirtintas susirgimo atvejis nustatytas Ukmergėje – koronavirusu užsikrėtė ugniagesys.

Apie tai pirmadienį vakare pranešė pats Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

„Simptomų jis nejaučia, tyrimas buvo atliktas prieš guldant į ligoninę. Bet jis birželio 7 dieną dalyvavo gimtadienio šventėje, kur buvo 12 žmonių“, – teigė R. Lingienė.

Anot jos, nustatyta iš viso 20 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, iš jų septyni – darbovietėje, jie izoliuoti.

Pasak NVSC atstovės, dėl vieno naujo atvejo duomenų kol kas nėra.

Iš viso Lietuvoje, pirmadienio duomenimis, patvirtinta 1727 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Infekcine liga vis dar serga 308 žmonės, pasveiko – 1338.

Nuo COVID-19 mirė mirė 72 asmenys, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų